Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi teď budu kapku mimo, nikoho nechci urazit, nikoho se nechci dotknout, reaguji na příspěvek, který už tu není asi paní odstranila… proč ubližuje kočkám? netuším…stále dokola omílám, že to nejsou hračky a musí se dle toho chovat. A pokud se tak nechová, dostane přes zadek. Také pokud xkrát za den napomenu- neposlechne…dostane. Vysvětlovat je fajn, ale nevím v jakém světě žijete…
Ono je tak lehké soudit…Pokud je u dítěte diagnostikována BAP co naděláte? Nic…Je moc hezký názor, domlouvat a přijmout individualitu…pokud jste svatá, já bohužel nejsem…
@g.sandova Tak muj syn, když náhodou dostane tak reaguje tak, že mě praští
@zanda81 Vysvětlovat a zbaranit dítěti to dělat. Fakt aspon u meho syna placnutí nepomuže placne mě zpět.
@zanda81 píše:
Ono je tak lehké soudit…Pokud je u dítěte diagnostikována BAP co naděláte? Nic…Je moc hezký názor, domlouvat a přijmout individualitu…pokud jste svatá, já bohužel nejsem…
@terinka4444 to, neměla být omluva, nebo něco podobného…pouze konstatování, já vím moc dobře, že se říká, že to nic nevyřeší, ale v tu chvíli a v té situaci opravdu nic nezabírá
Tím, že paní…vymazala své příspěvky, působí tato diskuze trochu zmateně…
@zanda81 píše:
@terinka4444 to, neměla být omluva, nebo něco podobného…pouze konstatování, já vím moc dobře, že se říká, že to nic nevyřeší, ale v tu chvíli a v té situaci opravdu nic nezabírá
@zanda81 píše:
Tím, že paní…vymazala své příspěvky, působí tato diskuze trochu zmateně…
@terinka4444 píše:
Tak už si tu jen tak plkáme
Neplkáme
pokud máte radu jak vše zvládnout…mě ujedou nervy…
@annaei píše:
@g.sandova Tak muj syn, když náhodou dostane tak reaguje tak, že mě praští
kazdy dite je jiny holt.
Ja jsem psala, ze na kazdyho plati neco jinyho. Ja jsem zazila deti, ktery nemely dany hranice a ty vylozene potrebovaly drsne usmernit. To byla ale blbost rodicu.
Ja myslim, ze kazdej ma ale narok na to vychovavat deti podle sveho
@g.sandova píše:
kazdy dite je jiny holt.
Ja jsem psala, ze na kazdyho plati neco jinyho. Ja jsem zazila deti, ktery nemely dany hranice a ty vylozene potrebovaly drsne usmernit. To byla ale blbost rodicu.
Ja myslim, ze kazdej ma ale narok na to vychovavat deti podle sveho
ano - každé dítě potřebuje ty hranice, děti se specifickými potřebami typu asperger, ADHD apod. tím více… a vše je jen o přístupu ![]()
@brumdinka píše:
ano - každé dítě potřebuje ty hranice, děti se specifickými potřebami typu asperger, ADHD apod. tím více… a vše je jen o přístupu
Bez urážky…máte dítě s nějakou touto specifickou potřebou?
@terinka4444 píše:
Což já chápu, vlastně asi nechápu, protože moje představivost nesahá tak daleko, abych si uměla představit, co život s takovým dítětem obnáší…ale moje neteř má doma syna s Aspergerem…vím, že ty první roky od miminka byla zoufalá, nezvládala, dokonce říkala, že neměla mít děti, že je to jiné, než si představovala, vím, že jim dával zabrat. Tak se zakousla, šla dálkově studovat, abych nekecala, nějakou speciální pedagogiku, jakmile v těch třech už věděli, co mu je, proč to tak je, nastudovala toho spoustu, našla vynikajícího dětského psychiatra, který s malým úžasně pracuje, našla si vynikajícího psychiatra pro sebe…malý jestli byl plácnut párkrát za svůj devítiletý život…zvládá to perfektně, obdivuhodně, malý je jiný, ale je báječný a klidný..a všechno je to její zásluha. Takže jde o to, jak kdo tu svou svízel a výzvu uchopí. Čímž tě nijak nekrituzuju, páč ani netuším, co to v podstatě obnáší mít doma takové dítě, jen prostě pohled na jinou mámu, teď je klidná, vyrovnaná, komplikace a výkyvy jeho chování řeší s naprostým klidem a přehledem, stálo to hodně úsilí, ale na jeho konci je bezvadný téměř bezproblémový kluk.
klobouk dolů před neteří. Avšak když se nad tím zamyslím, mám speciální pedagogiku vystudovanou a už nějakou dobu v oboru pracuje a je vidět že to s dětmi umí, dokáže je pochopit, ví v jaké době je dobré právě to vysvětlování, vše řeší s klidem, nadhledem, ale na její malé je vidět že je dobře vychovaná. Takže určitě je to o přístupu a pokud někdo má dítě s nějakou poruchou a to více by si měl o té poruše zjistit, co obnáší, jak problémy s dětmi řešit.
@brumdinka píše:
ano - každé dítě potřebuje ty hranice, děti se specifickými potřebami typu asperger, ADHD apod. tím více… a vše je jen o přístupu
ano, mam jedno dite se spec. potrebami. Je to daleko obtiznejsi a je treba byt prisnejsi