Náctileté maminky a snažení

Napsat příspěvek
Velikost písma:
6094
28.5.12 13:03

@Anýsek18 neboj se,určitě už se na něco přijde :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
28.5.12 13:04

@dituleska Snad jo. Přítele snad dotáhnu i na to spermio. Zkusím se domluvit s dr. v tu středu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
237
28.5.12 13:13
@jitkabokule píše:
Holky snažilky…nechci rejpat - vůbec ne - ale jen mě skutečně zajímá PROČ tak moc chcete být „náctileté“maminy?
Proč vás to tak láká ten kolotoč starostí(samozřejmě i radostí,ale starostí je víc)který kolem piplání dětí je?Proč nestudujete,nejdete někam do světa..nebo cokoli jiného co se pak s dětmi praktikuje hůř?Copak jste tu všechny vystudované,zaopatřené,nemáte chu´t žít něco jiného než děti,
Trefujete se tu Breuovi,ale ona to zřejmě nemyslí zle,možná to taky jen nechápe jako já.
Já měla děcka ve 20 a ted mám další 2 ve zralém věku takže můžu srovnávat.A můžu říct,že kdybych měla znovu tu možnost volby,tak mám děti ani ne ted,ani ne ve 20 ale tak nějak ke 30.roku. Právě v době kdy děti malinko odrostly tak jsem zažívala ten šílený pocit že jako co dál…děti už jsou větší,za chvíli mě nebudou až tak potřebovat a co budu dělat?Vždyt jsem mladá…to budu až jenom až pomalu smrti makat?? 8o 8o byly to černý myšlenky,zvláš´t když moje vrstevnice teprve začínaly dětičky mít a já najednou neměla o čem se s nima bavit.
Takže prosím - prozraďte mi vy náctileé maminky,nebo snažilky - co vás k tomu vede tak se do dětí hrnout?Fakt by mě to zajímalo.
Jo - třeba jste to tu někde někdo psaly,nečetla jsem celou diskuzi - tak případně pardon.

Omlouvám se, že vám lezu do diskuze. Už dávno mi není náct, ale nedalo mi to nereagovat na tento příspěvek.
Taky jsem měla první děti takhle brzy a nikdy jsem toho nelitovala. S manželem jsme cestovali a cestujeme stejně, děti v tom nejsou překážkou. Naopak si myslím, že děti vztah upevní a má poté opravdu význam. Já zase nechápu lidi, kteří spolu chodí mnoho let a chtějí si „užívat“ bez dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
28.5.12 13:20

díky všem za odpovědi - Anýsek - krásně napsaný :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7476
28.5.12 13:21

@jitkabokule Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
28.5.12 14:03

@jitkabokule ano tak nějak jsem to myslela.Nic ve zlem.Nerýpu,předem píšu je to každého věc.Ale některé si myslím až budu starší budu si užívat,budu studovat teprve si dělat kariéru.S většíma dětma jsou zase větší starosti,ratolest se rozhodne studovat,nebo taky založí rodinu a už je člověk babičkou a má radost z vnoučete těší se na vnouče.A v pozdějším věku,to není tak jednoduché studovat při práci,při dětech,protože ten mozeček není v pozdějším věku tak jak v mladém.Déle pak trvá než se člověk naučí.Nemá takový ten studentský bezstarostný život,protože z toho studování na nějaký rok vypadne a musí se do toho znovu dostávat do toho starosti práce,manžel děti,popř.vnoučata.Tohle vše si v mladém studentském věku ušetří.Děti pak v dospělosti odejdou,pořídí si rodinu člověkovi je třeba 40 a co ted.Při práci se starat o domáctnost,popř.jít studovat a těšit se na ty vnoučata,pokud se taky v nácti rozhodnou.
Není to rýpání,je to jen realistický pohled na svět.Jak člověk míní a život mění a není v životě tak většina věcí jednoduchých jak se v mládí domníváme.

