Nakupování na bazárcích

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Caboverde
21.8.19 11:37

Jinak ač sama prodávám, tak bazarové věci kupuji výjimečně. Nedávno jsem koupila dvě mikiny (předtím roky žádný bazarový nákup z mojí strany neproběhl), obě jsou kvalitní a opravdu nezničené. Jedna z nich je navíc s dceřinou oblíbenou hrdinkou, věci s jejím motivem nejdou běžně moc sehnat. Kupuji raději nové věci, mám ráda Next a Lindex. Lindex i na sebe. Občas H&M, ale přijde mi, že jde kvalitou hodně dolů. Přirovnala bych ho k C&A nebo F&F. Hodně si nechávám věci na dceru šít na zakázku. A H&M má velkosklady v Polsku, cokoliv objednám přes e-shop, jde vždy z Polska.

• Citovat
  • Upravit
9492
21.8.19 11:46

@jakanas normálně doporučený balíček do ruky, bez dobírky, posílám jenom, když mi pošlou peníze předem na účet. Většina nechce posílat na dobírku, já tedy taky ne, nemám s tím dobrou zkušenost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7674
21.8.19 11:47
@Anonymní píše:
Jenomže to je přesně ono, když chce někdo koupit na bazaru většinou chce tu věc levně. A kombinéza za 500,– je prostě pro někoho drahá, když může mít z Lidlu nebo Decathlonu za 400,– novou a většinou je téhle skupině lidí jedno, že je to nějaká značka. Protože co si budeme povídat, malé děti značky neřeší. Jinak k dotazům a celkové komunikaci kupujících - to je pak jiná. Také nemám ráda, když někdo v mailu ani nepozdravi a hned pálí otázky a ani nepodekuje. Ale to je obraz těch lidí. :nevim:

Já třeba raději koupím dražší bazarovou značkovou než lidl. A když už lidl tak nové ne bazar. Mám ted pro dceru objednanou bundu na zimu vel.104 za 20eur lyžařskou a za 15 eura coccodrilo, top stav. Asi bych v lidlu koupila za mín novou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.8.19 11:52

@renap @Caboverde To jsou přesně důvody, proč by mě nehlo něco prodávat (leda bych byla v opravdu zoufalé finanční situaci, ale i tak bych snad radši šla někam na noční). Fakt vás obdivuju, že na to máte nervy - ale jsem za to moc ráda, protože na dítě míním mít z druhé ruky většinu věcí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Caboverde
21.8.19 11:52
@Anonymní píše:
Jenomže to je přesně ono, když chce někdo koupit na bazaru většinou chce tu věc levně. A kombinéza za 500,– je prostě pro někoho drahá, když může mít z Lidlu nebo Decathlonu za 400,– novou a většinou je téhle skupině lidí jedno, že je to nějaká značka. Protože co si budeme povídat, malé děti značky neřeší. Jinak k dotazům a celkové komunikaci kupujících - to je pak jiná. Také nemám ráda, když někdo v mailu ani nepozdravi a hned pálí otázky a ani nepodekuje. Ale to je obraz těch lidí. :nevim:

A za kolik bych podle tebe měla prodávat jednou použitou kombinézu, která stála nová pomalu dva tisíce? Lidé, které popisuješ, si mohou koupit nové zboží v jiné cenové kategorii. Já zase mohu prodávat kombinézu, kterou jsem popsala, jiným zájemcům. A že jich je většinou dost.

• Citovat
  • Upravit
Caboverde
21.8.19 12:00
@Ba-stet píše:
@renap @Caboverde To jsou přesně důvody, proč by mě nehlo něco prodávat (leda bych byla v opravdu zoufalé finanční situaci, ale i tak bych snad radši šla někam na noční). Fakt vás obdivuju, že na to máte nervy - ale jsem za to moc ráda, protože na dítě míním mít z druhé ruky většinu věcí :)

No já právě ani materiálně nestrádám. Učím dítě doma a manžel po mně chtěl, abych uvolnila úložné prostory. Jak dlouho mě to bude bavit netuším. Teď prodávám, po čtyřleté pauze, zhruba dva měsíce. Mám dost samonasírací povahu, takže to stejně jako dlouhodobou záležitost nevidím. Balíky ve všední dny odesílám v podstatě denně. Mě třeba dost zaráží, jak dobře jdou na odbyt použité dětské boty.

• Citovat
  • Upravit
44199
21.8.19 12:04

@Caboverde Já na bazarku nakupuji výjimečně, jednak k vůli drahemu postovnemu a taky mám hodně holek, ty po sobě věci dědí. Takže kupuji kvalitní a dražší věci. Je jasné, ze neco nového sem tam koupím i mladším dceram(nejen starším) a neco nepasuje postavou nebo nevyjde roční období, tak posíláme dál. Ale když už bazar, tak jsem Tvůj typ zákazníka :mrgreen: Chci kvalitní znackovou věc za primerenou cenu, o nerovná se zdarma. Takže pokud původní věc stala skoro 2000,je top stav a najdu ji např. za 600,tak jsem velmi vděčná :mrgreen: Lidl a Pepco není náš styl, to jsou hadry, které brzy ztrácí tvar.
Syn si nakupuje sám, taky znackove a pokud po něm neco posílám dál, tak taky ta cenu primerenou délce nošení a aktuálnímu stavu věci. Ale spíš, když byl menší, teď už má jednu velikost delší dobu a dám to někomu na donošení To, že někdo v Pepcu sezene hadru levněji, je jeho problém. Já vzdy prodám i nakoupím :nevim:

Pokud někdo neco kupuje jen na tu sezonu, tak je mu to asi jedno. Nekde jsem cetla, že maminky po sezoně strihaji leginy na šortky :mrgreen: Ale když potrebuju, aby to vydrželo, jedno mi to není. Nekupuji k vůli značce jako takové, ale ty věci jsou z pevnější bavlny, která drží tvar atd.

U holek je jen jediný problém, casteji se mění styl a aktuální módní výstřelky. Všechny holky každé roční období si mohou koupit neco na sebe, co se jim líbí. Ale ten základ putuje z jedné skříně do druhé a Pepco hadry to fakt nevydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
21.8.19 12:04

Jenom tip s poštovným. Mám zákaznickou kartu české pošty a údaje k balíku zadávám doma přes internet. Na postu jdu s vygenerovaným kódem. Když se mi tyhle dvě slevy nasčítají, mám balík levnější než dřív. A když vím přesně rozměry balíku, tak můžu kupujícímu říct přesnou cenu za poštovný. Já jsem s poštou spokojená.

• Citovat
  • Upravit
44199
21.8.19 12:08

@Janli To jsem ani nevěděla, ze jde, díky :palec: Já teda uprednostnuji okolní fb bazary, sejít se treba na půli cesty, věc si prohlédnout a ohmatat :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18177
21.8.19 12:12
@Caboverde píše:
No já právě ani materiálně nestrádám. Učím dítě doma a manžel po mně chtěl, abych uvolnila úložné prostory. Jak dlouho mě to bude bavit netuším. Teď prodávám, po čtyřleté pauze, zhruba dva měsíce. Mám dost samonasírací povahu, takže to stejně jako dlouhodobou záležitost nevidím. Balíky ve všední dny odesílám v podstatě denně. Mě třeba dost zaráží, jak dobře jdou na odbyt použité dětské boty.

Jj, tomu rozumím, že potřebuješ místo a nechceš to strčit k popelnici. Ale tím spíš obdivuju ten prodej. Já na to povahu nemám, kleplo by mě z lidí i z chození na poštu. Nábytek, který jsme koupili s bytem (hezký, ale ne podle mého vkusu), jsem kvůli tomu dávala za odvoz - a i tak se našli prudiči 8o Boty mě nepřekvapují, já bych tedy zrovna chtěla nové (z druhé ruky jsem myslela hlavně miminčí věci), ale v okolí je hodně lidí, kteří to moc neřeší a dají dítěti ochozené boty (zvlášť když jsou značkové) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.8.19 12:23
@Veru1987 píše:
Já třeba raději koupím dražší bazarovou značkovou než lidl. A když už lidl tak nové ne bazar. Mám ted pro dceru objednanou bundu na zimu vel.104 za 20eur lyžařskou a za 15 eura coccodrilo, top stav. Asi bych v lidlu koupila za mín novou.

To kupuješ na Amazonu?

• Citovat
  • Upravit
7674
21.8.19 12:25
@Anonymní píše:
To kupuješ na Amazonu?

Modrý konik ale slovensky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9492
21.8.19 12:29

Já taky kupují po bazarech radši dražší oblečení, ale kvalitní než třeba novou v lidlu, pepco už vůbec ne, fuj, jenom ten smrad, stačí jít okolo. U lidlu mi třeba vadí, že to má, skoro každý. Finance řešit nemusím, mě to prostě baví. Třeba jsem koupila na mmb použitou lyžařskou soupravu poivre Blanc za skoro 3 tisíce, to bych měla několik nových z lidlu 😁, ale ta krása, prostě jsem neodolala. No a kupodivu ji malá neznicila a za 2 tisíce jsem ji tam zase prodala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77130
21.8.19 13:08

No když už něco kupuju třeba tady, tak jedině balík oblečení a také teda kupuju raději použité dobré značky než levnější šunty
občas jsem tu nakoupila dobře a někdy to chvíli leželo ve skříni a pak letělo do kontejneru, a prodávat jsem přestala kvůli tomu poštovnému úplně - když se dozvím o nějaké mamině v nouzi, která má zájem, tak jí to pošlu a jsem ráda, že věci ještě poslouží

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
21.8.19 13:11
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat jaké zkušenosti máte s nákupem na bazarcich. Hlavně nákupy pro děti oblečení a dětské potřeby (hračky, kola apod.).? Dá se dobře, levně a kvalitně pořídit? Často v různých diskusích čtu, asi od prodejců, jak by lidi chtěli všechno pomalu zadarmo, ale teď například sháním nějakou kombinézu na podzim a zimu a pořád nemůžu nic rozumného najít. Ano nabídky jsou, ale když vidím, že PC byla např. 400,– a někdo tu věc prodává za 350,– tak to už nevidím rozdíl koupit si věc novou. Nebo neumím hledat?

Mám to podobně. Všude vidím drahé inzeráty, ode mě lidi nechtějí pomalu ani zadarmo. Všude se píše, že prodávám za symbolickou cenu… Jo to je u mě pětikoruna tricko a 20 bunda. Jestli někdo něco takového má /zná, sem s tím :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Bazar pro děti a mámy na eMiminu

Nekupujte nové, když z toho hned vyrostou!

V Bazaru pořídíte kočárky, oblečení i výbavičku. A až odrostou, prodejte je dál. Víc peněz a víc místa ve skříních.

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák