Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Silvie15 však můj muž je už vystěhovaný dlouho
řekla jsem do doby než budou kluci spát celou noc. Aspoň se vyspi do práce a já mám klid na krmení. Kdo může říct, že má v posteli každou noc dva chlapy ![]()
@radušina to teda
já si je beru do postele nad raném když chlap odejde do práce, ale teda že by se jim tu chtělo nějak spát se říct nedá
koukají po všem možném ![]()
@Silvie15 mám stažené rolety, tak to vypadá že je dlouho tma a oni spí
když je vytáhneš z postýlky tak se proberou, ale když tam budou spinkat celou noc možná to bude jiné ![]()
@Silvie15 Ty jo, to musi byt hrozny! A jak spi pres den? Nemaji to otocene? Spi s vami v pokoji? U nas pomohlo naopak dat holky vedle do pokoje. Nikdo je nebudi kdyz si jde lehnout a maji klid. Spi od vecera do rana nonstop. Za to pres den spi tak 2× 1 hodinu. Na spani v posteli bacha, ja syna nevyndala jeste ted a to mu je 3 a ctvrt. Napred spal ve sve postylce, drzela jsem ho za ruku a pak se naucil z postylky prelezt rovnou k nam. Mel tu postylku nalepenou na manzelskou postel. Ted s nim spim u nej v pokoji, protoze kdyz se vzbudi a nejsem u nej, tak breci.
@Míšek89 vážně stačí? To ráda slyším, budu muset to v ty Ikee omrknout. A myslíš tu úplně obyčejnou do tisícovky nebo tu za 2 tis. Obyčejné vypadají obě ![]()
@llenuskall my máme ty bílé Gulliver a ty právě vyhrály ten dtest ![]()
@Míšek89 výborně, přesně ty jsem původně taky myslela, než sem začala hledat všemožný info
díky moc
@janaapo od doby co jsme z porodnice doma spinkají ve svém pokojíčku. Mají monitory dechu a já mám kameru, takže na ně pořád vidím a jsem klidnější. Když se něco děje tak kouknu na kameru nebo k nim rovnou jdu. Právě že spaní s námi v posteli se dost bojím a chci to nechat jako úplně krizovou možnost. Přes den spí málo. Jedí co 3 hodiny a mezi jídly spí cca 30 minut, nevydrží přes den spát déle. Jen někdy když jsou hodně unavení tak po obědě spinkají hodinu. Takže si vždycky říkám že spali málo tak budou večer unavení ale stejně nic. Dneska to byla zase hrůza. Šli spát v 19hodin a usnuli během 5 minut. Od 22 do 1 jsem tam k nim běhala co 10-20minuut pak usnuli a vzbudili se v 2:30 na jídlo. Ve 3 už byli zase v postýlkách. Jeden z kluků usnul úplně v pohodě jako vždy a s druhým jsem tam byla až do půl páté páč pokaždé když jsem chtěla odejít tak začal brečet. Vstávali pak v 7. Jsem fakt off. Kdyby alespoň šlo si lehnout přes den, ale při jejich spánku 30minut to prostě nejde. Jsem pak ještě víc zničená.
@Silvie15 mě kluci začínají spát pěkně. Myslím, že ten zlom u nás začal ve čtyřech měsících ne ve třech. Nají se cca kolem osmé půl deváté do devíti spí. Teď se budí kolem čtyř potom usnou a spí tak do sedmi. Není to každý den, ale začíná to být častěji. Doufám že jim to vydrží. Přes den spí taky jak kdy dlouho, podle toho jak moc se unaví. Ale je pravda, že bývám taky grogy. Hlavně když jeden usne a druhý se vzbudí.
to pak přes den jedu nonstop. Začínají se pretacet tak musím pretacet zpátky, protože se jim na břichu nelíbí a řvou. Je to zahul. ![]()
@radušina mě se kluci taky naučili spát celou noc někdy kolem 3 měsíce, ale teď je to asi tři týdny co takhle vyvádějí a to mají už 5 měsíců. Takže by vydržet spát měli. Jsem z nich už fakt nešťastná. Dřív usnuli v 19:30 a spali až do jídla kolem 4 hodiny ráno. Teď je to katastrofa. ![]()
@Silvie15 no do dupy… Doufám, že ti moji to tak nebudou mít taky
že by nějaký spurt? No uvidíme, jak se to bude dál vyvíjet.
![]()
@radušina píše:
@Silvie15 však můj muž je už vystěhovaný dlouhořekla jsem do doby než budou kluci spát celou noc. Aspoň se vyspi do práce a já mám klid na krmení. Kdo může říct, že má v posteli každou noc dva chlapy
Moje žena. Ta klidně i čtyři.
![]()
@Silvie15 Ty jo, tak tomu rikam peklo, ja uz bych asi usnula a ani rev by me nevzbudil, kdybych mela takhle v noci fungovat. Je divna ta zmena… Jedna z mych holek ted taky protestovala pres den a nakonec jsem zjistila, ze ji rostou uz horni zuby. Zitra podle me budou venku. Bylo to teda jen pres den, ale skoro nonstop brecela, ani spat nemohla, tak jsem ji musela dat pryc od te druhe, aby ji nebudila.. nemuzou mu take rust zuby? To by pak vysvetlovalo vse
Nezkousela jsi o tom mluvit s doktorkou? Davas prikrmy k obedu? Nemuze je bolet bricho z jidla? Ja si pamatuju, ze starsi syn rval po hovezim. Strasne rada bych Ti poradila, cely den na Tebe myslim a musim rict, ze jak mam starsiho kluka, tak volim trochu drsnejsi metody. Holky uz taky pres den vnimaji kdyz od nich odejdu a nehraju si s nima, bohuzel kdyz to jinak nejde, tak je necham brecet. Kdyz musim treba varit, prijde mi, ze si zacinaji vyrvavat pozornost. Venuji se jim hodne, ale nekdy to proste nejde.
@janaapo kluci jsou „jedináčci“ tak se jim můžu na plno věnovat. Ale je to občas mazec včera jsem se přistihla při chystají mléka že usínám. Příkrmy dáváme, ale vyhýbám se všemu nadýmavému. Už jsem je zkoušela i vyřadit zda to není tím a stejně nespali i když byli bez příkrmů. Zuby jim podle doktora rostou, ale ne to zatím nepřijde nějak hrozné. Vůbec nemají oteklé dásna. Jdou tam sice vidět bílé fleky, že už se zuby chystají nahoru a po přejetí občas už jde zub i cítit, ale přijde mi že nic extra. Včera už jsem byla zoufalá a v lékárně koupila homeopatika na uklidnění a na bolest při růstu zubů. A teda ženy já konečně po 3 týdnech spala. Kluci se vzbudili ve 2:30 na jídlo a asi dvakrát na dudlíka, ale jinak spali. Bylo to super, ale nechci jim to dávat nijak často. Takže pokud se ten spánek nerovná tak jim to asi jednou týdně dávat budu abych se vyspala. ![]()
@Silvie15 No super. Ja starsimu mazala zuby calgelem a taky potom spal. Jsou kluci uslintany a strkaji ruce do pusy? Ty zoubky boli i kdyz rostou jen v dasni. I kdyz to prorezani je asi nejhorsi. Hele jsou to jen homeopatika, tzn bylinky, tak kdyz spi a odpocines, tak jim to v klidu dej. Drzim palce! At mas vic tech lepsich noci!