Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Anonymní píše:
@catherine100 No obrečela jsem to že celou dobu tady honí machry, že koupí na první vnouče (chlap je jedináček) kočárek a ted nic. Dělaji mrtvýho brouka.To mě mrzí. Vím, že nemají žádnou povinnost nám dávat peníz, ale něměli nám každý měsíc ty peníze připominat. A ted když jde do tuhýho, tak nic. Chápeš, to mě zamrzelo.TAky mě celkem mrzí, že moje máma (jsme 3 sourozenci) by se pro každýho z nás rozdala. Segra má ted měsíčního prcka a a když koupí jí, koupí i nám. Co mám věcí od mamky.Taky mám soupsty věcí od sestry a několik věcí z bazárku. A od tchýně? Jeden upletenej svetr. Nehledě na to, že vykládá co si všechno nakoupila…né nezavidím ji to, ale má má první vnouče na cestě a je jí to ulpně jedno. Podotýkám že žádný dary od ní nečekám, ale aspon blbý bodýčko koupit mohla.
Vím že jsou důležitější věci, jak novej kočár, ale celkem mě to od nich zamrzelo. A připomínat si nechceme…Už jen z principu…
já tě chápu, ono tohle hrozně mrzí, když někdo něco slibuje horem dolem a pak „skutek utek“. ale přinejmenším by to pro mne bylo poučením, že v okamžiku, kdy by mi něco nabízeli, a já to chtěla přijmout třeba později, raději vzít hned ![]()
jinak se tím netrap, vyber kočár použitý, jak tu bylo mnohokrát napsáno, kolikrát je to lepší, kočárek je zajetý a ty starší věci opravdu vydrží více, než ty nově vyráběné, čím novější, tím často větší šunt.. ![]()
jen radím osobní převzetí - kočárek si prohlídneš, mrkneš na kola, vrzání, skládání, polohování, rukojeť, díry v košíku a pod., a rozhodneš se. určitě si ho nenech posílat poštou, neplať předem a tak..
![]()
Ja prodavala kocarek a byl jako novej, akorat za min. peniz a s velkou vybavou…takze bych se nebala pouziteho, ale chce to prohlidnout, aby te nekdo nenapalil a netvrdil top stav, kdyz opak je pravdou.od nich je to ale sprosty…zkus to nadhodit a kdyz se nechytnou tak na ne kasli:-)…
Zakladatelko, já sice měla na dítě dost drahej novej kočárek - asi až zbytečný, protože teď hojně využívám golfáč. Spoustu věcí přehodnotíš, já bych do ojetýho před narozením mimina v životě nešla, protože bych nechěla aby moje mimi leželo v kočáru po někom cizím…teď mi to přijde absurdní a směju se tomu. Když vidím jak mají některé kamarádky ojeté kočáry za třetinovou cenu ve výborném stavu. Pokud bych měla omezenáé finance, raději koupím jetý značkový, než nového „poláka“. Asi by to tady doporučila spouta holek. Kámoška má janéčko, po dětech, funguje, jiná má Inglesinu, po 2 dětech, taky funguje na jedničku. Neboj se toho!
@kate02 nevim asi jsem divná, těšila jsem se na miminko a kočár mi byl celkem putna
(nemyslím t o zle, taky jsem v těhu lecos obrečela, ale takovéhle věci fakt ne)
Jediné, co bych z bazaru nekoupila, je autosedačka a boty - všechno ostatní klidně bazáčové a ještě si budu libovat, když seženu věc v superstavu, jak jsem hezky ušetřila (jsem teď měla radost, když jsem nakupovala pro třetě haipadaipa vak, že jsem ho sehnala netknutý za třetinu ceny). Můžu s klidným srdcem říct, že miminu je absolutně šumák, zda předtím věc mělo jiné mimino ![]()
Pokud vám to tchánovci nabídli, tak bych se připomněla. Na tom není nic špatného. Pokud je to blbé tobě, tak ať jim řekne manžel. To jen když se na to kouknu z jejich pohledu, tak si třeba nejsou jistí, kdy vám ty peníze slíbili, aby jse jim zase neřekli, že je brzo a ty se pak kvůli špatné komunikaci zbytečně trápíš.
