Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@nepř. mati píše:
Taky jsem kupovala z druhé ruky, jsou důležitější vlastnosti kočárku, o financích to bylo i nebylo, nabídku na koupi kočárku od prarodičů jsem taky měla, ale navyužila… Teď jsem za bazarovej ráda, protože kočárek moc nepoužíváma taky radši kvalitní použitý než
moje mamca ted vyhledava na vsemoznych serverech nove i pouzite, protoze mame specificke pozadavky (at na ten nebo na ten) a hleda… ![]()
Pro nas je to nejvetsi pomoc, protoze jinak si to budeme hradit sami… ![]()
Ale jsem rada, ze mi usetri cas tim, ze mi bude davat tipy a pak je bude se mnou obhlizet… ![]()
Bože já nechápu co zas řešíte? U nás v rodině bylo vždycky že mamka a babičky založí nějaké peníze..Když jsme se od našich stěhovala, mamka trvalo na tom, že mi zařídí jeden pokoj, a že když se narodí miminko tak přispěje 10.000,–, i když jsem odmítala tak do bytu stejně nakoupila veškerou výbavu do kuchyně a pro malého nám pořád něco kupuje..
Já jsem třeba celý život věděla ze v těhotenství mi babičky něco přispějí, vubec jsem si o nic neřekla, ale trvali na tom, že v 24tt mi je dají a hotovo.Od začátku těhotenství jsem měla vypsaný seznam co za kolik a za koho se koupí..
na jednu stranu zakladatelku chápu, už s něčím počítala, a ted jí to narušilo plány, mohla se zařídit úplně jinak! Já jsem třeba kočár taky chtěla nový, určitě chceme za chvilku druhé dítko tak jsem ho chtěla mít na obě, takže kvalitní…
@Anonymní píše:
NA kočárek jsme měli, ale po tom co rodiče řekli, že daji peníze, se peníze využili na něco jinyho. Opravujeme barák, takže se každá koruna hodí. Vlastně by peníze na kočarek i ted byly, ale nechceme se vycucat uplně…A připomínat si nechceme.NAvíc dítě bylo PLÁNOVANÉ!!!
Tak dokud jsme neměli zařízené bydlení a fin. rezervy, tak jsme do prcka nešli. Už od začátku jsem chtěla na malého všechno nové, kromě oblečení, nové jsme symbolicky koupili jen jedny dupačky
kdysi jsem prohlašovala, že je jedno, jestli kočárek nový nebo ojetý, ale tak moc jsem se zamilovala, že jsem si musela pořídit novou kolekci v trojkombinaci, ale jen díky tomu, že se finančně zadařilo…a peníze od rodičů nebo tchánovců? raději ne…moje máma zmiňuje 10.000, co mi dala na výbavu na svatbu a taky 25000, co jí skončilo spoření, které kdysi založila pro mě a 5500 na postýlku, na kterých doslova trvala, že je chce dát a nepotřebovali jsme z toho nic…buď ráda, že si vše zaplatíte sami, alespoň to nebudeš muset poslouchat:)
Vždyť já nikomu nový kočár nevnucuji. Po novém kočáru touží zakladatelka, i když na něj zjevně nemá. Nový kvalitní kočár se dá pořídit i do 7000 kč, stačí jen hledat. Stejně když z novým kočárem vyjede v podzimním počasí párkrát ven, tak bude vypadat jak rok jetý
Třeba já bych za kočár víc jak 20 OOO nedala, to už se platí jen značka. Jen mě zaráží, že někdo prostě plánuje dítě a nemá pomalu na kočár, když to je asi jedna z nejmenších položek. Dítě je bude stát ještě spoustu peněz a to budou každou věc očekávat od rodičů a pak jim být ještě vděční?
Samozřejmě, že dítě si můžete pořídit i s holým zadkem, ale do toho bych já třeba plánovaně nikdy nešla. Jsem ráda, že jsme si na vše vydělali sami a nemusíme být nikomu za nic vděční ![]()
@Anonymní píše:
Vždyť já nikomu nový kočár nevnucuji. Po novém kočáru touží zakladatelka, i když na něj zjevně nemá. Nový kvalitní kočár se dá pořídit i do 7000 kč, stačí jen hledat. Stejně když z novým kočárem vyjede v podzimním počasí párkrát ven, tak bude vypadat jak rok jetýTřeba já bych za kočár víc jak 20 OOO nedala, to už se platí jen značka. Jen mě zaráží, že někdo prostě plánuje dítě a nemá pomalu na kočár, když to je asi jedna z nejmenších položek. Dítě je bude stát ještě spoustu peněz a to budou každou věc očekávat od rodičů a pak jim být ještě vděční?
Samozřejmě, že dítě si můžete pořídit i s holým zadkem, ale do toho bych já třeba plánovaně nikdy nešla. Jsem ráda, že jsme si na vše vydělali sami a nemusíme být nikomu za nic vděční
Ale zakladatelka psala že na kočár by měli, ale když počítala s nabízenou pomocí, využila je na jiné potřebné věci, a ted má měsíc do porodu…
No já měla spoustu kočárků za 6.000 v ruce, dokonce jsem měla možnost si je na den půjčit, ale s přítelem jsme cestovatelé a spíš potřebujem kočár vhodný do terénu, což ty levné nesplnovali..To byly pro mě plastové, chrastící šunty ![]()
@Anonymní píše:
Vždyť já nikomu nový kočár nevnucuji. Po novém kočáru touží zakladatelka, i když na něj zjevně nemá. Nový kvalitní kočár se dá pořídit i do 7000 kč, stačí jen hledat. Stejně když z novým kočárem vyjede v podzimním počasí párkrát ven, tak bude vypadat jak rok jetýTřeba já bych za kočár víc jak 20 OOO nedala, to už se platí jen značka. Jen mě zaráží, že někdo prostě plánuje dítě a nemá pomalu na kočár, když to je asi jedna z nejmenších položek. Dítě je bude stát ještě spoustu peněz a to budou každou věc očekávat od rodičů a pak jim být ještě vděční?
Samozřejmě, že dítě si můžete pořídit i s holým zadkem, ale do toho bych já třeba plánovaně nikdy nešla. Jsem ráda, že jsme si na vše vydělali sami a nemusíme být nikomu za nic vděční
Já si myslím, že nový kočárek k tomu prckovi patří, ano, je mu to jedno, ale je to náš pocit, v čem ho vozíme a mě dělá radost, když mi lidi koukají na kočárek, nicméně vždy záleží na finanční situaci, když nejsou peníze, nemůže být nový kočárek. My máme trojkombinaci za nějakých 18.000,–-Kč, myslím, že to není ani málo ani moc, ale pro někoho je to třeba měsíční příjem a v dnešní době je i jedno dítě opravdu luxus…a taky nesnáším vděčnost a než jí vůči někomu mít, mám raději vše ojeté…
Pokud měli vyhrazenou částku na kočár a tu utratili a teď už na něj nemají, tak z toho vyplývá, jak už tu někdo psal, že finanční rezervy asi moc nemají
My máme třeba kočár trochu dražší, kupovaný s tím, že je vhodný i do terénu, a nakonec s ním ztěží jezdíme po městě
Nedávno jsem si prohlížela pár kočárů ke 30 000 a s těma bych se mohla tak max. promenádovat po nákupním centru. ![]()
@Anonymní píše:
podivej, mam kamarady, co dali za kocar 35tis. a to jenom proto, ze jednak na to meli penize a jednak potrebovali urcity, do urciteho terenu a parametry, ktere potrebovali zadny jiny nesplnoval…
![]()
A ja mela kocar za 10tis., trojkombinaci, ktera se mi fakt libila, i s fusakem a uz bych nikdy do noveho nesla (jenom vyjimecne), protoze jsem zjistila, ze je to zbytecna investice, protoze jsme stejne vyjizdeli nejvice s tim „bazarovym“…
![]()
A zakladatelka minila dotaz trochu jinak, kdyz uz musis anonymne, tak si nejprve precti, co napsala a potom kritizuj, dobre?
Ja jsem treba taky „nezajistena“ do tehotenstvi jit nechtela a nesla… Ale ono je rozdil „zajistena“ a zajistena… Znam rodiny, kde penezi nehyri a prece jsou tam deti neskutecne stastni (jako jsme my byli s nasimi rodici a to jsem nemela znackove veci nebo drahe hracky)…
Vis, ono to chce trochu premyslet o tom, co napises nejdriv nez to hodis na papir nebo si to po sobe alespon precist…
![]()
@Ema N. Neodsuzuji nikoho, kdo nemá nadbytek peněz, to jsem nikdy nenapsala. Mně se prostě nelíbí, že si zakladatelka stěžuje, že měli slíbené peníze na nový kočár a nakonec je nemají. Jistě, od rodičů je to hnusné, když už peníze jednou slíbily, tak je měli dát. Tím spíš bych si o nich pomyslela své, nevzala od nich ani kačku a prostě se zařídila po svém ![]()
@Žirafátko Pokud nebudeš kupovat kočár za 30 000, tak vzhledem k dalším nákladům na dítě ano
Příjdou časem mnohem větší finanční náklady.
@Anonymní píše:
@Ema N. Neodsuzuji nikoho, kdo nemá nadbytek peněz, to jsem nikdy nenapsala. Mně se prostě nelíbí, že si zakladatelka stěžuje, že měli slíbené peníze na nový kočár a nakonec je nemají. Jistě, od rodičů je to hnusné, když už peníze jednou slíbily, tak je měli dát. Tím spíš bych si o nich pomyslela své, nevzala od nich ani kačku a prostě se zařídila po svém
mam dojem, ze si nestezuje, ze si jenom posteskla, ze jednou slibili a nedodrzeli… Me by se taky dotklo, kdybych s necim pocitala a pak by to neprislo… (obrazne receno), at uz se jedna o pomoc, finance nebo cokoliv jineho…
Myslim, ze zakladatelce slo o to, ze kdyby prisli, ze nemaji ted penize nebo nejakym jinym zpusobem se z toho „vymluvili“, tak ji to bude prijemnejsi nez kdyz delaji mrtveho brouka…
![]()
@Anonymní píše:
@Žirafátko Pokud nebudeš kupovat kočár za 30 000, tak vzhledem k dalším nákladům na dítě anoPříjdou časem mnohem větší finanční náklady.
ale myslim, ze se tady mluvilo o pocatecnich nakladech a ne o nakladech na dite, ktere prijdou…
![]()
Taky jsem kupovala z druhé ruky, jsou důležitější vlastnosti kočárku, o financích to bylo i nebylo, nabídku na koupi kočárku od prarodičů jsem taky měla, ale navyužila… Teď jsem za bazarovej ráda, protože kočárek moc nepoužívám
a taky radši kvalitní použitý než