Na první dítě nový kočárek

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1205
5.10.12 11:46

Ahoj, mám z bazárku jenom korbičku, když si vezmeš že miminko je v tom jenom chvilku tak se ani nedá říct že by byl poničený..Když jsem ho koupila, byl trošku špinavý, ale dala jsem ho pánovi co čistí gauče a koberce, korbičku vyčistil za 200,– a ani by jsi nepoznala že není nová..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
5.10.12 11:49
@kate02 píše:
Hele, polde mě zakladatelce nejde o to, že by chtěla za každou cenu prachy, ale spíš ji mrzí, že něco slíbili a nedodrželi to a to je podle mě docela velkej rozdíl… ;) :nevim: Nebo já ho tam aspoň vidím…Nevim jak ty, ale já když něco slíbím, dodržím to a ne, že to nechám vyšumět a „ono se to nějak vsákne“… :nevim: Není to jejich povinnost, ale pokud nechtěli, neměli to ani nabízet. Trošku blbost byla ze strany zakladatelky to, že si ty peníze nevzali hned v tom květnu, ale mě by to taky nenapadlo a co by pak dělali, kdyby to dopadlo blbě? Ty peníze „na kočárek“ by pak vraceli? :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Proč vraceli? Nechali by si peníze schované až nějaké dítě prostě bude. Stejně jako někdo šetří na auto třeba pět let.. :nevim:

A já právě nevyčetla, že by jim rodiče slíbili, že jim peníze dají v září..Měsíc jim peníze cpali ( já když někomu cpu horem dolem nějaké peníze na něco, co není akutní, tak mám zrovna v tu chvíli nějaké peníze navíc - třeba to tak taky měli :nevim: ). Zakladatelka jim řekla, ať jim dají peníze až jindy - třeba už je teď nemají :nevim: utratili je za nutnou opravu :nevim: museli investovat do něčeho jiného :nevim: nebo se třeba urazili, že si peníze nevzali ač jim je cpali horem dolem :nevim:. Jako mi někdo říct, peníze mi teď nedávej dej mi je za půl roku tak za 1. už si to nebudu pamatovat, pokud mi to nikdo nepřipomene - že zrovna teď je ten měsíc, který mám peníze odevzdat 2. už je s největší pravděpodobností ani nebudu mít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.10.12 11:53
@kate02 píše:
Hele, polde mě zakladatelce nejde o to, že by chtěla za každou cenu prachy, ale spíš ji mrzí, že něco slíbili a nedodrželi to a to je podle mě docela velkej rozdíl… ;) :nevim: Nebo já ho tam aspoň vidím…Nevim jak ty, ale já když něco slíbím, dodržím to a ne, že to nechám vyšumět a „ono se to nějak vsákne“… :nevim: Není to jejich povinnost, ale pokud nechtěli, neměli to ani nabízet. Trošku blbost byla ze strany zakladatelky to, že si ty peníze nevzali hned v tom květnu, ale mě by to taky nenapadlo a co by pak dělali, kdyby to dopadlo blbě? Ty peníze „na kočárek“ by pak vraceli? :nevim: :nevim: :nevim: :nevim:

Naprosto s tebou souhlasím!!

taky myslím, že je z příspěvků naprosto jasné, že zakladatelce vadí a mrzí jí, že nejdřív jim něco horem dolem cpou, oni s tím počítají a pak, když na to přijde, tak ticho po pěšině. podle toho, co psala, se ničeho neprosili a když by jim to nikdo nenutil, na kočár (/nový) by si našetřili, takto ho ale musí koupit jetý, protože na nový (vybraný) už nemají.

myslím že by to chtělo líp číst.. :think: 8) 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.12 12:05

Já jsem se včera taky zasmála. Tchyně se sama nabídla, že nám na kočárek přispěje 4000 Kč. Zaplatila 2000 Kč zálohu, když jsme kočárek objednávali a na zbytku jsme se domluvili, že si od ní vezmeme až kočár přijde. Včera přišel a tchyně mi hned v první větě oznámila, že už nám nic nedá, protože mezi tím otěhotněla manželova sestra, tak jí musí taky přispět.

Nakonec jsem hrozně ráda. Ty peníze nás nevytrhnou a já aspoň budu muset být míň vděčná. Nakonec žádné peníze jsme po ní nechtěli…

• Citovat
  • Upravit
17014
5.10.12 12:08
@Anonymní píše:
NA kočárek jsme měli, ale po tom co rodiče řekli, že daji peníze, se peníze využili na něco jinyho. Opravujeme barák, takže se každá koruna hodí. Vlastně by peníze na kočarek i ted byly, ale nechceme se vycucat uplně…A připomínat si nechceme. :? NAvíc dítě bylo PLÁNOVANÉ!!!

