Nákup léků IVF

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
14691
15.8.13 12:16
@Alowen píše:
Já jsem teda přímo v lékárně v Praze v Pronatalu doplácela za Gonal tuším 1600 za obě pera. A takový Ovitrell tam stál 300, zatímco v lékárně ve městě jsem před rokem platila skoro 900, tak nevím, jak to mají.
Ale kupovat léky přímo od doktora, to mi přijde divný a mám pocit, že se to nesmí

souhlasím, taky jsem přesvědčená, že se to nesmí

wobludko, já vím, že vyzvídám, ale fakt by mě děsně zajímalo, co je to za CAR.

• načítám...
3564
15.8.13 12:17

@Cracky souhlasím :kytka: taky jsem četla, že někde si účtujou nejřesťanský peníze :cert:

• načítám...
10566
15.8.13 12:18

Holt umělý oplodnění je dneska byznys :( Vydělávají na nás, které bohužel nemáme takové štěstí jako jiné

• načítám...
14691
15.8.13 12:19
@Alowen píše:
Já jsem teda přímo v lékárně v Praze v Pronatalu doplácela za Gonal tuším 1600 za obě pera. A takový Ovitrell tam stál 300, zatímco v lékárně ve městě jsem před rokem platila skoro 900, tak nevím, jak to mají.
Ale kupovat léky přímo od doktora, to mi přijde divný a mám pocit, že se to nesmí

Jo jo, v lékárně u centra byl doplatek na Ovitrele cca 850,– Kč, v naší malé lékárně 300,– Kč. Levněji to prý nejde, navíc paní lékárnice mi řekla, že tak je stanoven doplatek přímo od dodavatele. :nevim:

• načítám...
14691
15.8.13 12:19
@Alowen píše:

Jo jo, v lékárně u centra byl doplatek na Ovitrele cca 850,– Kč, v naší malé lékárně 300,– Kč. Levněji to prý nejde, navíc paní lékárnice mi řekla, že tak je stanoven doplatek přímo od dodavatele. :nevim:

• načítám...
11955
15.8.13 12:20

Já změnit CAR nemůžu, protože mám už píchnutý Diphereline, za necelých 14 dní potřebuju začít stimulovat. Kdyby to měli za ten maximální doplatek (na čemž by slušně vydělali, protože lékárna mi nabídla mnohem lepší cenu), tak bych to neřešila, na benzínu do Olomouce bych projela víc, ale tohle už je i na mě moc. V lékárně mi tvrdí, že mě dr. nutit nemůže.

Ale jako popravdě znáte to, narodilo se mi mrtvé dítě, k IVF vzhlížím s nadějemi a trochu se bojím dělat dusno, na druhou stranu zase co je moc to je moc :nevim:

• načítám...
10566
15.8.13 12:20
@julie74 píše:
Jo jo, v lékárně u centra byl doplatek na Ovitrele cca 850,– Kč, v naší malé lékárně 300,– Kč. Levněji to prý nejde, navíc paní lékárnice mi řekla, že tak je stanoven doplatek přímo od dodavatele. :nevim:

já to měla právě naopak - u CARu za 300 :)

• načítám...
11955
15.8.13 12:21

@julie74 na tom není nic tajného - je to Sanus HK - ale co jsem slyšela od holek, bude se to týkat mnohem více CAR, proto by mě zajímalo, jestli to někdo neřešil.

• načítám...
14691
15.8.13 12:23

No jo, Alowen, ale protože máme problémy s plodností, nemusíme se snad nechat orvat na kost. :mrgreen: Já chápu, že soukromá centra musí prosperovat, ale zase nemůžou se chovat úplně nemorálně. Nucení do předraženého nákupu je sprosté, zejména když tím nejspíš přestupují zákaz přímo dodávat léky. Že si za některou SLUŽBU řeknou víc než jinde, to mě neuráží. Můžu si vybrat. Já jsem jezdila do centra 300 km tam a 300 zpět. Teda jezdím pořád

• načítám...
14691
15.8.13 12:24
@wobludka píše:
@julie74 na tom není nic tajného - je to Sanus HK - ale co jsem slyšela od holek, bude se to týkat mnohem více CAR, proto by mě zajímalo, jestli to někdo neřešil.

a neptala ses na té pojišťovně???
o Sanusu nevím nic :lol:

• načítám...
10566
15.8.13 12:25
@julie74 píše:
No jo, Alowen, ale protože máme problémy s plodností, nemusíme se snad nechat orvat na kost. :mrgreen: Já chápu, že soukromá centra musí prosperovat, ale zase nemůžou se chovat úplně nemorálně. Nucení do předraženého nákupu je sprosté, zejména když tím nejspíš přestupují zákaz přímo dodávat léky. Že si za některou SLUŽBU řeknou víc než jinde, to mě neuráží. Můžu si vybrat. Já jsem jezdila do centra 300 km tam a 300 zpět. Teda jezdím pořád

naprosto souhlasím

• načítám...
14691
15.8.13 12:27
@wobludka píše:Ale jako popravdě znáte to, narodilo se mi mrtvé dítě, k IVF vzhlížím s nadějemi a trochu se bojím dělat dusno, na druhou stranu zase co je moc to je moc :nevim:

To je jasný, že centrum měnit nemůžeš, ale zase tolik bych se taky nebála. Argument z pojišťovny se mi zdá dost bezpečný. A navíc, to že se snaží orvat své klienty, to ještě neznamená, že mají takový problém s Hypokratovou přísahou a nechali by to nějak projevit na léčbě :nevim: :nevim:

• načítám...
11955
15.8.13 12:38

@julie74 pojišťovnu uháním, už mám číslo na paní co schvaluje přímo IVF, ale je na obědě 8)

• načítám...
3480
15.8.13 12:52

@wobludka ahoj,koukam ze nekde za to chteji penize.Me gonal platila pojistovna, vlezla jsem se do jednotek, jen letos jsem si musela doplacet menopur, nevlezla jsem se na pojistovnu.Ja bych se zeptala v tve pojistovne, jak to vlastne je

• načítám...
11955
15.8.13 12:53

@julie74 no jako mě to z principu taky neuráží, vím třeba o PK, že se někde neplatí, cenu znám a nevadí mi to. U léků jsem počítala s maximem dle vyhlášky. Dobrá, zkusili to na mě, neprošlo, mohli mi dát v klidu recept a ani bych necekla :nevim:

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Recenze center asistované reprodukce na eMiminu

Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?

Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.

Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku

Ikona - Kateřina Veselá

MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.