Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je dost málo, vzhledem k tomu, že nemáš práci a že v domku nebydlíte
náklady taky můžou být nakonec mnohem větší, těhotnou málokde vezmou a 20000 je fakt ve vaší situaci málo ![]()
@Althya píše:
@krystinka.a Ahoj, psala jsi, ze pritel vydelava 20 tis. a 10 tis. budete mesicne platit za domek, ty budes mit asi rodicak na 4 roky…to se mi nezda jako uplne super financni zazemi
proč by měla mít rodičák 4 roky když přítel má práci… beztak má i odpracované aby to napsala na něho ![]()
@Babišovka a taky se začnou snažit az v létě, takže může ještě klidně stihnout odpracovat aby měla nárok na mateřskou. A nebo jak pišeš, pres přítele ![]()
Ahoj, mě je 22 a dceři 7 měs. Je neplánovana a ikdyz ji miluju a je smyslem mého života. Tak bych nebyla mic nadšená, kdyby by sama dítě chtěla ve 20. Takže postoj tvoji mamky chápu.
@krystinka.a píše:
Možná má i přítel starost, jak to budeme zvládat poté, co se začne platit hypotéka. Ale říkal že náklady na domeček měsíčně vyjdou úplně se vším na 10000kč..a on bere cca 20 000 kč a nevím holky jak je to dneska s mateřskou rodičákem apod..:/ z těch zákonů už jsem vedle
mám čerstvě dostudováno právě
Nechápu, jak chce tvůj přítel z 20 000 platit hypotéku a provozní náklady na dům (voda, elektřina/plny, případné opravy, pojistky, odpad, poplatky za rozhlas a televizi), jídlo, drogerii pro dva lidi, případně benzín a provozní náklady na auto, mobili, internet. Natož, jak z toho a rodičáku chcete utáhnout náklady spojené s pořízením a „provozem“ dítěte. ![]()
@Svistice píše:
Nechápu, jak chce tvůj přítel z 20 000 platit hypotéku a provozní náklady na dům (voda, elektřina/plny, případné opravy, pojistky, odpad, poplatky za rozhlas a televizi), jídlo, drogerii pro dva lidi, případně benzín a provozní náklady na auto, mobili, internet. Natož, jak z toho a rodičáku chcete utáhnout náklady spojené s pořízením a „provozem“ dítěte.
Nechápete? Má našetříno půl milionu pro nás a navíc, 10 000 počítá na hypotéku, jídlo, elektrinu a vodu. Takže takhle. A navíc přítel má s kamarádem autodílnu a doma má i svou dílnu. Umí dělat hodně věcí a kolikrát si bere kšefty i na doma do garáže. Bude mu 28 let a v životě nebyl na pracáku a pracuje od 19 let. Auta máme čtyři
Zase špatně na tom nejsme ![]()
Levné to není ale má hafo práce a umí si vydělat. Jen mě nejde sehnat práci
Ale jinak já mám od něj všechno a pokud bychom měli mímo, tak bych si holt nekupovala kabelky, kosmetiku a oblečení za desettisíc
![]()
Hlavně si nemyslete že jsem nějaká zlatokopka, myslím to obrazně řečeno. Spíše jezdíme na výlety neustále.
@krystinka.a Nechápu proč se obhahuješ. Snad je to Vaše věc zda si miminko uděláte nebo ne a případně Váš problém pokud nebudete finančně vycházet. Mě bylo v říjnu 21 a mám půlročního chlapečka. Jsem nešťastnější máma pod sluncem. Malej byl plánovaný a snaha o něj trvala dva roky. Finančně jsme na tom výborně. Můžeme si každý měsíc dovolit utrácet ne jen za dítě ale i za sebe. Máme barák sice bez hypotéky ale náklady také jsou a v pohodě. Všechno se dá zvládnout ![]()
@Anýsek18 píše:
@krystinka.a Nechápu proč se obhahuješ. Snad je to Vaše věc zda si miminko uděláte nebo ne a případně Váš problém pokud nebudete finančně vycházet. Mě bylo v říjnu 21 a mám půlročního chlapečka. Jsem nešťastnější máma pod sluncem. Malej byl plánovaný a snaha o něj trvala dva roky. Finančně jsme na tom výborně. Můžeme si každý měsíc dovolit utrácet ne jen za dítě ale i za sebe. Máme barák sice bez hypotéky ale náklady také jsou a v pohodě. Všechno se dá zvládnout
Moc gratuluji že se nakonec zadařilo
. Neobhajuju se, jen aby ostatní věděli když soudí, že o peníze zase nouze není. A zvládli to jiný a chudý lidi a my to zvládneme též
Tak hodně štěstí! ![]()