Jo a já naopak kočárek prodávala. Po jednom dítku, krásný, nevyšisovaný, vyčištěný, nerozviklaný a ta polovinu. Takže bych se toho nebála.
My máme také dítě plánované, rekonstruovali jsme byt svépomocí, ale že bychom předem očekávali nějaké peníze od rodičů, tak to nás ani nanapadlo. Vše jsme si koupili sami. Nějaké peníze nečekaně přinesli až na první návštěvu prcka, když už jsme měli vše pořízené. Pokud do nového kočáru investovat nechcete, tak do něj prostě neinvestujte. Pokud je pro tebe nový kočár tak důležitý, tak si ho kup, když na něj máte, a prarodiče neřeš. Buď vám časem něco přispějí nebo prostě ne ![]()
Za 6000sezenes io novy.ja mela uplne novy trojkombinacni kocar i s autosedackou za 5000
kazdopadne pokud chces jeste min-ja ybch se bazaru nebalanektere jsou fakt jak nove:-)
Za prvé - kočík som tiež chcela nový krásny načinčaný… ale vyhodiť zaň toľko peňazí mi pripadalo fakt divné. Tak som si kúpila bazárový, i tak v ňom syn vrešťal. Potom som ho odviezla k našim, aby sme ho tam nemuseli voziť…
Za druhé - trošku mi vadia príspevky, kde sa mladí rodičia rozčuľujú, že im príbuzenstvo niečo nedá, nekúpi… To nie je ich povinnosť… Nám sa susedky chystala, že nám bude voziť dcérku v kočíku, a potom nič. Nikdy mi nenapadlo sa ani na ňu čo len trošku hnevať, že mi niečo sľúbila a nesplnila.
Za tretie - asi by to chcelo trošku plánovať výdaje, pokiaľ vás (ne)kúpa kočíka takto rozhodila…
@Gladys píše:
Jediné, co bych z bazaru nekoupila, je autosedačka a boty - všechno ostatní klidně bazáčové a ještě si budu libovat, když seženu věc v superstavu, jak jsem hezky ušetřila (jsem teď měla radost, když jsem nakupovala pro třetě haipadaipa vak, že jsem ho sehnala netknutý za třetinu ceny). Můžu s klidným srdcem říct, že miminu je absolutně šumák, zda předtím věc mělo jiné mimino
vajicko je jeste ze sedacek ok, ale jinak opravdu autosedacku neee to mas recht. uplne silim, kdyz znama resi pro obe deti co nejlevnejsi a pouzitou od 9-36kg ktera davno prosla zivotnosti…
Ale je rozdil, kdyz to nabidnou jako darek, to mi prijde od rodiny hezky…
To docela znam-oboji rodice ujednali, ze se slozi ns kocarek, nasi nam penize dali a tchanovci ticho po pesine…kocarek jsem nakonec koupila ja za odmeny v praci.
Ale kocarek byl jedina vec, co jsem kupovala novou, jeste tedy kolotoc nad postylku a 2 baliky ctvercovek. Jinak oblecky, hracky-to mame podedeny a odsavacku mlika, hraci deku, penove puzzle, postylku s matraci, jidelni zidlicku, lehatko, satek, manduku, fusaky…to vse je z mimibazaru. A to nemame nouzi o penize, ale dle myho nazoru je zbytecne kupovat miminku bundicku za 500, hraci deku za 2000 atd-to miminko to neoceni. A usetrene penize se budou hodit-my jeli treba vsichni tri na hory
Ale kdybych mela kupovat vse nove, tak by na hory nebylo…
Neves hlavu;-) Kup ojety kocarek a kdyz se tchanovci umoudri, tak ten ojetej zas prodas a koupis novy
Jeste me napadlo to pred nima nenapadne nadhodit-jakoze uz mate vybranej kocarek v bazaru, ze pro nej musite zajet…treba fakt jen zapomeli. My treba dostali ty penize na kocar od nasich az kdyz se mala narodila. Kvuli nejaky povere nebo co…
Zakladatelko: mám pocit, že ty jseš já…
