Poradna na téma dluhy, exekuce a osobní bankroty
Zbyněk Vorel
@Anonymní píše:
Smlouvu nám prodloužit chce ale nevíme zda to jde@jahuhudka díky tak pokud by to takto šlo tak mi pak něco pořešíme ale bohužel za týden neseženu bydlení a ještě před porodem…děkuji
Je to jednoduché, majitel s domem nesmí nakládat - prodat, zastavit, znehodnotit, atd… Ale nájem se nijak nedotýká práv exekutora potažno věřitelů, takže by neměl být problém ![]()
@Anonymní píše:
@blecha72
to po něm ani nikdo nechce po exekutorovi já jsem snad něco takového psala?chtěla jsem hlavně vědět kdo teď má nárok na dům majitel nebo exekutor…nevím s kým to řešit řešit to musím pod mostem fakt bydlet nechci…
Jen tvrdím, že s exekutorem musí primárně komunikovat majitel či jeho právník. Pokud exekutorovi navrhne takové řešení, které uspokojí pohledávky věřitelů a zároveň vám umožní dům nadále užívat, budete jej nadále moci užívat.
Exekutorovi je fakt jedno, kde budete bydlet.
@jahuhudka píše:
Ale nájem se nijak nedotýká práv exekutora potažno věřitelů, takže by neměl být problém
Zatím… Mohl by se dotýkat práv nového majitele, pokud exekutor dům prodá. Pak by mohla být prohlášena relativní neplatnost nájemní smlouvy anebo by nový majitel mohl nájemci dát výpověď z důvodu, že v něm chce bydlet sám. Nebo neprodloužit smlouvu.
@eumedon píše:
Zatím… Mohl by se dotýkat práv nového majitele, pokud exekutor dům prodá. Pak by mohla být prohlášena relativní neplatnost nájemní smlouvy anebo by nový majitel mohl nájemci dát výpověď z důvodu, že v něm chce bydlet sám. Nebo neprodloužit smlouvu.
Ano zakladatelce jsem psala, že má sledovat dražbu a být připravema na to, že pokud dům bude vydražen, smlouva nemusí být akceptována. Ale na druhou stranu plomba ještě neznamený, že exekutor půjde do dražby ![]()
O dražbě nebyla řeč vůbec a podle toho co jsem volala v pátek snad ještě k dražbě vůbec nedojde…chceme prodloužit smlouvu a pak nějak dál postupovat ale tím že končí k 30.10. toho teď víc neudělám jen to aby byla smlouva prodloužena
@blecha72
to po něm ani nikdo nechce po exekutorovi já jsem snad něco takového psala?
chtěla jsem hlavně vědět kdo teď má nárok na dům majitel nebo exekutor…nevím s kým to řešit řešit to musím pod mostem fakt bydlet nechci…