Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@Wani píše:
A kolik na to umře ročně Čechů?
to vůbec nevím, v UK se to testuje 10 let a podle toho, že tady jehlášených cca 200 případů a v UK 250 000 (dvěsdta padesát tisíc) , tak někde v ČR je asi chyba a nikdo to neřeší.
Maso opláchnu a osuším papírovou utěrkou. Dělám to tak 150 let, dělala to tak moje mamka, bábi i prabábi a nikdy nikomu nic nebylo. Tak to tak hodlám dělat dál.
Kdo ví, co v UK žerou, jaké mají hygienické standardy v potravinářském průmyslu (jo, jde i o vysoký počet nenativních Britů, kteří pocházejí z jiných kultur a mají jiné hygienické návyky)…Tady jsem neslyšela o nikom, kdo by byl hospitalizován s nějakou těžkou střevní infekcí (tedy z mých známých, kteří se stravují vesměs doma. Nemluvím o posledním případu otrávených z kebabu - ehm, zase jiná kuchyně, že?). I „blbá“ salmonela se probírá v médiích, u kterého stánku co kdo sežral, že hygienici šetří a hledají původce…
Mám samozřejmě zvlášť prkýnka na syrové maso, zvlášť na vařené, na zeleninu apod. Nic složitého. Linku a dřez postříkám odmašťovačem z Lidlu a setřu. Do dřezu liju vařící vodu z rychlovarky pokaždé, když zaliju kafe (vždy mám více vody než na 1 hrnek).
Prostě mi neumyté maso vadí a budu ho nadále umývat, jak jsem zvyklá. O nevhodnosti umývání masa už slyším cca tak 2 roky,přesto se řídím tím, co mi vyhovuje a vyhovovalo mé rodině po celé generace. Až se zbluju do bezvědomí, třeba to přehodnotím, zatím tomu nevěřím, protože kuřecí se v našich podmínkách jí asi nejčastěji a nikde nevidím ani náznak průjmu. Pro mě tedy panika o ničem a spíše věřím v nižší hygienické standardy v UK.
A jajaj tak to to dělám už asi 30 let blbě. Dělala to tak i moje babička, máma. A to já používám speciální prkýnko i nůž. A po práci se syrovým masem dezinfikuji linku. Hele nebyla to náhodou zase nějaká nejnovější studie z USA nebo Anglie? Přece pokud je ženská normální, čistotná tak má kuchyň naklizenou. To asi někde v lese na Ukrajině neplatí ne? ![]()
@LindaPraha píše:
Vy, co tu strasite, chodite vubec ven? Urcite je mnohem vyssi pravdepodovnost, ze vas pokouse pes nakazeny vzteklinou, zajede auto… Podle meho se nic nema prehanet. Ja maso myji, jsem tak naucena, myla babicka, myje mamka. Snad to ve zdravi prezijem
Prvděpodbnost má smysl u hromadných jevů, vás osobně se to nijak nedotýká. Padne Vám jisté číslo na kostce s pravděpodobností 1/6 ale vám to k ničemu není. Vy máte jen jeden pokus ![]()
@Sněžení hloupé reakce? Jen proto ,že mají třeba jiný názor. Já si myslím,že tyhle bakterie jsou tu s námi věky a jen tím,že se lidstvo naučilo vše desinfikovat a sterilizovat,tak si naprosto zničilo imunitu. A to,že se většinou každým okolo letícím virem nakazí ti,kteří vše pořád desinfikují,je známá věc.
@Sněžení píše: žádný, jen mě děsí, kolik lidí má názor, aniž by si o tom něco přečetlo.Jen tady odpovídám na poněkud hloupé reakce.
A ty na vše, co děláš, načítáš nějaké studie? Třeba jak spát, vstávat, krájet ovoce, skladovat rýži… ![]()
@Ebbi77 píše:
A jajaj tak to to dělám už asi 30 let blbě. Dělala to tak i moje babička, máma. A to já používám speciální prkýnko i nůž. A po práci se syrovým masem dezinfikuji linku. Hele nebyla to náhodou zase nějaká nejnovější studie z USA nebo Anglie? Přece pokud je ženská normální, čistotná tak má kuchyň naklizenou. To asi někde v lese na Ukrajině neplatí ne?
Tak ve 30.letech na podobné nemoci umíralo celkem hodně lidí a proto se zvedaly hygienické normy po válce a pak v 70.letech. Jestli je to pro tebe hloupé chování svaté jen proto, že to máte dědičné, pak je to samozřejmě tvoje věc.
@Sněžení píše:
to vůbec nevím, v UK se to testuje 10 let a podle toho, že tady jehlášených cca 200 případů a v UK 250 000 (dvěsdta padesát tisíc) , tak někde v ČR je asi chyba a nikdo to neřeší.
Aha, v ČR je chyba.
Jsi mikrobioložka?
@Sněžení píše:
ufff… jaké stašení. v UK na to 20 lidí ročně zemře, a to zcela zbytečně.
Zkus najít ještě statistiky z ČR, bohužel jsem o úmrtí nic nenašla. No a nikde není prokázáno, že k přenosu došlo právě při mytí, i když určitě souhlasím - při zpracování maso neomývat. Řekla bych, že častěji k nákaze dojde ve stravovacím zařízení, kde je maso nevhodně skladováno, upraveno atd.
@Sněžení píše:
Tím, že dáš maso do vody nebo pod vodu, uvolní se mikrokapénky, v tom dokumentu BBS je to krásně vidět a ty vyletí do vzduchu a ty je vdechneš. Ta smrt fakt není příjemná, jde celkem o dost brutální konce.
no ale to už to maso musí být nějakým způsobem zkažené nebo infikované, ne?
@Wani píše:
A ty na vše, co děláš, načítáš nějaké studie? Třeba jak spát, vstávat, krájet ovoce, skladovat rýži…
ještě jednou, popsala jsem to v prvém příspěvku . BBC beru za celkem věrohodný zdroj stejně jako Food standard agency, nic víc.
@Tiger-lily píše:
Zkus najít ještě statistiky z ČR, bohužel jsem o úmrtí nic nenašla. No a nikde není prokázáno, že k přenosu došlo právě při mytí, i když určitě souhlasím - při zpracování maso neomývat. Řekla bych, že častěji k nákaze dojde ve stravovacím zařízení, kde je maso nevhodně skladováno, upraveno atd.
Spíš bohudík, ne? ![]()
@Sněžení a viděla jsi někdy běžné stravování Britů? Tam bude asi zakopaný pes,my Češi narozdíl od nich vaříme,oni nejčastěji hází zeleninu a maso na gril. U nich vrcholem gastronomie je omáčka na špagety.