• Citovat
  • Upravit
74217
28.5.12 16:59

Holky hlavně se nehádejte, klid na frontě :kytka:
Jak už jsem psala sama jsem měla první dítě plánovaně, jsme otěhotněli pár měsíců po svatbě malá se narodila, když mi bylo 22 a druhá 25, kdybych s tou první počkala do 25 tak mi nic neuteče. Děti mi v ničem nebrání, můžu s nima dělat cokoliv co si troufnu, bereme je všude, užíváme si s nima, dítě není v ničem překážka to né.
Ale co se týká školy byla bych opatrnější, mezi druhákem a třeťákem na střední jsem si postavila doma hlavu,že chci poznat Anglii, že půjdu dělat Au pair na rok a pak se vrátím do školy, tak jsem taky šla hodně těžko se mi pak vracelo do školy, už bych nikdy žádnou školu nepřerušila, vrátit se hodně bolí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
29.5.12 05:46

@Gret Omlouvám se, že vám lezu do diskuze. Už dávno mi není náct, ale nedalo mi to nereagovat na tento příspěvek.
Taky jsem měla první děti takhle brzy a nikdy jsem toho nelitovala. S manželem jsme cestovali a cestujeme stejně, děti v tom nejsou překážkou. Naopak si myslím, že děti vztah upevní a má poté opravdu význam. Já zase nechápu lidi, kteří spolu chodí mnoho let a chtějí si „užívat“ bez dětí.

To je bez debaty - děti jsou součást života a ne překážka.Jenže prostě 18letá mamina zkrátka nemá nic odžito a může ji to jednou mrzet.Nemyslím tím ted zábavy,diskotéky blbnutí s klukama(i když i takový holky jsou)ale prostě tu školu,trošku zajistit sebe sama,protože nikdo mi nevymluví že je dobře být pak závislá jen na manželovi.Co když se rozejdete?co potom taková mimina bude dělat bez vzdělání,nějaké praxe v práci a s dětičkama po boku?Ono se zkrátka v tom našem žití stává všelicos no :nevim: A opět - na to cestování s těmi dětmi je taky potřeba dost peněz a ty jako mamina která je v životě ještě nestihla vydělat nemá.Zas je tam ta závislot na druhém.
Každopádně - přeju všem ať se jim slpní oč se snaží a hodně štěstí :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3270
29.5.12 05:47

@Breuovi
dík za pochopení ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
29.5.12 10:52

@jitkabokule protože máme stejný názor a pohled. :)

• Citovat
  • Upravit
192
29.5.12 16:40

ahojte holky koukám asi žádný změny,ale nebojte co nevidět budete mít bříška :) to já mám ted jinej problém s přítelem nám to nějak neklape a vypadá to že se každou chvili rozejdem.mám strach,aby nedostal dcerku peče on když ja nejsem plnoleta.nevíte o tom někdo něco?dcerky se nevzdám nikdy udelala bych pro ni vsechno.prosím o rad :,( :,( u

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
29.5.12 16:49

@debbbie zeptej se na sociálce,myslím že v tomhle případě by mimi bylo jakoby u tvé maminky nebo tatínka,a neboj,oni ti jí neseberou.Kolik ti je?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Breuovi
29.5.12 18:24

@debbbie nevím jak by to bylo kdyby si jako rodič na ni dělal nárok,pokud má zázemí pro to dítě jako otec.Jinak by bylo vaše dítě svěřené do péče tvých rodičů.Jenže na toto pozor,může se hájit že on je plnoletý má pro dítě jako otec a rodič zázemí a že dítě patří první rodičům a pak prarodičům,pokud by to vermomocně chtěl.Jinak pokud byste se rozešli a ty to vyhrála tak kdyby měl jinou přítelkyni tak počítej s tím že by se ti o malé taky starala,kdyby s ním žila a on ji měl akorát v určené péči např.na víkend.Zkuste vztah skloubit dohromady.Protože pak bys myslela i na to jak je jiná víkendama s tvým dítětem a tvým bývalým.
A ted do mě že zase rýpu.Když nerýpu.

• Citovat
  • Upravit
7476
29.5.12 18:30

@Breuovi Já ti nic neříkám. Jsem ráda že jí poradíš. Za mě je to OK :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6094
29.5.12 18:31

@Breuovi tohle si řekla hezky :palec: mám stejnej názor