Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Chtěla jsem se zeptat, jestli jezdíte nakupovat do Německa, převážně mě teda zajímají dětské věci. Kočárky, botičky…atd. Jestli jsou tam lepší ceny. Nejsem moc zdatná v němčině, takže na německých webech tápu
A popřípadě kam, aby to nebylo tak daleko z Prahy. Dííííííííky
Maliko, neporadím konkrétně, kam jet. My bydlíme blízko hranic s Německem, naše kamarádka tam pravidelně jednou týdně jezdí, tak si necháváme dovézt nějaké věci - levněji tam určitě vyjde některá kosmetika, prací prášky, levné jsou tam i dětské čaje a výživy (co vím, tak zn. HIpp - to jsme ale nezkoušeli).
Nakupujeme také oblečení jak pro nás tak pro malého. Kamarádka nakupuje v Kiku (obchody téhle značky jsou i u nás) ve výprodejích. Hlavně věcičky pro malého nás vyjdou mnohem levněji než u nás. Bodýčka kupujeme za 50 Kč, mikinky kolem stovky, stejně tak zateplené kalhoty, kombinézku jsme pořídili za dvě stovky.
Takže se určitě vyplatí si tam někdy udělat výlet a udělat velký nákup ![]()
Sluni tady máš jenom tak na oko porovnání cen kočárku v německu…
Omlouvám se za oslovení mělo to patřit to jiné diskuze ale tady se to taky hodi…A do německa (rakuska) taky jezdíme nakupovat a ušetři se halvně na dětkých příkrmech a oblečeni a halvně výběr v obchodech je trošku jiný než tady u nás…
nakupní centra
http://www.scs.at/
http://www.donauzentrum.at/html/start.php
Ahoj Maliko,
my jsme tam nakoupili pro malýho naprosto vše - od komplet dětského pokojíku, přes kočárek, oblečení…až po příkrmy, čajíčky, dudlíčky…Bydlíme kousek od hranic, takže není problém. Vyhlídli jsme si tam jeden obchod a tam nám vždy, co jsme chtěli objednali a my si pak pro to přijeli. Ceny jsou rozhodně o dost nižší. Pro tebe jsou asi dostupný Drážďany
, s nakupováním přes net nemám zkušenosti.
Ahojte, já s tou němčinou taky bojuju. Prosím, mohly byste mi poradit nějaký německý vyhledavač na zboží - něco jako zboží.cz, kde se dají porovnat i ceny, ale nejen dětského zboží. Pak už bych se s tou němčinou nějak poprala.
rea.sk:super, to se mi hodí. Chci si koupit nový sporťák tak právě koukám na ceny a vím, že kamarádka jela před pár lety pro kočárek právě do Německa. Dík
Já když jsem potřebovala zjistit ceny něčeho konkrétního v Německu, tak jsem jen zadala do www.google.de vyhledávače konkrétní výrobek (značku, typ) a bylo to… Musí se ale zvolit možnost „vyhledávat v jazycích: Deutsch“.
ahojky, nevíte jaké jsou v Německu či Rakousku ceny autosedaček? díky
Ahoj holky, poraďte - napadlo mě zajet do Německa nakoupit výbavu pro prcka. Poradíte někdo kam? Kde se dobře nakupuje a nejlíp, aby to byla nějaká slušná vzdálenost z Prahy…
@prcekniky
Nejjednodušší to máš asi do Drážďan… my jezdíme buď do Elbeparku nebo na oblečení pak do centra, C&A je tam lepší než v Elbeparku.
@Malaqi Faaajn, děkuji, dokonce jsem našla stránky Elbeparku v češtině ![]()
Jen mě zajímá, jak to máte s němčinou, když nakupujete v Německu? Já s tim docela bojuju, dřív jsem jezdila častěji, teď už méně…
@Borůvka1990 píše:
Jen mě zajímá, jak to máte s němčinou, když nakupujete v Německu? Já s tim docela bojuju, dřív jsem jezdila častěji, teď už méně…
Němčinu tak už v podstatě nepotřebuješ. Na návaly čechů jsou zvyklý, dá se na spoustě míst platit i CZK. Jinak angličtina to případně jistí…