Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím, nevím už kde jinde se ptát ale třeba poradíte. Od zimy se mi do pokoje nastěhovala myš nebo rejsek nevím nepoznám to, ale je to hrozně maličké. Zkoušela jsem všude dát pasticky a živolovnou past a nic. Uvažuju nad jedem ale to asi spíš ne protože máme doma kočky. Tak už vážně nevím jak se té mrchy zbavit. Prosím poraďte co by na ní mohlo ještě platit ![]()
A víš kudy ti chodí do domu? Příčkou, dírou ve zdi? Jed podle mě není řešení, páč se ti do pokoje časem nastěhuje jiná, pokud neodstranis přístupovou cestu.
Nám se chytal rejsek vzdycky do obyc pasticky - byl tam ocouzenej chleba, respektive kurka ocouzena od zapalovače. Jed nedávej jestli máš kočky,..
Co to máte za kočky? My teda máme psa a kolik ten už chytil myší, žádná nemá šanci. Když nějakou citi, klidně bude půl dne ležet a číhat.
Prý se myši dobře chytají na opeceny chleba… Zkus to. Jinak pokud vidíš, že je např v koupelně, zabedni to tam, zavri a dej tam aspoň tři pasticky a chvíli tam nechoď. Přes noc se ti snad musí chytnout…
A kočky ho ignorujou? Chceš potom tedy ještě jednu kočku a to takovou, která loví ![]()
A nebo se smířit s tím, že holt doma chováte i hlodavce ![]()
No jestli je tam už od zimy, tak jich nejspíš bude víc. Kup tuhle plastovou pastičku a dej do ni vlašský ořech - úspěch zaručen, odlovila jsem takhle už hooodně myší (máme starý dům, kde se drží.
@Gabrielacz My od deratizátora dostali takové červené obilí s tím, že to kočky nežerou. A pro jistotu jsme to dali tak, aby se k tomu nedostali. Prý to myši cítí a dojdou i tak.
@Gabrielacz skusila si ultrazvuk? da sa najst aj na youtube, napr. toto vie to vraj pomoct:
Já dávala takové granule pro kapry, jinak smíchej sádru s van. cukrem, dej někde na zem ať to sežere a ona jak se pak napije, tak to v ní ztvrdne a umře
No zkusím ten vlassky ořech a chleba a uvidím. Kočky máme 3 ale jsou spíš venkovní. Zkoušela jsem je mít v pokoji ale jen jedna naše kočka tu myš cítí a číhá na ni. Bohužel myš je rychlejší a hned někam zaleze ![]()
Na podzim se nám domů nastěhovaly myši a nejvíc se jich chytlo na pastičky s čokoládou, jinak jsem jim na pastičky dala různorodou hostinu. Kůrku chleba, i s taveným sýrem, ta čokoláda, vlašský ořech, lískový ořech, opálená slanina. Jinak doporučuji nastražit hodně pastiček.
Vypojit z USB portu a zahodit. Pokud je bezdrátová, tak stačí zahodit.
S myšmi bojujeme každý rok a je to peklo
Do pastičky kolikrát nejdou, nebo vezmou návnadu a past nesklapne
Pak jsme koupili takovou tu, jak do ní vlezou a už nemůžou ven…do toho nevlezla za celou dobu ani jedna
Pak jsme měli ty různé odpuzovače ultrazvukové, ale efekt krátkodobý, nebo žádný…Takže já, ač jsem se tomu bránila, musela jsem pořídit jed a rozmístit ho po bytě…od té doby máme konečně klid…ťuk ťuk.