Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Vaham o nadstandardnim pokoji po porodu. Chci mit klid a hlavne skrz ty navstevy..kdy si musim o pokoj rict? Muzu zažádat treba i po strávení první noci na normalnim pokoji? pak se rozmyslet? ![]()
@Kony22 můžeš si říct, kdy chceš, otázka je jestli bude volný ![]()
Ono zalezi na situaci az dojedes do nemocnice, jestli vubec nejaky budou mit volny, aspon u nas to tak je, nelze rezervovat dopredu. Pokud ses na normalnim pokoji a nadstandart se uvolni tak se presunout muzes…
Je to asi co porodnice. Já to nahlašovala předem a normálně jsem ho dostala, ale rodila jsem v menší porodnici a nebyl problém. Nahlašovala jsem to, když jsem tam byla vyplňovat papíry před porodem.
Me se ptali hned po porodu jestli mam zajem…a pokud neni volny tak jdes na normalni ale muzes si zazadat a az se uvolni tak te presunou. Alespon tak to bylo ted v prosinci u Apolinare:)
Me se ptali uz na prijmu, ale myslim, ze by stacilo i potom, ale zalezi kolik jich je a kolik lidi si o nej zazadali, ja jsem cekala den nez nas tam dali. rozhodne nelituju, kvuli navstevam a hlavne jsme mely s malou klid i tatinek s nami zustal ![]()
No prave..budu rodit v Olomouci, termin 1.4.,maji dva nadstandardni pokoje a treba bude narváno. Jen si tim jeste nejsem stopro jista, hodne zalezi i na spolubydlici jaka bude
tak me spis zajima, kdyz mi nebude normalni standardni pokoj vyhovovat, jestli si muzu az dalsi den rict o nadstandard.. Aby me tam nezdupali, ze si vymrcuju
![]()
@Kony22 myslim ze muzes kdykoliv stejne jako muzes vzdy rict ze chces prelozit na normalni pokoj.
Kamaradka tam zustavala delsi dobu kvuli nejakym komplikacim a asi 4 den se nechala prelozit na normalni pokoj, vyslo by ji to dicela draho kdyby tam byla po celou dobu a nikdo s tim nemel problem.
Jojo to je jasný, pak se to nasčítá a je to ranec.. Tak supr, dekuji za odpovedi ![]()
Ono je rozdil, byt tri dny o samote a seznamovat se s miminkem, nebo byt 14 dni samotná..to uz je fakt dlouha doba a spolecnost se cení.
Měla jsem „menší“ nadstandarty (pokoj pro 2) po obou porodech na Bulovce rovnou po porodu. Hned při příjmu se ptali, jestli o to budu stát, ale jak píší holky, mohla jsem mít jen kliku a když je narváno, tak prostě smůla a musíš si domluvit, že jakmile se uvolní, tak máš hned zájem…Hodně štěstí! ![]()
Já jsem třeba naopak po prvním porodu ocenila, že jsme byly na pokoji tři a mohla jsem okoukat, jak to dělají ostatní
. Teď podruhé jsem šťastná, že nemocnice, kde plánuji rodit má pokoje po jednom (pokud to kapacita dovolí). Jinak bych také volila nadstandard. Zažádat si o něj můžeš kdykoliv.
Já jsem měla štěstí, před prvním porodem jsem si řekla při příjmu, u druhého jsem byla přes noc na JIP a až ráno mi oznámili, že mám štěstí, že se zrovna uvolnil. Pro mě k nezaplacení, klid, soukromí, návštěvy na pokoj… Sestra přecházela po jedné noci na obyčejném pokoji, sestřičky ochotně s přesunem pomáhaly.
Ja byla taky rada ze sem tam hned nebyla sama, mela sem na pokoji starsi maminky druhorodicky takze i poradily, a druhej den je propousteli takze sem mela celej pokoj pro sebe a kousala se nudou
jinak navstevy se daj domluvit i mimo navstevni dobu, za mnou prisli kamaradky dopoledne, odpoledne rodina a 2× za mnou prisli pribuzni i vecer kolem 9 hodiny a pustili je za mnou ![]()
Ja byla na nás standardu a byla jsem moc spokojena, byla jsem po cisari, takze kdybych mela byt s nekym na pokoji, tak by me trefilo.Taky hlavne kvuli wc a sprse, vse jen pro me, jsem haklivka
Rekla jsem si o nej pri prijmu, byl zrovna volny. Jinak kdybych ho chtela rezervovat, musela bych rict dopredu od kdy a kdybych jeste nerodila, musela bych ty dny zaplatit. Jinak od utery do soboty jsem platila 2000kc a rozhodne to za to stalo.