Kašli na ní, taková hlupačka ti nestojí za rozčilování :hug: Hele já mám kočárky jen bazarové, protože je měním a ničemu to nevadí, dá se koupit fakt i pěknej použitej. ale jen s osobním převzetím, nekupuj použitej poštou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.12 12:09

@Kallkapa Mi ty penize nevzali, protože jsem měla rizikové těhotenstvi. Ležela jsem skoro pořád po nemocnicích. Měli jsme strach, že o malé příjdeme. Proto jsme ty peníze nechtěli. Byli jsme domluvený, že nám daji penize v zaři, ýe chceme v září kočárek objednávat. Vím že to není jejich povinnost.Jen neměli slibovat.( co se týče jejich financí, mají hodně…nejsou na tom zle…prpstě jsou za vodou) A připominat si nechci. Přišlo by mě to blbý. I chlap říkal, že nepůjde za otcem a neřekne mu, hele táto, chceme kupovat ten kočar, přidáš nám něco? KDyby chtěl, peníze by nám dovezl sám. Navíc jsme se nedávno o tom kočáru bavili, plat se co stoji…a a nic. Nedá, nedá…nohu si za krk kvůli tomu nedám. Jen mě prostě mrzí to, že slíbil a ted nic.Taky jsme se těšila až vyjedu s kočárkem novým…ale jsou i mnouhem důležitější věci než nový kočár. Jen to prostě zamrzí!

• Citovat
  • Upravit
1176
5.10.12 12:13

Zakladatelko, nebud z toho smutná… tuším, jak moc tě to mrzí… třeba budeš bazarovým kočárkem překvapená :D a třeba si pak koupíte jiný a nový později :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1967
5.10.12 12:14

Tak to udělej stejně, jak už tady někdo psal. Prostě se mezi řečí zmiňte, že zítra jdete kočár objednat, protože už je čas a uvidíš, jaká reakce přijde. Buď se toho chytí sami nebo ne. Aspoň budete vědět na čem jste a podle toho se zařídíte dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.10.12 12:18

@Nunka Děkuji Ti za podporu. :hug: Ale ono to fakt mrzí! Ještě že mám naše. Máma by se rozdala. Vím že to je i chlapovi líto, že jeho vlatni rodiče prvně slíbí a pak nic, ale nenaděláme nic.Jeho máti vždy hledala jen na sebe! Prvně ona a pak syn. Nejvíce mě mrzí, že pořád tchýně vykláda jak se na vnoučátko těší, a ulpete mu jen jeden svetr… a to velikost tak minimálně ne rok a pul. Mě nejde o dary…nebo peníze, ale o to že jedni rodičové by se rozdali, a druzí nic…
Nevím možná mám jiný myšlenkový pochody nebo mám ted rozházeny hormony, ale tohle mě vždy dokáže rozbrečet…

• Citovat
  • Upravit
22614
5.10.12 12:21

Zakladatelko:
My jsme na dceru kočárek dostali nový od mojí mamky. Kdybychom ho nedostali, koupili bychom starší - né kvůli tomu, že bychom na něj neměli, ale přišlo nám to zbytečné. Golfky jsem třeba odkoupila od kamarádky po 2 dětech, sice už nejsou na pohled nic moc, ale slouží :palec: Stejně tak oblečení. Máloco má dcera nové, fakt jen ty „lepší“ věci, i když peníze na to jsou, dětem to stejně dlouho nevydrží :roll: :lol: Dětem je to do určitého věku stejně šumák, jestli sjou věci nové nebo po někom ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
5.10.12 12:35
@Anonymní píše:
@Nunka Děkuji Ti za podporu. :hug: Ale ono to fakt mrzí! Ještě že mám naše. Máma by se rozdala. Vím že to je i chlapovi líto, že jeho vlatni rodiče prvně slíbí a pak nic, ale nenaděláme nic.Jeho máti vždy hledala jen na sebe! Prvně ona a pak syn. Nejvíce mě mrzí, že pořád tchýně vykláda jak se na vnoučátko těší, a ulpete mu jen jeden svetr… a to velikost tak minimálně ne rok a pul. Mě nejde o dary…nebo peníze, ale o to že jedni rodičové by se rozdali, a druzí nic…
Nevím možná mám jiný myšlenkový pochody nebo mám ted rozházeny hormony, ale tohle mě vždy dokáže rozbrečet…

nemáš zač :hug: Je to opravdu, jako kdybych to napsala já :D Tchýně se také na vnoučátko těší a naslibovala toho hory-doly, jak nám dá 10tis. sem a 10tis. tam a jak bude nakupovat a tak… a nic… prostě pokud nejsem schopná něco splnit, tak nic neslibuju, je to nefér vůči nám, jakoby „čekatelkám“ - nebo nevím jak to napsat… a když jsou už třeba nějaké nečekané výdaje jsou, tak aspon otevřu papulu a né, že je ticho po pěšině 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.10.12 13:46
@kate02 píše:

Keby som bola na mieste zakladateľky, tak by ma to asi tiež chvíľu mrzelo, ale čo sa dá robiť, ich povinnosť to nie je. :nevim: Rozhodne by som sa nešla sťažovať na verejný server, že mi sľúbili kočík a potom nekúpili, to by ma hanba fackovala.
No, a keby si peniaze vzali hneď, a potom to nevyšlo, no tak by ich vrátili, to je problém? :nevim: Každopádne by som ale zakladateľek radila, nech si dobre rozmyslí, čo si od príbuzných vezme, ono to má i druhú stránku mince…

• Citovat
  • Upravit
14856
5.10.12 13:52

Ja moc dobre chapu, ze te to mrzi, clovek by nemel slibovat neco co pak nesplni…ja mela takhle slibeno, ze nam pomuzou udelat vestavenou skrin. Nic se nestalo a ja to musela resit provizorne jinak.

Ja bych poverila manzela, aby se pripomnel, ja v pripade nasich bych udelala to same a muj muz by se myslim taky ozval.

Ja mela kocarky novy, ten posledni treba z druhe ruky nejak extremne levneji nevychazel a ja se taky bala aby mi treba neodeslo neco duleziteho jako treba brzda, ktera je zabudovana v madle. Takze spis kvuli temhle technickejm vecem, nez ze bych nutne potrebovala novej. U nas je kocarek vec zasadniho vyznamu, dulezitejsi nez sedacka, i dkyz na te taky setrit nechci, byt pojedeme jen parkrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Gabika
5.10.12 14:01
@pansy píše:
Prosim te, tak za prvy takovy ty prispevky typu: „ti mladi dneska nevi, co by chteli…“ Nadzvedavaji zase me, pripomina mi to reci moji 70-ti lete babicky…
Za druhy zakladatelka jasne napsala, ze jim rodice slibily penize na novy kocarek-o nic se neprosili. A podle me jedna ze zakladnich pravidel slusnosti je, ze pokud neco slibim, mam to i dodrzet…

A za treti, jakym pravem je tu poucujes o planovanem rodicovstvi? Jen kvuli tomu, ze zakladatelka je zodpovedna a radeji nepujde do uspor, tak si jako nemela porizovat mimco? Jako komu zbyva z vyplaty, po zaplaceni vsech nutnych vydaju, dost na novy luxusni kocarek?

Jako mimo my prijdes teda ty, nezlob se na me, ale zamyslet by ses mela nejdriv sama nad sebou…ono moralizovat ostatni je vzdy jednodussi, ze?

Preboha kde ja poučujem o plánovanom rodičovstve? 8o Buď si pod tým predstavujeme každá niečo iné, alebo vidíš niečo, čo som nepísala. Plánovanie výdajov nie je plánované rodičovstvo. Z úvodného príspevku som pochopila, že zakladeteľka na nový kočík nemá, pretože počítala s tým, že jej ho kúpia tchánovci a peniaze, ktoré mali, minuli inak. To znamená, že má na účte tak 10.000 (čiže úspory žiadne…)? To mi proste pred narodením dieťaťa príde strašne málo, to by som z toho asi v noci nespávala.

Možno mimo som, pretože som prebehla z témy „aké sú tchýně hnusné“ na túto, kde tchánovci nechcú kúpiť kočík… Proste mi to udrelo do očí. Ako sa hovorí: „Koho chlieb ješ, toho pieseň spievaj“, a tak mi napadlo, že tá cena za drahý nový kočík by mohla byť ešte nakoniec pre zakladateľku veľmi vysoká…

A že zniem ako 70-ročná babka? To vám fakt všetkým pripadá normálne vyžadovať od príbuzných drahé dary? (Áno, zakladateľke to ponúkli tchánovci sami, čítať viem, ale nedodali, a ona sa tu teraz na to sťažuje, takže podľa môjej logiky ten kočík vyžaduje.)

• Citovat
  • Upravit
165
5.10.12 14:14

@Gabika Souhlasím. Dnes mi přijde, alespoň co vidím z mého okolí, normální dělat z prarodičů dojnou krávu a čekat, až rodiče zařídí bydlení, auto, výbavičku a pak se můžeme množit. Nemyslím, že je to přímo případ zakladatelky, ale trošku to tak vyznělo. V jejím případě bych si od tchánovců nevzala ani korunu, kočár bych pořídila nový, však nemusí být za 20 000. My pořídili první kočár nový za 6000kč, kvalitní, luxusně vypadající. Do sporťáku jsme se rozhodli trochu investovat a dali za něj 11 000 a ve výsledku je mnohem horší než ten první. Takže o penězích to vždy není :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí