Nakupování na bazárcích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
44199
28.8.19 09:45
@Caboverde píše:
Na bazaru prodávám řadu let, mám pouze kladná hodnocení. Na takto nestandardní chování jsem narazila poprvé v životě. Jistě by se všechny z vás snažily vyjít vstříc požadavkům cizího člověka, který by se choval podobným způsobem. Nevěřím tomu, vzhledem k tomu, že každý se snaží v první řadě chránit vlastní rodinu a soukromí.

Kdybych dostala peníze na účet, tak ano. A je jedno, jestli padesat nebo tisíc korun. Nestandardne se chováš Ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
28.8.19 10:21

@Jana206 Dle administrátora nikoliv. Vyhověl veškerým mým požadavkům. A stále platí, že podmínky určuje prodávající. Kupující s nimi ve chvíli, kdy nákup uskutečňuje, souhlasí.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
28.8.19 10:24
@Caboverde píše:
@Jana206 Dle administrátora nikoliv. Vyhověl veškerým mým požadavkům. A stále platí, že podmínky určuje prodávající. Kupující s nimi ve chvíli, kdy nákup uskutečňuje, souhlasí.

A mas někde v podmínkách, že zboží neposilas ihned po zaplaceni nebo připsání peněz na účet? Pokud ano, oka, její chyba že si je neprecetla. Pokud ne, tak jake podminky? Pokaždé jine? Jak se ti chce? Normalni clovek ocekava poslani zbozi po pripsani penez na ucet…asi tak.tak se neohanej podminkama

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
28.8.19 10:26
@smurfka píše:
A mas někde v podmínkách, že zboží neposilas ihned po zaplaceni nebo připsání peněz na účet? Pokud ano, oka, její chyba že si je neprecetla. Pokud ne, tak jake podminky? Pokaždé jine? Jak se ti chce? Normalni clovek ocekava poslani zbozi po pripsani penez na ucet…asi tak.tak se neohanej podminkama

Ano, přesně toto tam mám. Nově i to, že prodávám pouze registrovaným.

• Citovat
  • Upravit
smurfka
28.8.19 10:42
@Caboverde píše:
Ano, přesně toto tam mám. Nově i to, že prodávám pouze registrovaným.

oka pokud to máš v podmínkách, je to tedy její vina..
ale jak vidíš z reakcí, je takové chování celkem nestandartní. Tak bych na to upozorňovala i v případné emailové komunikaci BĚHEM prodeje. :think: :nevim: At si to případně může ještě kupující rozmyslet, nebo at s tím počítá. Ne každý čte podmínky prodejců…to by nedělal nic jiného.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
28.8.19 10:52

Knihy pravděpodobně daruji do knihovny. Bude to nejlepší řešení.

• Citovat
  • Upravit
2875
28.8.19 10:55
@Caboverde píše: Ženy, chci se s vámi podělit o čerstvou zkušenost s prodejem. Neregistrovaná, mladá žena si u mě koupila knihu. Kniha je nová, jednou čtená. Pouze je v ní jedna věta podtržená obyčejnou tužkou. Vše uvedeno v popisku inzerátu. Nová se prodává v obchodech za cca 250 Kč. Prodávám ji za 50 Kč. Včera přišla platba, dnes jsem se knihu chystala zabalit (chtěla jsem ještě koupit obálku s bublinkami) a nejpozději zítra odeslat. Nemám k řešení pouze prodej věcí prostřednictvím bazaru, jedná se o soukromý prodej. Pracuji, mám na starost rodinu. Tato žena mě uháněla takovým způsobem, že jsem se rozhodla jí platbu obratem vrátit a knihu raději prodat komukoliv jinému, kdo má špetku slušného vychování. Nechal se někdo z vás takovým způsobem uhánět kvůli padesáti korunám. Běžně prodávám maminkám hromady věcí po mojí dceři, ale nikdy jsem se s takto otřesným chováním nesetkala. Už padlo rozhodnutí, že s prodejem končím. Bude prodávat můj muž a pouze dražší položky. Ostatní podaruji nebo poletí směrem ke kontejnerům.

Asi pujdu proti nazorum vetsiny, ale 1-2 po preslani platby je uplne normalni doba pro pracujiciho s rodinou. Ja nakupuji pouzite casto (v zahranici) a slusne „uhanim“ (jen otazkou, jestli bylo zbozi odeslano) az po tydnu ci 10 dnech. Neocekavam, ze dotycny vse odhodi a poleti na postu po obdrzeni penez. Muj nazor :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
28.8.19 10:58

@Moni0101 Paní mě naháněla druhý den po připsání platby. Už to nemá smysl řešit.

• Citovat
  • Upravit
2875
28.8.19 11:30

@Caboverde Ne nema. Udelalas dobre. Vlastne te i obdivuju, protoze jsi ji pomohla, aby se treba zamyslela nad tim, jak se chova jako zakaznik… Ja bych mela chut to udelat, ale jak se znam, tak asi bych spis vymekla a urychlene odeslala… Neumim se takovemu chovani bohuzel postavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6611
28.8.19 11:58
@Káťa19 píše:

No jo pro někoho možná ano, většina lidí si to jen neumí spočítat.
Balík do ruky máme za 70kč, zbytek je poplatek za dobírku. A je to služba s donosem až domů.
U nás v okolí jsou zásilkovny dvě jedna je 9km daleko a druhá 8km. Pokud si pro balík pojedu autem tak se počítá amortizace 4,1kč/km + palivo. Takže okolo 6kč km. Takové dojíždění prostě nedává ekonomický smysl. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
31.8.19 06:15

Příběh s velice divnou paní, kterou zde některé obhajovaly, má pokračování. Účet na inzertním serveru, který nebudu jmenovat, jsem ve spolupráci s administrátory nechala přepsat na rodinného příslušníka. Paní, která se chovala neurvale, začala opět obtěžovat, ale z fiktivního účtu, který si založila. Chystám se to nahlásit administrátorům. Jedná se skutečně o někoho, kdo zcela evidentně není duševně v pořádku. A o žádný nákup mu nejde.
Veškeré knihy, které jsem měla původně v plánu prodat za opravdu symbolické částky, některé jsou nové a prodávají se ne úplně levně, si včera odvezl rodinný známý, který pracuje v městské knihovně. Takto budu pokračovat i s věcmi po dceři, co půjde rozdám. Za šest let prodeje jsem na podobného blázna nenarazila. Většinou u mě nakupovaly maminky, které byly duševně v pořádku a jednaly slušně, ale srážka s touto paní mě od prodeje odradila do konce života. Kdo na podobného člověka nikdy nenarazil, ten těžko uvěří.

• Citovat
  • Upravit
2
29.10.19 14:40

@Veru1987 zdravím :) jsem tu nová, chtěla bych se zeptat jak se tu dá dát poptávka na určitou věc? Nikde to nemůžu najít
Nebonto funguje jako dát inzerát? To asi ne e ne?
Snad nevadí že se ptám děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 15:13

@Terima poptávka, moc to takhle nefunguje :nevim: většinou totiž lidé vyhledávají, jen když něco shání, takže doporučuji dát hledat a pak si na dané klíčové slovo nastavit hlídacího psa a následně ti přijde upozornění, když někdo vloží nový inzerát ;) :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
29.10.19 18:26

@Terima To tady není na poptávku nikde. Jak píše @Káťa19 . Já když něco ještě sháním tak občas takhle zadám poptávku na facebook, jsem ve skupinách v různých bazarcích. Místních, dětských atd. Víceméně mám face jen pro prodej, nákup.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.10.19 19:46

Ano,.poptavam v mistnich skupine, v miste bydliste :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Bazar pro děti a mámy na eMiminu

Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!

V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák