Nádobí - pochlubte se :-)

Napsat příspěvek
Velikost písma:
46669
2.10.12 15:11
@Dafné píše:
Vyrábím si je sama :-)

Super! Taky ho mám ráda, lis už vůbec nepoužívám!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3112
2.10.12 15:14

Já miluju svoje wolframiové hrnce a pánve. V životě se mi na tom nic nepřipeklo a i den zaschlá omáčka z toho jde umýt jako nic. To snad na nich miluju nejvíc, že nic nemusím drhnout drátěnkou :* :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2976
2.10.12 15:22
@paola white píše:
vaření, dušení masa, vývary… větším tlakem je maso rychleji (a podle mě i chutněji) udělané

Já jsem papiňák dostala darem od tchýňky, ale v pohodě bych se bez něj obešla… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16631
2.10.12 15:23

Bez čeho bych se neobešla… :think: dobrá otázka a zakladatelko díky za diskuzi.. budou Vánoce.. :D

Já bych se neobešla bez tlakových hrnců od Tescomy. Opravdu je používám denně. Mám menší a větší s jednou poklicí. Občas vařím postupně v obou. / polívku a omáčku s masem /.
Jídlo je mnohem chutnější, rychlejší -) menší spotřeba energie a nemusím nic extra hlídat, míchat.

Pak asi bez kvalitních nožů, pánve Wok a zapék. mísy / koupíš v Ikei - za levno /

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K.Black
2.10.12 15:44

Wok, ale fakt kvalitu, ne nějaké sr. čky z obchoďáku za 3 stovky.
Zapékací mísa s poklicí.
Tlakáč, nože, digitální váha.
Co mi chybí je sprcha na baterii, v minulém bytě jsem měla a bylo to super :palec:

• Citovat
  • Upravit
5130
2.10.12 15:46

Tlakáč a rozhodně remoska :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8566
2.10.12 15:49

Já bych se neobešla bez mašlovačky jak jsem nedávno na chalupě zjistila :lol:. Pekla jsem chleba v troubě ( a při pečení po potírám mašlovačkou vodou s octem) a mašlovačku jsem na chalupě samo neměla. Nic vhodného jsem tam nenašla, tak jsem to patlala rukou - no samozřejmě celá popálená :roll: :mrgreen:. Takže za mě husí brko :lol:

Příspěvek upraven 02.10.12 v 15:50

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3736
2.10.12 15:49

Tlakáč Zepter :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
2.10.12 15:50

Mixer braun a papinak… Ten braun mam uz asi 6 let poradila mi ho jedna foodstylistka a jsem ji za to vdecna. Taky digestor i kdyz mam v kuchyni okno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3239
2.10.12 15:52

@Regina Hero Regino, chtela jsem si ji koupit, neskrabe se ten keramicky povrch? Vim ze keramicke noze moc nevydrzi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10975
2.10.12 15:56

U nás vede hrnec z poklicí, který jde dát na plotnu i do trouby, potom ruční šlehač, kvalitní nože a plastová prkýnka :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
2.10.12 16:05

Pánev wok, keramický nůž, vařečka a pohledný kuchtík :pankac: :pankac: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
2.10.12 16:15

Ty jo.. To je otázka.. Kuchyně je můj miláček, a i když jsme teď bez peněz, mám pár věcí, na které v ní nedám dopustit, a naopak seznam dalších, které nutně potřebuji, až bude za co je koupit..
Na starožitonosti a serepetičky mě neužije, za to miluji čisté sklo a dřevo, takže se snažím postupně eliminovat plasty a až jednou… tak bych taky chtěla měděné nádobí místo nerez..
Mými dosavadními miláčky jsou parní hrnec, který používám denně a jakmile bude možnost, budu ten plastikový od Brauna chtít vyměnit za eko skleněný.
Pak díky prckovi denně používám mixér - zatím mám od Ety ten se šlehačem dohromady, jednou chci šlehací stroj od Kenwoodu a samostatný tyčový mixér.
Pak je to keramický nůž, který chci do budoucna rozmnožit na různé tvary a velikosti dle potravin, které jimi krájím a vyhodit tak nerez.
Pravá husí mašlovačka a spousta dřevěných vařeček, naběraček… - prostě jsem na ně ujetá a z každého trhu si něco dřevěného odnesu (naposledy jsem si koupila dřevěné koště a smetáček).
Před měsícem jsme v Tescu nakoupili sady sklenic na různé druhy nápojů a čisté bílé porcelánové nádobí s hrníčky na kafe, ještě musím někde sehnat větší sadu hrnků na čaj a sklenice na vína a sekty a už mám tohle komplet..
V merku mám 62dílnou sadu příborů (dezertní lžičky a vidličky… prostě vše ke komplet stolování).
Taky bych chtěla ten „green“ fiťák od Tefalu, co se na něm smaží s jednou lžičkou oleje - i když u nás se skoro nesmaží, takže to bude spíš lapač prachu..
Co opravdu využiju - gril, jen zatím nevím, zda litinový, lávový, či jaký..
A pak vlastní pekárna chleba a zmrzlinovač (obojí zatím kradu mamce), mlýnek na obilí, nějaká kvalitní filtrace na vodu… Je toho spoooousta :D
Jo a našla jsem opravdu kvalitní keramické pánve.. Ovšem jedna vychází kolem dvou tří tisíc :zed: :zed:
A parní trouba - pravá parní od Samsung nebo Miele :dance: :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Metamorphosis
2.10.12 16:18

Mimochodem - skláním před vámi všemi, kdo běžně používáte tlakáč.. Já v něm vařila jednou, guláš, a ten pohled na výsledek nikomu nepřeji - guláš jsem tam samozřejmě dala i s omáčkou.. Takže se to na hrnec naškvařilo tak, že jsem ho rovnou vyhodila do popelnice :oops:
Ale jinak vařit fakt umím :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
24798
2.10.12 16:19

Jé a pekárna, to teda není nádobí, ale v kuchyni má druhá neoblíbenější věc! (První je myčka :lol: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný