Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@anysek19 taky jsem měla můry…skoro 3měsíce jsem proležela kuli hrozícímu potratu, v nemocnici jsem byla asi měsíc, tam to šlo, přeci jen jsem chodila na UTZ, ale doma…doma to bylo peklo, i z odpoledního spánku jsem se probudila ubrečená, protože se mi zdálo, že mě honěj doktoři s tím, že mi musej miminko vzít
a do toho jsem začala zase špinit, do toho škola…no, naštěstí po tom 4m se to spravilo, měla jsem nízko placentu, ale že jsem ji měla vepředu, tak se mi s rostoucím bříškem vytáhla a bylo vše OK, nakonec se malýmu ven nechtěloa a musela jsem na vyvolání, který skončilo akutním CS, protože mu klesly ozvy a museli ho resuscitovat
Ale, to se prostě stává, hlavní je, že jsme oba v pořádku a tak doufám, že další těhotenství už bude fajn
(a to se u nás v rodině nekonají žádné nevolnosti - já blila až do porodu, rodí se u nás kolem 38tt - já ani ve 41tt, všichni měli holku - já kluka
jsem rodinná vyjímka
)
@Medullinka píše:
Ja se porad neceho bala.Ze budou komplikace v tehotenstvi, ze se mala narodi predcasne, bala sem se porodu, ze nebude zdrava. Cetla sem miliony clanku a diskusi. Stresovala sem se uplne zbytecne.Mala je zdrava a uzasna.
přesně tak, přítel už mi i zakazoval to všechno číst
od 24tt jsem si říkala, že teď když už se narodí, tak to bude dobrý…a asi měsíc před porodem, když přítel začal o druhým mimču, tak jsem řekla, že druhý nechci, že tenhle stres už nechci znova prožít…no a už při kontrakcích po minutě a bolestech jsem si říkala, že u dalších dětí to bude určitě lepší ![]()
Tak to jsem rada ze vse dobre dopadlo a ja se za prcka budu modlit..
umrel mi tata a kdykoliv mam nejakej problem a,,poprosim ho,, tak se nakonec vse vzdy podari ![]()
Zdraví zakladatelka. Je paráda že se tu objevilo plno dalších mladých snažilek a maminek. Přeji všem brzké // a těhulkám snadný porod a zdravá miminka ![]()
Mne u prvniho bylo fajn.Ale vypadala sem hrozne. Priserna plet a vlasy jak slama. Vsichni rikali, ze to bude holcicka a taky byla. Porad sem sledovala jestli kope a tesila se na kazdou dalsi prohlidku. Porad sem si prohlizela fotky z UZ a procitala tehotensky prukaz.Byla sem rada, ze budu rodit cisarem. Predstavovala sem si to jako bezbolestnou pohodicku.Byl to des.Snad dalsi porod bude normalni.
Měla sem hrozný strach z porodu.Asi od 25. týdne byla malá hlavičkou nahoře a já si říkala, že císař bude lepší. Nevím jaký je normální porod.Je to individuální. Někdo to má rychlé a v pohodě a někdo rodí dlouho a bolestivě. Ale po tom císaři sem měla strašný bolesti. Nemohla sem malou ani zvednout. Nemohla sem na záchod a druhý den mě vyhnali do sprchy a ja myslela, že tam ani nedojdu. K tomu sem měla ze začátku problémy s kojením, protože se malá nechtěla chytit.Ale nakonec se povedlo
Druhý den po porodu sem si říkala, že další děti už nechci. A když Natálce byli tři mesice tak sem začala přemýšlet o dalšim
Při prvním těhotenství sem hledala pořád nějaké informace na netu a často sem z nich byla dost vystrašená. Manžel mi pak říkal ať to nečtu nebo se zblaznim
Teď už na to prdim, nic nevyhledávám a na druhe mimi se těším ![]()
@Medullinka mě zvedali na 6×
Prcka jsem taky nebyla schopná zvednout a to měl 3kg porodní váhu, domů jsme jeli s 2890g…hodně hodně ztěžka jsem se naučila zvedat z postele na jednu stranu…no, na tu druhou, než to mám doma
takže mě zvedal přítel, nebyla jsem schopná nic, navíc se mi vyrazila vyrážka, bylo to děsný a to jsem 8hod, měla normální porodní bolesti, ovšem na ty jsem si za chvíli ani nevzpomněla, ale ta jizva, to byl děs, takže bych taky ráda příště rodila normálně ![]()
Holčiny můžu mít otázečku?
Před chvilkou sme…
delali mimi…
a ted po pulhodince s nohama nahoře (
) začínám přemýšlet, jestli vubec mužu otehotnet.. prasky neberu uz dva dny a za 1-2 dny bych mela mit MS.. je to asi hloupa otazka,, ale nez se,,to,, ve me uchyti tak to par dni trva.. a tim ze dostanu MS do dvou dnu,,,neodplavi se to ze mě???
![]()
@anysek19 Spíš naopak díky tomu že máš mít ms ovulace už proběhla a mimi mít nemužeš.
Já si taky myslim, že asi ne.Ale člověk nikdy neví
zkoušej to dál y uvidíš ![]()
@anysek19 Ahoj anýsku. Koukám že jsme se docela našly s přezdívkama
No teď k tvé otázce. Pokud máš cykly srovnané a ms chodí tak jak má… myslím mimo HA tak bych už bohužel neviděla žádný zázrak v tom že by se vajíčko stačilo uchytit. Já se s přítelem snažím od ledna a stojí mě to hrozně nervů, úslilí a peněz. První měsíc po vysazení (vysazeno v prosinci) mi ms dorazila ještě tak jak měla. Od té doby to šlo z kopce, anovulační cykly, ms jen po píchnutí agolutinu, nerostli folikuly a sliznice. Beru na to snad všechno co se dá. Momentálně piju kontryhel, beru gynex kapičky už třetí měsíc, kyselinu listovou, vitamín E a začala jsem užívat kotvičník. Minulý cyklus konečně proěhla ovulka ale bohužel z toho nic nebylo. Tím ovšem nestrácím naději. Měřím také BT abych se ve svém těle vyznala, věděla jestli ovulace probíhá a kdy se kní schyluje. Je toho hodně. Držím palečky aby jsi neměla takové problémy jako mám já. Pokud ti mohu doporučit. Ber kyselinu listovou, vitamín E a měř BT. Pokud y jse se snažili déle jako my alespoň se v těle hned od začátku lépe vyznáš.
Pokud bysi chtěla poradit klidně se mě zeptej. Na vše co udu vědět ti odpovím ![]()
@anysek19 Nikde nemáš jistotu, jak to bude s ovulkou, když nebereš tak krátce. Možná je, možná bude, možná vůbec ne, pokud MS dostaneš, tak to znamená, že miminko není ![]()
Kyselinu listovou beru
tak uvidime jak to vsechno dopadne dekuju ![]()
@anysek19 Neděkuj. Nechci strašit ale v dnešní době má hrozně moc žen problémy s cykly po vysazení HA. Tento měsíc je jasné že dorazí tak jak by měla. Ale na ten příští už si dej bacha. Ono tělo si na ty hormony zvyklo a bez nich pracovat nehodlá.
Hodně štěstí ![]()