Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
@Nicki.Minaj Díky moc za ten odkaz, už studuju a po výplatě půjdu lovit na net nějaký ten hrnec..
Nebo že bych obešla místní popelnice?
![]()
@Amber_1977 Uznávám… člověk by měl umět na všem hledat to pozitivní…
@Nicki.Minaj píše:
http://kuchyne.dumazahrada.cz/…e-18690.aspx
a ja na nej nedavno ve sleve koukala v obchode( prisel mi fajn na peceni kachny) a rikala jsem si ze se to bude blbe umyvat
tak po nem zacnu tedy koukat zase.
muzu se zeptat jak v nem peces? das ho do studene trouby a zapnes ji? je to dostacujici? oac jinak me nenapada jak mu nestridat teploty
vychladnout nechavas asi tez v troube, ze? A jeste jedna technicka
namaci se uplne celej a nebo jen do nej nalijes pred pecenim studenou vodu?
On je super na cokoliv. Na pečení masa, na zapékání, buchty… Před prvním použitím jsem ho namáčela celý na 20 minut do horké vody, do čistého dřezu. Teď už namáčím jen poklici, do studéné a třeba na 3-5min. Záleží, jaký si koupíš, jsou celohliněné, ty musíš namočit celé vždycky a pak ty, co mám já, kdy máš jen celohliněný poklop a spodní nádoba je zevnitř glazovaná. Dávám do studené trouby, na nejnižší patro. Teplotu musíš zvyšovat postupně, na to je citlivý, na střídání teplot. Při pečení ani nesmíš odklopit ten poklop nebo to třeba podlít. Při vyjmutí z trouby pokládám na dřevěné prkénko, nesmí se na nic studeného. A čistím octovou vodou nbo solí, nesmí se třeba jarem a do myčky taky ne.
Takze celou dobu oeceni nemas ani poneti co se uvnitr deje
nebo ho muzes vytahnout z trouby na prkynko-nakouknout a vratit zpet? ja myslela ze muzu strcit studenej do trouby a zapnout troubu na kolik potrebuji
vzdyt to jej postupne zahrivam, ne? Nebo s tim sachujes a hlidas jako policajt ![]()
@Mirii píše:
Takze celou dobu oeceni nemas ani poneti co se uvnitr dejenebo ho muzes vytahnout z trouby na prkynko-nakouknout a vratit zpet? ja myslela ze muzu strcit studenej do trouby a zapnout troubu na kolik potrebuji
vzdyt to jej postupne zahrivam, ne? Nebo s tim sachujes a hlidas jako policajt
No tak teoreticky jo, já to přidávám postupně, nejdřív na 150°,pak na 200°a pak ještě zvýším, když potřebuju. Naše trouba strašně pálí, tak mám strach tomu hned šupnout 200°. Ale určitě se to tak dělat nemusí. Já to teda nevytahuju a ani neodklopuju, až před koncem, většinou kvůli kůrce. Ono by e ti taky mohlo stát, kdyby si do toho nakukovala, že se to maso nedodělá nebo by jsi ho pekla déle. V návodu taky píšou, že se to nemá, onose tam nemá co pokazit. Maso peču na 220°1 cca 1,5hod. Kuře 1hod.
@Nicki.Minaj
Já snad nikdy ještě nezapla troubu na víc než 180°
V tom peču sladké a pizzu, jinak maso většinou na 160°-180°, je-li vcelku (např. celá kachna), tak max. 150°, většinou ale spíš na 120° ![]()
Tak to by snad mohl římský hrnec vydržet
No, v každém případě jsi mě tedy hodně nalomila
Díky ![]()
@Amber_1977 píše:To mi přijd dost málo 120°. A jaká to je? Plynová, elektrická, parní? Ale pokud se ti všechno pěkně upeče, tak je to asi jedno, na kolik to pečeš. Ale u toho hrnce bych asi klidně i stupně přidala:)
@Nicki.MinajJá snad nikdy ještě nezapla troubu na víc než 180°
V tom peču sladké a pizzu, jinak maso většinou na 160°-180°, je-li vcelku (např. celá kachna), tak max. 150°, většinou ale spíš na 120°
Tak to by snad mohl římský hrnec vydržetNo, v každém případě jsi mě tedy hodně nalomila
Díky
@Nicki.Minaj Troubu mám elektrickou a nikdy nepoužívám horkovzduch. Ono, když třeba kačenu nebo celé kuře peču na málo, tak je to sice třeba na půl dne, ale to maso je neskutečně šťavnatý - prostě to pomalý pečení do určité míry imituje pečení v kamnech na dřevě.. A je to pak lepší.. Ale pára způsobuje podobný efekt ![]()
@Amber_1977 haha mluvis o moji babicce? minuly rok mi dala fungl novou zehlicku kterou ji dala pred 7mi lety moje mama…mela ji celou dobu ve skrini, kdyz jsem ji zapla nefungovala, ale reklamuj neco po 7mi letech i kdyz mas paragon
@Mobidick píše:
@Amber_1977 haha mluvis o moji babicce? minuly rok mi dala fungl novou zehlicku kterou ji dala pred 7mi lety moje mama…mela ji celou dobu ve skrini, kdyz jsem ji zapla nefungovala, ale reklamuj neco po 7mi letech i kdyz mas paragon
Ty babky, jsou stejně občas na zabití
![]()
@Nicki.Minaj diky za info, uz vim co nutne potrebuji do kuchyne ![]()
To se budou obchodníci divit, že je před vánoci zvýšená vlna zájmu o řecké hrnce ![]()
@Amber_1977 píše:
To se budou obchodníci divit, že je před vánoci zvýšená vlna zájmu o řecké hrnce
No jasně - chtěla udělat radost bezomovcům, kdyby někde narazili na plyn
Uznej aspoň, že máš altruistickou matku