Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chápu, ale nic si z toho nedělej… Však ho vyčistíš a bude OK. ![]()
Já teda zrovna kočár měla nový, ale jinak pomalu všechno bazarové… Miminku to nijak nevadilo=) a i teď pokračuju v bazarových nákupech.
My dostali stejnou nabídku od mýho táty, ale ten ji zrealizoval. na druhou stranu, nebýt toho, tak by byl kočárek bazarovej určitě a nevadilo by mi(nám) to. většina mých kamarádek má bazarovej, protože jsme ještě převážně ve fázi, kdy díky studiu na vš jdeme rovnou na rodičák, takže peněz není na zbyt
Já myslím, že dítku je šumák, jestli má nový kočárek, nebo použitý. Důležité jsou jiné parametry… určitě v klidu kupte kočárek z druhé ruky ![]()
Máme také slíbeno, že nám na kočárek z rodiny přispějí, ale raději jsme si řekli, že i tak si na něj ušetříme. Co kdyby náhodou. Každopádně mi máme možnost mít třeba kočárek po jednom dítěti, ale nelíbí se nám. samo, že kdyby nebyli peníze, tak budeme rádi i za něj. Já bych jim to zkusila nenápadně nadhodit a pokud by se k ničemu neměli, tak bych šla i do toho z aukra ![]()
Tak mě by to určitě nevadilo.Taky jsem si plánovala novej kočárek až budeme mít první mimi a teď jsem si řekla, že je to zbytečný a asi pak pořídím z bazárku. Co chci koupit určitě novýho, je autosedačka, na tý šetřit rozhodně nebudu. Postoj tchánovců by mě taky mrzel - co se tak nějak nenápadně zmínit?
Proc anonym??
NO jinak pokud penize slibovali, tak bych jim to proste nejak pripomnela..ze budete kupovat ten kocarek a ze jestli vam prispeji, jak chteli anebo si ho mate koupit sami..tak aspon budes vedet na cem jste. A pokd vam penizky nedaji, tak si z toho nic nedelej..ja bych taky kdyby nebyly penizky koupila treba z aukra. kolikrat jsou kocarky v top stavu, k vuli toho nebrec preci!!Mimi za chvilu vyroste a kocarek potrebovat nebude
a kolik lidi koupi kocarek z bazarku..jsou preci dulezitejsi veci ![]()
Úplně tě chápu, že říkat si nechceš…tomu rozumím…A taky chápu, že chceš nový…taky čekám první a na novém kočárku jsem trvala…plno věcí mám poděděných nebo půjčených, ale kočárek jsem chtěla nový a nový mám… Ale na druhou stranu pokud peníze nejsou a najdeš pěkný jetý…tak co se dá dělat… a nebo nějaký nový, jen prostě levnější…myslím, že dneska je cenové rozmezí kočárků dost velké a dají se sehnat levné…a pokud koupíš zatím jen korbu s podvozkem bez sporťáku, tak tě to taky vyjde levněji a sporťák stejně bude potřeba nejdřív za půl roku po narození…
Promiň, ale to teda nechápu co jsi obrečela…já jsem nový kočárek ani nechtěla, když jsem viděla ty ceny a pak za rok se to prodává za desetinu…
je spousty kočárků na aukru a podobně, které jsou jak nové. A miminku je úplně jedno jestli je nový nebo používáný, myslím, že jsou důležitější věci než kočárek…
a tím, že jsem nekupovala nový mi ani nevadí, že je někde špinavý, odře se, nemám takovej strach že mi ho nškdo ukradne a tak…
já třeba raději našetřím na drahou ale bezpečnou autosedačku než na kočárek, takže bych se tím vůbec nestresovala…
je teda blbé, že když to slíbili, tak teď dělají ofuky, ale povinnost dát vám peníz nemají…
Dítěti je to úplně jedno, v čem se vozí, hlavně že je venku
. Chápu, že je ti to líto, také jsem nechtěla ojetý kočárek a pořídili jsme proto pro prvorozeného nový, ale kdybych na něj penízky neměla, byl by prostě bazarový a hotovo
. Ber to tak, že je to jako pořízení auta - nový je krajně nevýhodná investice a ztrácí 20% ceny už jen tím, že vyjede z obchodu ven.
Měla jsem taky koupenej použitej - nijak mě to nepoznamenalo
Ale je fakt, že se po necelém roce totálně rozedraly pláště, tak jsem si koupila nový golfky - za 3.000,–
Já měla nový, ale zjistila jsem, že bazarový jsou mnohem výhodnější. V případě nespokojenosti ho můžeš s lahčím srdcem vyměnit (koupit jiný).
A jěště k tchánovcům- nepočítají, že si kočárek koupíte a oni vám ty peníze dají jako potom. Tak to jsme to měli my. Ale před tím nic neslibovali, jen se pak vytasili s penízky ![]()
Když jsesm ho vybírala tak jsem chtěla nový, ale kdybych neměla peníze tak by mi to vůbec nevadilo. A teď když vidím v jakém stavu je můj kočár po prvním dítku a za kolik se jetý prodává tak bych do něj šla s klidným svědomím hned. My ho máme i na druhé a je fakt jako nový, krom pár škrábanců na konstrukci. Takže se toho vůbec neboj, jen dobře vybírej, klidně i dražší značky i jejich ceny jetých jsou nízké oproti novému a hlavně vydrží. Levnější méně kvalitní bazarový už bych zvažovala opravdu v případě nouze.
Klid, já měla na prvního mrňouse nový kočárek… a stejně ta malá potvora v něm imrvérefurt řvala jak prokopnutá, takže jsem honem narychlo kupovala ještě šátek na nošení (tehdy před dvanácti lety nebyly tak rozšířené, jako dneska, dozvěděla jsem se o něm prakticky náhodou) a ten fungl nový kočárek nám dalších šest měsíců překážel v předsíni, protože holka do něj nechtěla ani za nic… začala ho brát na milost fakt až v tom půlroce, kdy v něm tedy nejezdila vleže, ale klečela v čele a za jízdy koukala ven ![]()
Jinak mně by nevadilo mít bazarový kočárek, i jsem na další děti v bazarech kupovala, nový jsem měla prakticky jenom proto, že mi ho chtěl koupit hrdý dědeček a trval na novém… měla jsem obyčejnou kombinaci tehdy kolem šesti-sedmi tisíc, žádné extra vychytávky.
Já jsem měla od tchánovců taktéž slíbený obnos na nový kočárek. Čekala jsem teda, až se uvolí a ono pořád nic. Byl prosinec a termín jsem měla v únoru. Nakonec mi bylo řečeno, že v únoru bude sníh a kočár potřebovat nebudu
(Jasně… a do poradny bych malého asi nesla v batohu, ne? ) Navíc se doprodával typ, který jsem měla vybraný, takže jsem to na tchána tak trochu zahrála a řekla jsem mu, že jsem si kočárek už objednala. Za pár dní jsem peníze dostala a mohla objednávat doopravdy. Stihla jsem to teda tak tak, obvolala snad šest e-shopů, protože nikde už vybranou trojkombinaci neměli…
Ahojky Holky!

ZA měsíc mám rodit. Měli jsme slíbený od tchánovců peníze na nový kočárek, ale ted je ticho po pěšině. Peníze nám nutily už v květnu (to jsme odmítaly, s tím že jsme nevěděli jestli prdouska udržím) tak jsme jim řekli že nám je dají v září. Tchán tvrdil že nám zaplatí kočárk celej.Ale ted už tak měsíc a půl posloucháme jak je všechno drahy (podotýkám, že jsou tchánovci při penězích a to docela hodně)a dělají mrtvýho brouka. Kbyby jsme tohle věděli, že na kočárek nám nakonec nedají, tak už máme na něj dávno našetřeno. Sice máme nějakou finanční rezervu, ale tu máme jako zadní vrátka, pro strýčka příhodu.
A ted konečně ten dotaz. Vadilo by Vám mít na první dítko mít kočárek z bazaru, nebo po jiném dítku? Máme vyhlídlej jeden na aukru, za slušný peníz. Upřímně, jsem to obrečela. Byla jsme natěšená na novej. Dokonce jsem to i obrečela. Já vím že jsou i důležitější věci než kočár, ale celkem mě to mrzí…A říkat o peníze, nebo si připomínat nechceme…
Doufám, že jste to tak nějak pochopily…