Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
No uvidím no,třeba to bude dobrý,bylo by to nejlepí jinak děkuju za rady
Ahoj,tak projíždím diskuze a příspěvky a musela jsem se zastavit.nejsem sice maminka,ale jen do listopadu
..co se týče komentářů k nactiletým maminkám nemůžu posoudit v jake situaci holky jsou když se o mimi snaží,ale podle me je lepší matka mladá než starší..přece maminka která otěhotní po 40 nemuze tomu diteti dat tolik, co ta mladsi?!přece o dítě se nestaráte prvních par let?! Moji tetě bylo 45let když se narodila Terezka a ted když je holce 15let (maminka má 60),nechce ji pouštet ven, vzdyt ona taky nikam nechodila.Nekoupí ji mobil, ona ho v jejich letech taky neměla.A počítač?k čemu ta věc je?Já s mamkou chodím na kafčo, občas i na pivo
,dovolenou ale někdo jiný už se na to necítí..jsem ráda že mamka mi je o 20let starší,máme spoustu stejných názoru dokonce i vkus,díky tomu si moc rozumíme
![]()
@Denisa313 ano,ale netvrdí se že první musí mít až ve 40 už ve 35 si myslím že je hodně pozdě.Je to každého věc jak se cítí,ale ve 22 25 taky nemá nic zmeškané.Těch 35 a víc už je hodně.Jo měla tě ve 20,ale určitě po dokončení aspon střední školy.Se jí můžeš zeptat na názor proč nechtěla malé už v 17ti.co ti odpoví.Ve 22 letech přece staré maminky nejsou.
já jsem se vyučila v 18ti letech,ted mi je 21 a od t doby se nic moc nezměnilo..S přítelem jsme s polu 5 let a já miminko chtěla už v 17ti..Přítel je o 7let starší a nikdy se na to necítil(ikdyž on by se necítil nikdy)ted jsem se ho na nic neptala,vysadila léky a je to tady…Jsme oba hrozně štastní..Včera jsme si říkali že dnes už jsme tu mohli mít 4letého prcka a byly by jsme nejštastnější
![]()
@Denisa313 píše:
já jsem se vyučila v 18ti letech,ted mi je 21 a od t doby se nic moc nezměnilo..S přítelem jsme s polu 5 let a já miminko chtěla už v 17ti..Přítel je o 7let starší a nikdy se na to necítil(ikdyž on by se necítil nikdy)ted jsem se ho na nic neptala,vysadila léky a je to tady…Jsme oba hrozně štastní..Včera jsme si říkali že dnes už jsme tu mohli mít 4letého prcka a byly by jsme nejštastnější![]()
![]()
Vidiš ale nepořídila sis.Počkej ty jsi vysadila prášky aniž on by o tom věděl?Jenže malé musí chtít oba,takto když ses ho neptala tak je to takové bezohledné.Ted si představ kdyby on něco chtěl ty se na to necítila a udělal to aniž by se tě ptal.Já bych se do budoucna bála aby mě pak neběhal za bezdětnýma a nestěžoval si jak se cítí svazovaný,jak už tady je o tom jedna diskuze:manžel chce jet beze mě na dovolenou nebo jak je to přesně napsáno.Ten zakladatelky se její taky na to necítil a pak se stalo a ted se trápí že jemu je dítko na obtíž.Takže ty jsi jednala tzv.i za něj,cítí necítí udělám podle sebe a bude.Když jsou ty děti malé tak ti chlapi většinou vytrvají,ale jak jsou větší a opravdu se na to necítí tak většinou odcházejí tam kde se cítí svobodněji a volněji.
my jsme mimonko chtěli oba,hrozně mooooc…Jsem vysadila prasky a rekla mu to az po mesici co jsem je nebrala,ale mimco se nam podarilo az po roce a je hrozne rád ze prvni krok jsem udelala já…
@Denisa313 ted to nechápu on se na to necítil a přitom to chtěl moc.To mi nějak nesedí,ale je to fuk.
Moc se chytáš za slovíčka,nechtěla jsem řešit mě, ale když chceš…On miminko taky hrozně chtel, ale přítel je hrozně spořivý a ikdyž si dítě moc přál, já ho chtěla už asi před dvěma lety,ale domluvili jsme se,že miminku musíme první našetřit 20.000,– na pokojíček a další věci..Když jsme našetrené meli, tak se mu to pořád zdálo málo a málo(chtěl mu dát první poslední)…když jsme meli víc než jsme původně chtěli, vysadila jsem léky..Po měsíci (možná to bylo dřív, možná trošku později) jsem mu řekla že antikoncepci neberu..Od té doby mi pořád říkal že se musíme mimikovat
a domluvili se, že už je brát nebudu..Je mu 28let a mrzelo ho že ještě není táta.Po půl roce začal být přítel hodně neštastný že se moc snaží a ono furt nic
..Asi po 10 měsících se nám to podařilo
..Ted je prý nejštastnější člověk, že jsem těhotná věděl ještě v den kdy jsem si dělala testy,to bylo 20.března, od té doby každý měsíc 20tého mi nosí růže ![]()
Nechceš na něj číslo??Sám ti prý řekne jak je nejštastnejší ![]()
To je jedno,tak dlouho jsme se snazili až se nám to podařilo
..Hlavní je že jsme se dočkali a dítko bude zdravé
![]()
Ahoj holky,my se snažíme 7 měsíců,dnes už jsem se z toho zhroutila mám 2 dny zpoždění,ale předposlední cyklus byl úplně rozházený,perou do mě hormony a já mam pocit,že už to nedávám,chudák přítel je ze mě úplně na prášky
![]()
@cvikinka píše:
Ahoj holky,my se snažíme 7 měsíců,dnes už jsem se z toho zhroutila mám 2 dny zpoždění,ale předposlední cyklus byl úplně rozházený,perou do mě hormony a já mam pocit,že už to nedávám,chudák přítel je ze mě úplně na prášky![]()
Vůbec se neboj, nám to trvalo rok..Chlapy si myslí že stačí jednou a holka hned otěhotní.Můj si to furt vyčítal že je toho jeho chyba a bůh ví co…To mě doktorka řekla že nám to ani netrvalo,ale neboj..Držím palečky ![]()
@Denisa313
ja vim,ale to cekani je o rozum:-)dnes jsem zacala spinit jen par kapek a uz nic tak nevim jestli to muze byt tehu nebo jestli mi to nejak blbne:-)
Děkuju:-)