Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahoj, zrovna jsem dovykrojila perníčky, ale nemám v receptu napsáno na kolik stupňů péct, poradíte? vím, že je každý recept jiný, ale alespon abych věděla jestli zprudka (třeba běžné cukroví peču při 180) nebo spíše pomaleji (na 150)? Díky (perníčky mám tlusté asi 8mm)
Pekla jsem je zrovna včera, perníčky se před vložením do trouby potřou cukrovou vodou, pekla jsem v plynové troubě na mírno asi 7 minut, ještě horké se potírají rozšlehaným žloudkem, jsou krásně lesklé
@Rakosnicek1983 Máš horkovzduch? Cca 10-12 minut, jak začnou růžovět, tak jeden zkusím, jestli je měkký, ale ne syrový.
Tak peču na 160 a po 10min jsem zkusila a ještě je malinko syroový.. tak ještě nechám 2min a vyndám a potřu. díky všem moc!!!
Já je tam teda vrazím i na 220°C, pěkně se nafouknou. Ale musí se hlídat, stačí chvilička a jsou spálené.
@Debie Krásné! Moje vypadají podobně, jen je mám o malinko tmavší, dávám kakao ![]()
@Akivasha jj,horkovzduch.Diky,ja letos pecu poprvé a uz těsto je dost divné, tak jeste neodhadnout pečení a bude to k. o. všechno ![]()