Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Anonymní píše:
Zákalky mám taky, ale ty mi nevadí. Vadí mi to zrnění, blesky, jiskřičky, fleky![]()
![]()
Mam to same!
![]()
@hellokitty28 Jak dlouho? A po čem ti to začalo? Jen tak, nebo to mělo nějaký spouštěč?
Mám to samé, měla jsem i před těhotenstvím. Ten pocit že mi letí mžitka před očima a nebo černý flek znám. Jsem také objednaná na oční. Snad to bude ok
@Anonymní píše:
Je to na pytel. Člověk si připadá jako blázen, cpou mu antidepresiva a on má přitom potíže s viděním.![]()
Já vidím takové ty jiskřičky, když se dívám na světlou plochu. Asi jako na tomhle obrázku (ten šestý obrázek). Mám ale i to zrnění a někdy tu pavučinku, jak je tam taky http://www.visualsnow.wz.cz/galerie.htm Možná se tím moc zaobírám, ale mně to ničí život.
Máte to někdo taky?
jo mam uplne to samy… mam to pres rok a pul… a bohuzel zlepseni zadne.. antidepresiva mi taky predepsali.. ale nevim je zajimavy ze sme to měly my těhotne… nebo aspon mi to tak přijde.. protože sem myslela že sem sama.. a tedka uplně zjišťuju co to vlastně je a kolik to ma lidi a nejhorší na tom je že se to nedá léčit.. teda zatím.. ale myslim že to poškození nervů o kterych se tam píše je trvalé a nenávratné…
me je 18 sem teda mlada mama no…mam to vlastne od 16ti a predstava ze s tim budu zit cely zivot me celkem desi… ![]()
Ja vidim vsechno. Nejhorsi to mam, kdyz je sero a nebo hodne svetle plochy.
ocar mi rekl, ze si na to musim zvyknout a ze do budoucna to muze byt horsi!
a pry to casteji mivaji lide s kratkozrakosti, coz tu ja mam, nosim na dalku bryle…
@Anonymní píše:
@janinaaa33333 : A co tedy z té galerie vidíš? Já vlastně všechno
ja taky vidim vsechno…
jo svetle plochy to je nejhorsi.. tedka jak je nasnezene je to k nevydrzeni.. vetsinou sahnu i po slunecnich brylich trochu to pomuze… ikdyz v noci je zrneni silnejsi, na svetle vidim ty ostre barvy, prijde mi ze vnimam veci i tochu z jineho uhlu.. no mozna uz sem z toho fakt magor
takze tma mi vyhovuje vic i kdyz to neni o moc lepsi… ale nevim nekdy dokonce citim jako kdyby me chytaly mdloby… ty vize sou hrozne neprijemny… ja netrpim zadnou ocni vadou nastesti zatim vidim dobre…
ale nechapu jaktoze ze se o tom moc nevi a tak… ![]()
@Anonymní píše:
Ja
Aha, teď se v tom trochu ztrácím. Ty jsi anonymní, která tu už psala? Taky máš mžitky?
@Anonymní píše:
Aha, teď se v tom trochu ztrácím. Ty jsi anonymní, která tu už psala? Taky máš mžitky?
Mzitky take mam a panicke ataky bohuzel tez, nebo spise trpim uz nejakou dobu uzkostmi. a jak jsi na tom tx?
Anonymni treba Viky
Mžitkařky, vy, co jste rodily normálně, ovlivnil ten porod ty mžitky?
Panické ataky? jak se to projevuje? nekde sem četla že to visual snow ma souvislost i s timhle http://cs.wikipedia.org/…ersonalizace ![]()
panické ataky jsou stavy úzkosti… bušení srdce, špatný pocit v krku, kolem žaludku, brnění celého těla. proste stav pri kterém si človek myslí, že snad umře, ale ve skutecnosti je to projev uzkosti (panika).
ja zase nekde cetla, ze lide, kteri trpi visual show, tak casto mivaji tinnitus (pískání v úších). a to já mám a visual show jak prase.
![]()
Zákalky mám taky, ale ty mi nevadí. Vadí mi to zrnění, blesky, jiskřičky, fleky