Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@janinaa33333 píše:
Ahoj.. já tento problém mám přes rok a půl co jsem otěhotněla. Mám doma již 10ti měsíčního chlapečka. Na nuerologii nic vše v pořádku na očním také nic vše v pořádku. nizkým tlakem netrpím… Ale nevím to se mi opravdu normální nezdá a stále nemůžu najít odpověd. V noci přes zrnění skoro nevidím. ve dne mě mžitky před očima, všeljaké zrzněné a tečky hodně trápí.. pořád jsem si nezvykla. kdyby s tím měl někdo take jakekoliv zkušenosti nebo rady take bych byla velmi ráda[/citaceo ne
Mam uplne to same, s tim rozdilem, ze mam 9mes. holcicku. neurologiit v poradku, ocni tez a na nizky tlak netrpim.
@hellokitty28 píše:@janinaa33333 píše:
Ahoj.. já tento problém mám přes rok a půl co jsem otěhotněla. Mám doma již 10ti měsíčního chlapečka. Na nuerologii nic vše v pořádku na očním také nic vše v pořádku. nizkým tlakem netrpím… Ale nevím to se mi opravdu normální nezdá a stále nemůžu najít odpověd. V noci přes zrnění skoro nevidím. ve dne mě mžitky před očima, všeljaké zrzněné a tečky hodně trápí.. pořád jsem si nezvykla. kdyby s tím měl někdo take jakekoliv zkušenosti nebo rady take bych byla velmi ráda[/citaceo ne
Mam uplne to same, s tim rozdilem, ze mam 9mes. holcicku. neurologiit v poradku, ocni tez a na nizky tlak netrpim.achjo.. jsem z toho uplně zoufalá.. bojím se že to budu mít už do konce života..
na neurologii mi rekli ze jestli s tim dokazu delat normalni denni veci a starat se o dite ze se s tim budu muset zzit.. fakt by me zajimalo jestli se toho nekdy nekdo zbavil popr jak.. :/
@janinaa33333 píše:
achjo.. jsem z toho uplně zoufalá.. bojím se že to budu mít už do konce života..na neurologii mi rekli ze jestli s tim dokazu delat normalni denni veci a starat se o dite ze se s tim budu muset zzit.. fakt by me zajimalo jestli se toho nekdy nekdo zbavil popr jak.. :/
mně pořádně nikdo nic neřekl, co by to mohlo být. Nejvíc mi vadí, když řídím, jak svítí ty světla, tak pak chvíli vidím, jakoby záblesky. přijde mi, že se mi to zhoršuje nebo to je tím možná i tím, jak na to myslím. šíleně mi to otravuje život.
někde jsem slyšela, že by to mohlo být od nervů. ![]()
@hellokitty28 píše:
mně pořádně nikdo nic neřekl, co by to mohlo být. Nejvíc mi vadí, když řídím, jak svítí ty světla, tak pak chvíli vidím, jakoby záblesky. přijde mi, že se mi to zhoršuje nebo to je tím možná i tím, jak na to myslím. šíleně mi to otravuje život.někde jsem slyšela, že by to mohlo být od nervů.
no ve tmě je to strasny.. ja teda sice nemám řidičák ale je to hruza.. nevim navic mi všechno připadá hrozně chaotický, občas mi věci připadají takový zkreslený ale to je asi všechno těma mžitkama a jiskřičkama a podobnýma jevama nebo jak to nazvat.. takovy že sem z toho občas fakt zmatená.. ale možná je to fakt ja nevim.. taky mi připadá žeje to horší nebo někdy lepší, ale myslím že je to jenom o tom.. že už je to prostě vsugerovaný.. a prostě takový to doufání.. mě to taky strašně otravuje život… ale proste nevim jak to říct..ja sem si doted myslela že tim trpim proste sama.. a kdyz vidim ze je nas asi vic.. jak je mozny teda ze nam nic neni.. to mi porad neleze do hlavy… a o tech nervech to mi rekl kamarad.. je to mozny.. ja treba kdyz se nekdy nastvu tak se mi to jak kdyby „zhorsi“ ze se mi zhorsi obraz a ja si musim sednout a uklidnit se… prave neurolozka mi predepsala slabe antidepresiva.. brala sem je asi neco pres mesic a nepomohli mi… nabidla mi i lecbu u psychiatra… ale nevim tim mi spis naznacila ze si o me zacina myslet ze sem magor..
je to strasny.. toto bych fakt nikomu neprala, jeste kdyz asni vlastnenevis pricinu… ![]()
@janinaa33333 píše:
no ve tmě je to strasny.. ja teda sice nemám řidičák ale je to hruza.. nevim navic mi všechno připadá hrozně chaotický, občas mi věci připadají takový zkreslený ale to je asi všechno těma mžitkama a jiskřičkama a podobnýma jevama nebo jak to nazvat.. takovy že sem z toho občas fakt zmatená.. ale možná je to fakt ja nevim.. taky mi připadá žeje to horší nebo někdy lepší, ale myslím že je to jenom o tom.. že už je to prostě vsugerovaný.. a prostě takový to doufání.. mě to taky strašně otravuje život… ale proste nevim jak to říct..ja sem si doted myslela že tim trpim proste sama.. a kdyz vidim ze je nas asi vic.. jak je mozny teda ze nam nic neni.. to mi porad neleze do hlavy… a o tech nervech to mi rekl kamarad.. je to mozny.. ja treba kdyz se nekdy nastvu tak se mi to jak kdyby „zhorsi“ ze se mi zhorsi obraz a ja si musim sednout a uklidnit se… prave neurolozka mi predepsala slabe antidepresiva.. brala sem je asi neco pres mesic a nepomohli mi… nabidla mi i lecbu u psychiatra… ale nevim tim mi spis naznacila ze si o me zacina myslet ze sem magor..je to strasny.. toto bych fakt nikomu neprala, jeste kdyz asni vlastnenevis pricinu…
Jani, napiš mi SZ. To bude lepší a napíšem si tam. ![]()
Budu se muset zaregistrovat asi ze? ja se tady totiz moc neorientuju
![]()
@janinaa33333 píše:
Budu se muset zaregistrovat asi ze? ja se tady totiz moc neorientuju![]()
To budeš muset.
![]()
@hellokitty28 píše:@janinaa33333 píše:
Mam uplne to same, s tim rozdilem, ze mam 9mes. holcicku. neurologiit v poradku, ocni tez a na nizky tlak netrpim.Holky mám to taky, připadám si jak blázen
Mrkněte se sem www.visualsnow.wz.cz , píšou si tam lidé, co to taky mají. Ale asi je to doživotní
@Anonymní píše:
Holky mám to taky, připadám si jak blázen
Mrkněte se sem www.visualsnow.wz.cz , píšou si tam lidé, co to taky mají. Ale asi je to doživotní
hej delate si srandu
ja to nechci dokonce zivota!!! ![]()
@janinaaa33333 píše:
hej delate si sranduja to nechci dokonce zivota!!!
Nedělám, je to nafurt
![]()
Si to tam přečti ![]()
@Anonymní píše:
Nedělám, je to nafurt![]()
![]()
![]()
Si to tam přečti
ja to cetla… no to je pekny teda…
![]()
Je to na pytel. Člověk si připadá jako blázen, cpou mu antidepresiva a on má přitom potíže s viděním. ![]()
Já vidím takové ty jiskřičky, když se dívám na světlou plochu. Asi jako na tomhle obrázku (ten šestý obrázek). Mám ale i to zrnění a někdy tu pavučinku, jak je tam taky http://www.visualsnow.wz.cz/galerie.htm Možná se tím moc zaobírám, ale mně to ničí život.
Máte to někdo taky?
Já jsem s tím šla k doktorovi už v 18ti a nic mi nenašli, prý je to běžné a někdo to tak mívá
… je pravda, že od té doby, když jsem se uklidnila, že to nic není, tak jsem na to zapomněla a vídám tečky a mžitky jen občas a pak to zas přejde… jak na to myslíš, tak je budeš pozorovat, bude tě to znervózňovat a tak…
Já mám ty zákalky (o obrázek níž). Asi od 16-ti. Byla jsem na očním. Paní doktorka říkala, že když se to pohybuje, že je to dobré znamení. Pak mi mrkla do očí. A že dobrý. A jenom tak prohodila: To má spousta lidí, to si časem zvyknete
A že mám přijít, kdyby se to zhoršovalo. Když se soustředím, tak na světlém pozadí vidím i šedé řetízky buněk. A mám jednu takovou šedou pohybující se skvrnu. Ta mi občas štve při čtení.
vyřešilo se něco na neurologii? nedokážu si představit že 3.5 roku ja 1,5 roku a jsem z toho uplně zoufalá… :/