Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Maminky, dcera 7.mesicu ma uz nejaky mesic po telicku sem tam vyrazku. Mazala jsem ji Excipialem, pak jsme dostali nejakou namichanou masticku z lekarny, po te se to malicko zlepsilo a pak nastalo zhorseni. Dceri se vyrazka zvetsila a ma ji uz na vice mistech. Tedka nam lekarka predepsala Imacort a ze se jedna o mykozu.Jsem z toho uz zoufala. Mazeme teprve druhy den, ale zatim naznak zlepseni a uz nevim, jak ji pomoct ;( Mate s tim nektera prosim nejake zkusenosti?
Příspěvek upraven 02.04.15 v 08:33
Zrovna doléčujeme to samé taky Imazolem…Je to na dlouho, už to mažeme 14 dní. Začalo se to zlepšovat až tak po týdnu. Musíte vytrvat, jestli ji to svědí možná by Vám mohla dr. dát něco proti svědění. I když nevím, jestli takovému mimču něco jde dát. Hlavně mazat i když už to zmizí alespoň týden. Rádo se to vrací. U nás to měl malý (20 měsíců)na zádech, přes zadeček a na obou nožičkách, teď už je to jen sem tam. Všechno se to vysévalo postupně…Držím palce ať to rychle zmizí. ![]()
Zkusila bych dát i méně prášku napraní, popř zkusit změnit, vynechat aviváž. Koupat v čisté vodě bez mýdel apod. Nemazat ničím než tedy mastí od dr. Bůhví co to je… na opruzení teda imazol zabere téměř okamžitě ![]()
Uz jsem opravila, mazeme Imacortem.Me lekarka rikala at pockam 14 dni a uvidime, ale uz je to dlouhy a poradvse objevuji nova mista.Mala to ma na nozickach, na lokti a na hrudnicku.Tak vam dekuju ![]()
Souhlasím s @jalemina . Mýdlo mykozy prudce zhoršuje a prací prášek taky. Takže já bych dítě taky koupala bez použití mýdla a do vaničky bych přidala mořskou sůl.
Pokud je to mykoza, zkuste mastičku fungicidin (bez receptu). U syna jsem viděla malý ústup hned druhý den, do pár dní zmizelo všechno ![]()
Jen chci reagovat na Maky. p nám dr. taky nejdříve řekla, že je to mykoza a dala nám ten fungicidin a nejdříve se to na 2 dny trošku zlepšilo a pak dost zhoršilo a rozlezlo právě všude i na ty nožičky tak nakonec, že to teda asi budou kvasinky a proto ten imazol. U nás to teda bylo nejprve podezření na alergii, pak teda ta mykoza nebo virová či bakteriální infekce a nakonec teda asi ty kvasinky. i když ve hře byl i ekzém. Jsem si říkala, že toho už v tom kožním lékařství víc ani není
.
Příspěvek upraven 02.04.15 v 14:37
@LusCal - aha, tak to dál neporadím. Synovi nepomohl ani ten Imazol, až ten fungicidin a téměř hned mu ty fleky mizely. Měl to taky rozlezlý a škaredý, ale naštěstí tohle zabralo..
U nás bylo podezření na ekzém, takže jsme dostali něco z lékarny a střídat to s Excipialem. Efekt žádný, naopak zase zhoršení. Teď je podezření na mykozu, takže dceru mažu tim Imacortem a do koupele na radu mudr dávám Linolu. Už mě to pěkně štve, protože zatim žádné zlepšení.