čekám také první mimčo (za 3 týdny termín), a všeobecně je to i první vnouče jak pro naše, tak pro tchýni… my jsme 4 sestry a moje mamka (i taťka) by se pro nás roztrahala, a i na vnouče nakupuje co kde vidí a snaží se pomoct se vším - i s finanční stránkou, to co já jsem chtěla koupit v bazaru, ona doplatila a pořídili jsme nové (sama za své vůle - už jsem se jednou na pokladně v krámě rozbrečela, že mi to přišlo hloupé, že to kupovala ona, když já na to měla penízky připravené)… ale tchýně, manžel je jedináček, taky strašně moooc prohlašovala, jak prvnímu vnoučeti dá tohle a támhle to (finančně na tom jsou skvěle)… malá má už přijít na svět a já od ní viděla, moskytiéru - kterou už vidím, jak využiju v zimě
, a pak čepičku a tričko na asi 3 leté dítě… ale co, už jsem to přestala řešit, pro prckovou mám všechno, a jsem spokojená, že nemusím být tchýni za nic vděčná…
@Gabika píše:
Za prvé - kočík som tiež chcela nový krásny načinčaný… ale vyhodiť zaň toľko peňazí mi pripadalo fakt divné. Tak som si kúpila bazárový, i tak v ňom syn vrešťal. Potom som ho odviezla k našim, aby sme ho tam nemuseli voziť…Za druhé - trošku mi vadia príspevky, kde sa mladí rodičia rozčuľujú, že im príbuzenstvo niečo nedá, nekúpi… To nie je ich povinnosť… Nám sa susedky chystala, že nám bude voziť dcérku v kočíku, a potom nič. Nikdy mi nenapadlo sa ani na ňu čo len trošku hnevať, že mi niečo sľúbila a nesplnila.
Za tretie - asi by to chcelo trošku plánovať výdaje, pokiaľ vás (ne)kúpa kočíka takto rozhodila…
Hele, polde mě zakladatelce nejde o to, že by chtěla za každou cenu prachy, ale spíš ji mrzí, že něco slíbili a nedodrželi to a to je podle mě docela velkej rozdíl…
Nebo já ho tam aspoň vidím…
Nevim jak ty, ale já když něco slíbím, dodržím to a ne, že to nechám vyšumět a „ono se to nějak vsákne“…
Není to jejich povinnost, ale pokud nechtěli, neměli to ani nabízet. Trošku blbost byla ze strany zakladatelky to, že si ty peníze nevzali hned v tom květnu, ale mě by to taky nenapadlo a co by pak dělali, kdyby to dopadlo blbě? Ty peníze „na kočárek“ by pak vraceli?
![]()
@Gabika píše:
Za prvé - kočík som tiež chcela nový krásny načinčaný… ale vyhodiť zaň toľko peňazí mi pripadalo fakt divné. Tak som si kúpila bazárový, i tak v ňom syn vrešťal. Potom som ho odviezla k našim, aby sme ho tam nemuseli voziť…Za druhé - trošku mi vadia príspevky, kde sa mladí rodičia rozčuľujú, že im príbuzenstvo niečo nedá, nekúpi… To nie je ich povinnosť… Nám sa susedky chystala, že nám bude voziť dcérku v kočíku, a potom nič. Nikdy mi nenapadlo sa ani na ňu čo len trošku hnevať, že mi niečo sľúbila a nesplnila.
Prosim te, tak za prvy takovy ty prispevky typu: „ti mladi dneska nevi, co by chteli…“ Nadzvedavaji zase me, pripomina mi to reci moji 70-ti lete babicky…
Za druhy zakladatelka jasne napsala, ze jim rodice slibily penize na novy kocarek-o nic se neprosili. A podle me jedna ze zakladnich pravidel slusnosti je, ze pokud neco slibim, mam to i dodrzet…
A za treti, jakym pravem je tu poucujes o planovanem rodicovstvi? Jen kvuli tomu, ze zakladatelka je zodpovedna a radeji nepujde do uspor, tak si jako nemela porizovat mimco? Jako komu zbyva z vyplaty, po zaplaceni vsech nutnych vydaju, dost na novy luxusni kocarek?
Jako mimo my prijdes teda ty, nezlob se na me, ale zamyslet by ses mela nejdriv sama nad sebou…ono moralizovat ostatni je vzdy jednodussi, ze?