Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Já hodně nakupují na modrykonik.cz., mimibazar.cz ale hledám hledám a dlouho. Nebo dávám poptávku na bazárcích na face co mám pro okolní maminky.
@Veru1987 píše:
Já hodně nakupují na modrykonik.cz., mimibazar.cz ale hledám hledám a dlouho. Nebo dávám poptávku na bazárcích na face co mám pro okolní maminky.
Dala jsem takhle jednou poptávku na místní skupině FB a nikdo se neozval.
možná to byla specifická vec… Nevím. (Bylo to na dětskou zábranu).
Já hledám většinou v inzerátech z okolí, odpadne pak cena za poštovné. A hledám dlouho, většinou pak když je inzerát starší je prodávají ochotný i slevit. Ale jasně pokud bych tím ušetřila 50kc tak to nemá smysl a koupím si raději nové.
Musíš umět hledat a vždycky si to srovnat, jak říkáš. Jestli se vyplatí koupit starší nebo rovnou nové oblečení/hračky.. Modrykonik a Mimibazar jsou dobrý, případně ještě na Vintedu toho najdeš hodně.
@Anonymní píše:
Dala jsem takhle jednou poptávku na místní skupině FB a nikdo se neozval.možná to byla specifická vec… Nevím. (Bylo to na dětskou zábranu).
tak právě zábranu jsem na FB sehnala
Já nakupuju po bazárcích skoro všechno. Dá se koupit za pár korun, na malinký děti prakticky nový věci. Je potřeba tomu věnovat čas a hledat, počítat k ceně i s poštovným a brát od jedné maminky více věcí. Zrovna kombinézy pro starší dítě jsou jedna z mála věcí, co kupuju nové. Nevím jak byly ty staré prané a buď mají zničenou nepromokavou vrstvu nebo za ně maminy chtějí moc peněz.
Jinak od té doby, co se znovu a znovu zdražilo poštovné, tak už se na bazárky ani nekoukám, raději koupím v Pepcu a za 3 měsíce vyhodím
nemá smysl koupit věc za 80,–- a platit poštovné 130,–- ![]()
@Anonymní píše:
Dala jsem takhle jednou poptávku na místní skupině FB a nikdo se neozval.možná to byla specifická vec… Nevím. (Bylo to na dětskou zábranu).
Zábranu na schodiště? Tu mám doma opřenou a už měsíc se chystám že vyfotím a prodám
![]()
@Janli píše:
Já nakupuju po bazárcích skoro všechno. Dá se koupit za pár korun, na malinký děti prakticky nový věci. Je potřeba tomu věnovat čas a hledat, počítat k ceně i s poštovným a brát od jedné maminky více věcí. Zrovna kombinézy pro starší dítě jsou jedna z mála věcí, co kupuju nové. Nevím jak byly ty staré prané a buď mají zničenou nepromokavou vrstvu nebo za ně maminy chtějí moc peněz.
No právě hledám kombinézu vel 80-86 a teda požadavky prodávajících mě dost udivují. Za kombinézu z Lidlu, která původně stála 350,– chtějí 300,– v lepším případě 250,– a přesně jak píšeš zipy jsou odrbane apod. jako nevím, ale už asi chápu ty nářky prodávajících, jak nikdo nic nechce…
@Veru1987 píše:
Zábranu na schodiště? Tu mám doma opřenou a už měsíc se chystám že vyfotím a prodám![]()
Prostorovou zábranu, mezi kuchyň a obývák ![]()
@stinga píše:
Jinak od té doby, co se znovu a znovu zdražilo poštovné, tak už se na bazárky ani nekoukám, raději koupím v Pepcu a za 3 měsíce vyhodím
nemá smysl koupit věc za 80,–- a platit poštovné 130,–-
No právě, že jsem dospěla k podobnému zaveru. Ale zas bych chtěla být trochu eko
ale když ty bazary procházím tak to pomalu ani nejde. ![]()
Musíš hledat dyl a na víc místech no. Ono čím větší velikost (hlavně ty co mají děti ve školce) tím menší výběr, protože často to oblečení nepřežije, aspoň u nás teda. Do roka sem měla po synovi oblečky jako nové, schované pro další děti, jak začal běhat, sám jist, ve školce už úplná katastrofa, tak schovam pár svátečních kousků a zbytek je na vyhození, takže to se ani nenamaham nabízet na bazaru ani za odvoz ![]()
@Anonymní píše:
Prostorovou zábranu, mezi kuchyň a obývák
Noo nevím něco takového to bude, možná. Do dveří ji mám do futer,
@Anonymní píše:
No právě hledám kombinézu vel 80-86 a teda požadavky prodávajících mě dost udivují. Za kombinézu z Lidlu, která původně stála 350,– chtějí 300,– v lepším případě 250,– a přesně jak píšeš zipy jsou odrbane apod. jako nevím, ale už asi chápu ty nářky prodávajících, jak nikdo nic nechce…
Tak já měla vždy štěstí zatím. A ještě teda uplně super je modrykonik na slovensku, mnohem více věci a hezčích. Ale je tam mám sestru tak ona mi to objedná.
Ale do těch dvou let dcera snad neměla skoro nové věci. Jinak nakupují v HM, tesco ve slevách. Pepco nemám ráda, to je po jednom vyprání hned k. o. Mám ráda ty bazarové že vím že je to už prané a něco to tedy vydrží.
Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!
V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké zkušenosti máte s nákupem na bazarcich. Hlavně nákupy pro děti oblečení a dětské potřeby (hračky, kola apod.).? Dá se dobře, levně a kvalitně pořídit? Často v různých diskusích čtu, asi od prodejců, jak by lidi chtěli všechno pomalu zadarmo, ale teď například sháním nějakou kombinézu na podzim a zimu a pořád nemůžu nic rozumného najít. Ano nabídky jsou, ale když vidím, že PC byla např. 400,– a někdo tu věc prodává za 350,– tak to už nevidím rozdíl koupit si věc novou. Nebo neumím hledat?