Myslíte si , že má fyzicky trest bolet ?

Anonymní
22.9.19 13:43

Myslíte si , že má fyzicky trest bolet ?

Ahoj holky,
Myslíte si, že když dáte dítěti přes zadek, pohlavek či facku, že to má trochu zabolet? Nebo si myslíte, že se má fyzicky trest jen naznačit?
Dneska jsem malou pleskla přes zadek až to štiplo (dostala protože vběhla do silnice) a dcera mi řekla :,,to nedělej, to mě bolí!"
Mám ještě pubertaka ten dostal jednu facku ve 12-ti protože měl plnou hubu keců..
Jinak se snažím vyhrát těm fyzickým trestům…
Dali jste někdy pohlavek /facku pubertakovi? Jestli jo, za co?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22.9.19 13:45

Dala. Nejsem na to pyšná, ale jsou situace, kdy se jde jen těžko udržet. I potrestaná strana uznala, že to bylo přes čáru. Od té doby je klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
393
22.9.19 13:50

Já jsem naposledy dostala od mamky dokonce ve 20 letech pecku do zad, když jsem ji řekla, že je blbá :lol: Myslím, že tvé důvody k trestu, které uvádíš, jsou adekvátní ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
22.9.19 13:50

Juuu, to zas bude mela. Ja si teda nemyslim, ze by melo cokoli bolet. Presne v tech samych situacich (vbehnuti do silnice, nebetycna drzost) jsem se taky neudrzela. Ten lehky zahlavec byl tak ponizujici, ze to stacilo myslim doteď

• Citovat
  • Upravit
PaníKadrnožková
22.9.19 13:54

Jo a coby pubertaka me mama „zmydlila“ s revem „ja te zabiju, ty hajzle“ pote, co se na rodicaku dozvedela nejen, ze mi vychazi asi 5 ctyrek, ale i, ze na ukor vyucovani nezkazim zadnou legraci a dusledne ignoruji zadane domaci ukoly. Pardon, tehda jsem nemela na uceni cas, protoze jsem vymyslela akordy ke vsem muzikalum a po odpolednich jsme si je prehravali :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
12963
22.9.19 14:13

Za určitých okolností by to mělo dítě pocítit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1557
22.9.19 14:25

Kdyz uz je duvod k fyzickemu trestu, tak myslim, ze by mel byt citit… je to tezky, taky nekdy placnu… zase si rikam, ze radsi za vcasu, nez nechat rozjet a dite pak nevi, co si muze dovolit. Zase je pravda, ze jsem placla parkrat a ted uz neni skoro potreba. Nebo staci pohrozit, jestli chce plac na zadek a hned se umoudri…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
22.9.19 14:26

Když už nezvládáš nic jiného, než fyzické tresty, tak v žádném případě ne bolestivé.

Ale teda používat násilí na osobu, co je schopná základní regulace vlastního chování - tedy tři roky a výše je jednoznačně rodičovské selhání. Bít dospívajícího navíc zcela radikálně zhoršuje jakoukoliv možnost konstruktivního vztahu s ním.

A i když ti sem spousta lidí případně napíše, že to je v pořádku, že je rodiče taky bili jako žito, tak to na základní podstatě, totiž že se necháš vytočit malým klukem k tomu, aby si ho bila nic nemění. Podstatné změny potřebuješ udělat v tom, že porozumíš svým vlastním komunikačním vzorcům a tomu jak funguje a nefunguje autorita a problematické situace budeš řešit dřív a jinak, takže to nedojde do fáze když ztrácíš, vybuchuješ a fackuješ.

Teda pokud chceš být rodič, který funguje tak, jak bys chtěla aby rodič fungoval. Ne jako něco, co se musí přežít a než člověk vypadne tak využít.

Sáhni po těchhle knihách

https://obchod.portal.cz/…imhle-tonem/
https://obchod.portal.cz/…poslouchali/

a možná se hodí i tohle - jak pro tebe, tak pro něj. Přeci jen, máme nějaké ponětí o dívčí pubertě, ale o té chlapecké moc ne…

https://obchod.portal.cz/…ivani-kluku/

Vcelku zábavná a často praktická je i tahle knížka https://obchod.portal.cz/…i-dite-jine/

Myslím že některé z nich budou k ukradení na ulož. to

a pokud to nebude stačit, stav se za nějakým psychologem pro trochu poradenství - netřeba psychoterapie - dospívání dětí je potřeba přežít, není to tvoje porucha, ale pokud tě ještě před pubertou (nejhorší časy tě teprve čekají) umí vytočit tak že ho biješ a pak ještě znejistit, že se musíš ptát na internetu, tak ten psycholog/žka bude fakt konstruktivnější řešení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.9.19 14:49

@Ou Krásný příspěvek. Ale v situaci, kdy ti dítě například řekne, že jsi úplně blbá, asi moc nepomůže.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.9.19 14:57

@Ou :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.9.19 14:57
@Lumíkovec píše:
Kdyz uz je duvod k fyzickemu trestu, tak myslim, ze by mel byt citit… je to tezky, taky nekdy placnu… zase si rikam, ze radsi za vcasu, nez nechat rozjet a dite pak nevi, co si muze dovolit. Zase je pravda, ze jsem placla parkrat a ted uz neni skoro potreba. Nebo staci pohrozit, jestli chce plac na zadek a hned se umoudri…

Presne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
22.9.19 14:58
@Bellatrix Lestrange píše:
@Ou Krásný příspěvek. Ale v situaci, kdy ti dítě například řekne, že jsi úplně blbá, asi moc nepomůže.

Asi tak no…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PaníKadrnožková
22.9.19 15:15

Tak to si zrovna nemyslim. Resili jsme doma to same a vzorem cele rodiny je muj dedecek, vs docent, ktery svemu diteti na vykrik, ze je blbý, nevlepil, ale seriozne zacal diskutovat, proc a byl pripraven v pripade padnych argumentů souhlasit. Nikdy neme problem s autoritou ani u deti ani u studentu ani u kolegu ani u sirsi rodiny. Zkusila jsem stejny pristup u sveho syna a funguje to. Jen se nebat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
60142
22.9.19 15:48

Kdž mu vrazím, tak mu akorát dokážu, že blbá sem :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14084
22.9.19 16:00

Aha, tak kdyz mu jednu vraziš, tak si urcite o tobe bude myslet, jaka jsi skvela :roll:?
Takhle to nevyresis, radsi diskutuj s tim ditkem ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí