Nakupování na bazárcích

Anonymní
21.8.19 10:17

Nakupování na bazarcich

Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké zkušenosti máte s nákupem na bazarcich. Hlavně nákupy pro děti oblečení a dětské potřeby (hračky, kola apod.).? Dá se dobře, levně a kvalitně pořídit? Často v různých diskusích čtu, asi od prodejců, jak by lidi chtěli všechno pomalu zadarmo, ale teď například sháním nějakou kombinézu na podzim a zimu a pořád nemůžu nic rozumného najít. Ano nabídky jsou, ale když vidím, že PC byla např. 400,– a někdo tu věc prodává za 350,– tak to už nevidím rozdíl koupit si věc novou. Nebo neumím hledat?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7674
21.8.19 10:19

Já hodně nakupují na modrykonik.cz., mimibazar.cz ale hledám hledám a dlouho. Nebo dávám poptávku na bazárcích na face co mám pro okolní maminky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.19 10:21
@Veru1987 píše:
Já hodně nakupují na modrykonik.cz., mimibazar.cz ale hledám hledám a dlouho. Nebo dávám poptávku na bazárcích na face co mám pro okolní maminky.

Dala jsem takhle jednou poptávku na místní skupině FB a nikdo se neozval. :nevim: možná to byla specifická vec… Nevím. (Bylo to na dětskou zábranu).

• Citovat
  • Upravit
37132
21.8.19 10:23

Já hledám většinou v inzerátech z okolí, odpadne pak cena za poštovné. A hledám dlouho, většinou pak když je inzerát starší je prodávají ochotný i slevit. Ale jasně pokud bych tím ušetřila 50kc tak to nemá smysl a koupím si raději nové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
184
21.8.19 10:24

Musíš umět hledat a vždycky si to srovnat, jak říkáš. Jestli se vyplatí koupit starší nebo rovnou nové oblečení/hračky.. Modrykonik a Mimibazar jsou dobrý, případně ještě na Vintedu toho najdeš hodně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76739
21.8.19 10:25
@Anonymní píše:
Dala jsem takhle jednou poptávku na místní skupině FB a nikdo se neozval. :nevim: možná to byla specifická vec… Nevím. (Bylo to na dětskou zábranu).

tak právě zábranu jsem na FB sehnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.8.19 10:26

Já nakupuju po bazárcích skoro všechno. Dá se koupit za pár korun, na malinký děti prakticky nový věci. Je potřeba tomu věnovat čas a hledat, počítat k ceně i s poštovným a brát od jedné maminky více věcí. Zrovna kombinézy pro starší dítě jsou jedna z mála věcí, co kupuju nové. Nevím jak byly ty staré prané a buď mají zničenou nepromokavou vrstvu nebo za ně maminy chtějí moc peněz.

• Citovat
  • Upravit
76739
21.8.19 10:26

Jinak od té doby, co se znovu a znovu zdražilo poštovné, tak už se na bazárky ani nekoukám, raději koupím v Pepcu a za 3 měsíce vyhodím
nemá smysl koupit věc za 80,–- a platit poštovné 130,–- :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.8.19 10:28
@Anonymní píše:

Zábranu na schodiště? Tu mám doma opřenou a už měsíc se chystám že vyfotím a prodám :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.19 10:29
@Janli píše:
Já nakupuju po bazárcích skoro všechno. Dá se koupit za pár korun, na malinký děti prakticky nový věci. Je potřeba tomu věnovat čas a hledat, počítat k ceně i s poštovným a brát od jedné maminky více věcí. Zrovna kombinézy pro starší dítě jsou jedna z mála věcí, co kupuju nové. Nevím jak byly ty staré prané a buď mají zničenou nepromokavou vrstvu nebo za ně maminy chtějí moc peněz.

No právě hledám kombinézu vel 80-86 a teda požadavky prodávajících mě dost udivují. Za kombinézu z Lidlu, která původně stála 350,– chtějí 300,– v lepším případě 250,– a přesně jak píšeš zipy jsou odrbane apod. jako nevím, ale už asi chápu ty nářky prodávajících, jak nikdo nic nechce…

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.19 10:30
@Veru1987 píše:
Zábranu na schodiště? Tu mám doma opřenou a už měsíc se chystám že vyfotím a prodám :lol: :lol:

Prostorovou zábranu, mezi kuchyň a obývák ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
21.8.19 10:32
@stinga píše:
Jinak od té doby, co se znovu a znovu zdražilo poštovné, tak už se na bazárky ani nekoukám, raději koupím v Pepcu a za 3 měsíce vyhodím
nemá smysl koupit věc za 80,–- a platit poštovné 130,–- :zed:

No právě, že jsem dospěla k podobnému zaveru. Ale zas bych chtěla být trochu eko :lol: ale když ty bazary procházím tak to pomalu ani nejde. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
37132
21.8.19 10:34

Musíš hledat dyl a na víc místech no. Ono čím větší velikost (hlavně ty co mají děti ve školce) tím menší výběr, protože často to oblečení nepřežije, aspoň u nás teda. Do roka sem měla po synovi oblečky jako nové, schované pro další děti, jak začal běhat, sám jist, ve školce už úplná katastrofa, tak schovam pár svátečních kousků a zbytek je na vyhození, takže to se ani nenamaham nabízet na bazaru ani za odvoz :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.8.19 10:36
@Anonymní píše:
Prostorovou zábranu, mezi kuchyň a obývák ;)

Noo nevím něco takového to bude, možná. Do dveří ji mám do futer,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.8.19 10:38
@Anonymní píše:
No právě hledám kombinézu vel 80-86 a teda požadavky prodávajících mě dost udivují. Za kombinézu z Lidlu, která původně stála 350,– chtějí 300,– v lepším případě 250,– a přesně jak píšeš zipy jsou odrbane apod. jako nevím, ale už asi chápu ty nářky prodávajících, jak nikdo nic nechce…

Tak já měla vždy štěstí zatím. A ještě teda uplně super je modrykonik na slovensku, mnohem více věci a hezčích. Ale je tam mám sestru tak ona mi to objedná.
Ale do těch dvou let dcera snad neměla skoro nové věci. Jinak nakupují v HM, tesco ve slevách. Pepco nemám ráda, to je po jednom vyprání hned k. o. Mám ráda ty bazarové že vím že je to už prané a něco to tedy vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Bazar pro děti a mámy na eMiminu

Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!

V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák