Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky. Tak Moje děti zuby ještě nemají, ale je to brzy(čtyři měsíce a týden). Slintají ale řádně. Pořád je převlíkam. Viktorek roste jako z vody má přes osm kilo a už má všechno malé
Toniček ma sedm a půl, na něho věci ještě mám
jí prikrmy a docela jim chutnají. Jen ten bordel po tom jídle to je hrozný. Umí se zabavit což je fajn. Dám jim lehátka naproti sobě a oni na sebe čučí a je chvíli klid. Já chodím na fyzioterapii se zadama a je to už lepší nějak mi tam luplo jak mě mordoval, tak snad to vydrží. Unavená bývám stále, ale není se čemu divit. Vaření, uklízení, žehlení do toho prvňáček a dvojčata
.
@radušina holky přestaly už i slintat, takže asi zuby nebudou mít nikdy
mají taky 7, 5kg, ale je jim 7 měsíců
zase měly porodní váhy o kilo min než tvý kluci. Ty záda to je zlo, ještě se tahat s dětmi
Ať je brzo dobře. Já mám jen holky a jsem taky teda řádně unavená, mít do toho ještě prvňáčka, tak nevím… ![]()
@radušina @Míšek89 no záda zatím drží, tak doufám, že vydržím…jinak holky dnes 6 měsíců a obě přes osm kilo…jinak nevím kolik měli tvoji kluci @radušina po porodu, ale my jsme taky neměli moc velke, ale to nevadí vše dohnaly holky moje..sice zuby lezou, ale slintání je snad horší než bylo..dnes jsme začali poprve příkrm a to mrkvičku a byla to sranda ![]()
@terezka.havlickova já byla na mrtvici u prvních příkrmů, nešlo jim to, hucely, brečely, ten bordel…
Teď už umí krásně jist, jen otevírají hubičky jako ptáčata zobáčky
![]()
@terezka.havlickova moji kluci po porodu 3710g a 3450g. Takže dost.
Teda to koukám. Já si furt říkám jak jsou naši kluci velcí.
za 14dni jdeme na 6 měsíční prohlídku tak jsem zvědavá co bude. Minulý týden jsem vážila jen tak od oka doma a jeden měl 6,30kg a druhý 6,70kg
ale kluci měli při porodu 2kg
teď bojujeme se spaním na nové úrovni.
kluci spinkají jen na břiše, jinak ani neusnou. Ale v noci tak všelijak cestují, že se u toho vždycky přetočí na záda a je hrozný řev páč na nich prostě nechtějí spát. Tak je vždycky otočím, ale oni se za chvíli zase dostanou na záda a zase kravál a takhle třeba co hodinu po 10 minutách.
![]()
@Míšek89 no my začali včera s mrkví, po jakých intervalech jsi začala zkoušet další a nebo dohromady třeba s bramborem a masem??? Dr. mi říkala vždy po 14dnech zelenina-maso, pak přidat ovoce a po dalších 14dnech kaši…
@terezka.havlickova já dávala zeleninu, za 14 dní maso a pak jsem přidala ovocnou dopolední svačinku až když dokázaly sníst celou porci obeda (kolem 200g, ale přesně nevím jsem to nevážila)
@terezka.havlickova já dávala mrkev a brambor, potom brambor a brokolici. Teď po čtrnácti dnech dávám např. brambor mrkev a namočim trochu do presnidavky a to mi kluci málem snědí i tu misku ![]()
@radušina no to se jim nedivím
sladký jim chutná
proto se má dávat nejdříve zelenina a až se jí naučí jist tak se přidá ovoce. Já když začala dávat presnidavky, tak se pak holky ksichtily u oběda, ale měly smůlu
nic jiného jsem jim nedala. Nejvíc teda milujou bílý jogurt, to by sežraly půl kila každá
![]()
@Míšek89 @radušina takže když ted dávam tři dny mrkev, mužu další den zkusit samotnou brokolici a třeba zase tři dny a pak to zkusím uvařit s bramborou??? holky asi si musíte myslet, že jsem blba, ale nejhorší je, že třeba moje mama si to už moc nepamatuje a hlavně pořád slyším, že dřív byly jiné metody atd…
@terezka.havlickova můžeš dát pak brokolici s tou mrkví dohromady, dávat zase 3 dny a přidat zase něco jiného klidně zase k tomu ![]()
@Míšek89 takže to může trvat třeba nevím prostě dlouho…co mi to ta dr. řekla po 14dnech…podle ní bychom za měsíc a půl měli umět obed, svačinu a večeři to nemůžeme dát
@terezka.havlickova abych pravdu řekla, já to tak neřeším. První tři dny jsem dávala ten brambor a mrkev, další tři dny brambor a brokolici. Žádná alergická reakce nebyla tak to teď střídam a někdy k tomu přidám tu presnidavku. Teď chci zkusit brambor a cuketu, tak uvidím jak jim to bude chutnat. Začátkem pátého měsíce přidám maso.
@terezka.havlickova taky jsem to zas tolik neřešila. Dávala jsem všechno jen dva dny a pak další surovinu. Když snědly celý oběd, tak jsem přidala dopoledne ovocnou presnidavku, za dalších 14 dní jsem začala dávat odpoledne bílý jogurt, takto jsme do teď. Moje prsa si těžko zvykaji. Fakt trpím ![]()