Nájemce a exekuce na dům

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
19.10.14 11:39

@blecha72
to po něm ani nikdo nechce po exekutorovi já jsem snad něco takového psala? :roll:

chtěla jsem hlavně vědět kdo teď má nárok na dům majitel nebo exekutor…nevím s kým to řešit řešit to musím pod mostem fakt bydlet nechci…

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
19.10.14 11:41
@Anonymní píše:
Smlouvu nám prodloužit chce ale nevíme zda to jde@jahuhudka díky tak pokud by to takto šlo tak mi pak něco pořešíme ale bohužel za týden neseženu bydlení a ještě před porodem…děkuji ;)

Je to jednoduché, majitel s domem nesmí nakládat - prodat, zastavit, znehodnotit, atd… Ale nájem se nijak nedotýká práv exekutora potažno věřitelů, takže by neměl být problém :nevim:

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
19.10.14 11:42

Kdyžtak mi pošli SZ

• Citovat
  • Upravit
66815
19.10.14 11:56
@Anonymní píše:
@blecha72
to po něm ani nikdo nechce po exekutorovi já jsem snad něco takového psala? :roll:chtěla jsem hlavně vědět kdo teď má nárok na dům majitel nebo exekutor…nevím s kým to řešit řešit to musím pod mostem fakt bydlet nechci…

Jen tvrdím, že s exekutorem musí primárně komunikovat majitel či jeho právník. Pokud exekutorovi navrhne takové řešení, které uspokojí pohledávky věřitelů a zároveň vám umožní dům nadále užívat, budete jej nadále moci užívat.
Exekutorovi je fakt jedno, kde budete bydlet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19790
19.10.14 15:08
@jahuhudka píše:
Ale nájem se nijak nedotýká práv exekutora potažno věřitelů, takže by neměl být problém :nevim:

Zatím… Mohl by se dotýkat práv nového majitele, pokud exekutor dům prodá. Pak by mohla být prohlášena relativní neplatnost nájemní smlouvy anebo by nový majitel mohl nájemci dát výpověď z důvodu, že v něm chce bydlet sám. Nebo neprodloužit smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
19.10.14 15:19
@eumedon píše:
Zatím… Mohl by se dotýkat práv nového majitele, pokud exekutor dům prodá. Pak by mohla být prohlášena relativní neplatnost nájemní smlouvy anebo by nový majitel mohl nájemci dát výpověď z důvodu, že v něm chce bydlet sám. Nebo neprodloužit smlouvu.

Ano zakladatelce jsem psala, že má sledovat dražbu a být připravema na to, že pokud dům bude vydražen, smlouva nemusí být akceptována. Ale na druhou stranu plomba ještě neznamený, že exekutor půjde do dražby :nevim:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.10.14 17:50

O dražbě nebyla řeč vůbec a podle toho co jsem volala v pátek snad ještě k dražbě vůbec nedojde…chceme prodloužit smlouvu a pak nějak dál postupovat ale tím že končí k 30.10. toho teď víc neudělám jen to aby byla smlouva prodloužena

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty

Ikona - Zbyněk Vorel

Zbyněk Vorel