Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, prosím potřebovali bysme poradit. Odlitame na dovolenou a teochu se v těch pravidlech ztrácím ( každý má něco jiného). Koupili jsme panthenol v natlakovany nádobě a někde je napsané ze hořlavé nebo výbušné veci se nesmí dávat do kufru. Máme to vzít či ne? Dekuji ![]()
@ClaCh Tohle je v pohodě (stejně jako sprejovy deodorant, lak na vlasy).
Nesmí se vozit třeba plyn je kampingovemu vařící.
Vezli jsme panthenol asi měsíc zpátky taky v kufru, ve stejný nádobě a úplně v pohodě. Nikdo nám to z kufru nevyhazoval. Nemyslím si, že hořlavou nebo výbušnou věci by měli na mysli panthenol ve spreji. Nebrala bych to na palubu, v kufru je to ok.
Me teď zabavila (naschvál píšu ona), fungl novou Rexonu 😂 a opalovací krém 😂 😂. Záleží, na koho natrefiš. Zda na ženskou, které došla její oblíbená Rexona, nebo na pohodového může.
Já jsem v kufru měla nejen ten panthenol, ale i lak na vlasy, pěnové tužidlo a deodoranty. A nikdo mi nic neřekl ani na letišti u nás ani při zpáteční cestě v Turecku.
![]()
@Obeli píše:
Me teď zabavila (naschvál píšu ona), fungl novou Rexonu 😂 a opalovací krém 😂 😂. Záleží, na koho natrefiš. Zda na ženskou, které došla její oblíbená Rexona, nebo na pohodového může.
To jsi ale měla v kabelce nebo v příručním zavazadle, ne?? Tam to asi být nesmí.. V kufru (alespoň u mě) OK.
Dej to ale do sáčku. Mně se někdy spreje v letadle vystrikaly.
Panthenol ve spreji vozím běžně, letos jsem měla i opalovací sprej od Eucerin. Nebyl s tím problém.
@Obeli píše:
Ale jdi ty brepto. Na palubu opalovák do 100 ml a v průhledném ziplocku může. To je zase tvoje blbost, té nectes pokyny letiště. ![]()
Manžel měl s sebou na palubě v pohodě cestovní balení opalováku, krém na ruce a dezinfekcni gel. Stačilo věnovat 5 minut před cestou pročtení pokynů letiště.
A security mají dost výrazne zásahy do platu, pokud nechají přijít, co projít nemá. A chodí jim utajené kontroly.
Vtirnu se do diskuze. Nevíte jestli si můžu vzít na palubu dýchací sprej na astma? Odlétám zítra a docela bych ho potřebovala, jinak nevím zda celý let neprokašlu ![]()
@Baccara můžeš
Před 14 dny syn tak měl v příručním zavazadle
@Baccara Léky se mohou, doporučuji k tomu mít ještě papír od doktora.
Super díky, papír od doktora nemám, mám to teď prozatím, čekám na zlepšení, abych si nemusela dýchat.