Myslíte, že karma je zdarma?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Já si myslím, je přirozený, že člověku naskočí takový to TO MÁ ZA TO.
Asi aby cítil nějaký zadostiučinění. Důležitý je, že ve skutečnosti jí to samozřejmě nepřeješ a ( nejen proto, že sis tím taky prošla) NIKDY bys jí to ani takhle neřekla. Ostatní mají pravdu, lépe si hledět svýho a být tak nějak neutrální. Čili netvářit se povýšeně, jako že tobě to vyšlo a ona má smůlu ani naopak žádné soucitné, smutné pohledy.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Po několika měsících jsem byla těhotná i já, šla jsem s mojí anamnézou hned na PN - a tohle těhu konečně dopadlo a máme úžasnou holčičku
Dnes mě navštívila bývalá kolegyně z práce a řekla mi, že ta tehdy těhotná exkolegyně, která se mě snažila psychicky úplně odrovnat, tak v 9. měsíci porodila mrtvé dítě…
Je mi jí upřímně líto, tohle si nezaslouží zažít nikdo. Vím moc dobře, jak moc to bolí…JENŽE mi hlavě neodbytně jede i to, že je to karma za to, co mi dělala. Po pravdě bych chtěla tuto myšlenku z hlavy hodně rychle dostat, ale nejde mi to…
Chtěla bych se Vás tedy zeptat, jaký na to máte názor? Taky byste to vnímaly jako karmu?
Děkuji za Vaše názory.
A co třeba místo karmy, jestli Tě tak moc nenáviděla a přála Ti o dítě přijít, tak si to mohla způsobit sama. Psychosomatika je ještě dalece neprozkoumaná.
- Citovat
- Upravit
Podle mě karma opravdu existuje. Věřím na ni. Věřím jednak na to, že my sami jsme strůjci svého „osudu“. Osud je pro mě to, co sklízíme. Takže si ho tvoříme my sami.
Co je dané a neměnné, je narození do určité rodiny. Zbytek je fakt na nás.
Osobně nevěřím tomu, že zlý člověk je šťastný a že se mu to zlo nevrátí. Ne formou trestu, ale zkrátka sklízí plody. Třeba ho nemají lidé rádi, je sám, trápí ho uvnitř ta jeho zloba…
Jaké si to člověk udělá, takové to má. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
___
Nevěří na karmu, Boží mlýny či cokoli jiného. Člověk se musí zlu bránit, nikdo to za nás neudělá. Lidé se zlu nebrání, proto zlo vítězí v politice, v nemocnicích, ve školách kde bují šikana mezi žáky či ze strany učitelů vůči žákům a tak bych mohl pokračovat dále. Mnoho lidí se utěšuje tím, že na druhého také dojde, mám mnoho zkušeností a nezažil jsem nikdy, že by došlo někdy na někoho, kdo mi ublížil. Dokonce pocházím z ortodoxní křesťanské rodiny a toto je jedním z důvodů, proč jsem se přiklonil k ateismu.
Líbil se mi názor jednoho psychologa, že Boží mlýny či karma jsou jed, který pijeme my sami a přesto doufáme, že se otráví někdo jiný. Pokud se nemáme jak pomstít, nezbývá než se s tím vším smířit, když se s tím budeme užírat, ublížíme jen sami sobě.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit