Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@wiki čiki Ahoj. Já mám tlak normálně 80/60. Kdybych rychle vstala tak je asi po mě
Hodně mi na to pomáhají rozpustné vitamíny. Jsou v takové tubě s příchutí ananasu a přídavkem kofeinu. Ráno rozpustím do vody a je mi celý den lépe. Minulý týden mi došli, tak nemám doma krabičku abych ti napsala jak se jmenují, nepamatuji si to.Ale když v lékárně řekneš, že chceš vitamíny na nízký tlak s ananasem a kofeinem tak budou vědět. ![]()
@hanča74 děkuju moc..80/60 je teda podle mě taky dost nízký…díky za tip rozhodně vyzkouším
![]()
@novakova.t píše:Ahoj můžu se zeptat jak jsi dopadla?
Mám to samé, měla jsem i před těhotenstvím. Ten pocit že mi letí mžitka před očima a nebo černý flek znám. Jsem také objednaná na oční. Snad to bude ok
Holky a co stribrne tečky při protočení očima, nebo prudkém zvednutí hlavy?
@MarťankaP píše:
Holky a co stribrne tečky při protočení očima, nebo prudkém zvednutí hlavy?
Mám. já hlavně když otočím hlavu dozadu..
@MarťankaP Jinak jestli máš takový problémy zkus kuknout na FB na skupinku Visualsnow…je nás tam už stovka..
@Zanet26 holky, a co blysknuti? stalo se vam nekdy? mne 1×, hned po zhasnuti lampicky, pri usinani. desne me to vydesila, byla jsem na ocnim-kontrola zraku, nitroocniho tlaku o ocniho pozadi-vse ok.pak jsem si skocila i na neurologii - vysetreni ok, sono karotid (jak je mozek zasobovan krvi) - taky vse ok.ale furt na to myslim a jsem z toho nervni. v okoli se to nikomu nestalo…
@janinaa33333 píše:
Ahoj.. já tento problém mám přes rok a půl co jsem otěhotněla. Mám doma již 10ti měsíčního chlapečka. Na nuerologii nic vše v pořádku na očním také nic vše v pořádku. nizkým tlakem netrpím… Ale nevím to se mi opravdu normální nezdá a stále nemůžu najít odpověd. V noci přes zrnění skoro nevidím. ve dne mě mžitky před očima, všeljaké zrzněné a tečky hodně trápí.. pořád jsem si nezvykla. kdyby s tím měl někdo take jakekoliv zkušenosti nebo rady take bych byla velmi ráda
Ahoj holky, mam taky obcas mzitky pred ocima. Byla jsem na ocnim (nitroocji tlak, ocni pozadi) i na neurologii, vsude vse v poradku. a jak vas na neuru vysetrovali? Jen pohledem, kladivkem atd? Nebo i ct/rezonance? Ja byla jen na neurosonologii-ok.Ja se bojim hlavně, aby bylo v hlave vse ok????
Ahoj holky, stalo se vam prosim nekdy i,ze jste videly barevny flicek treba na chodniku..jen na sekundu..mrknu a je pryc..a jen periferne…doma se mi to nikdy nestalo, ted uz 2× a vzdy jen na chodniku s dlazebnima kostkama
jednou me pak zacla trochu bolet hlava,možná aura teda..ale ppdruhy nic,ac jsem dlouho predtim nic nepila…nevim, jestli to muze mit vliv…
@Martari stalo se mi to doma na počítači a byla to aura, pak se mi rozjela bolest hlavy. Mela jsem to dvakrát v životě a od te doby nic. Uz je to par let.
@Nafrněná pražanda diky…me napoprvé taky zacla dost hlava…ted napodruhe nic..a vzdy jen na tom dlazdenym chodniku… ![]()