Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj holky..tak zas zakládám nové téma
jsem na začátku 9tt no a protože jsem teda strašná spořilka tak když někde něco vidím v akci -jako dneska třeba v TAKKU 179 kč/ 2ks bodýček tak to jdu koupit-takže doma mám už odsavačku mléka,1× dupaky,3× bodýčka…No prostě takový ty blbůstky pro radost co se použijí… a hlavně nechci na fazolku kupovat ňáký šusky od stánkařů
,ale zas si nemůžu dovolit nic moc drahýho a nechci taky všechno ze sekáče..
No a říkám si tak teď jestli nejsem trošku švihlá když nakupuju sice maličkosti,ale přeci trošku brzo…
Kdy jste začali nakupavoat vy…a jakou maličkost bych si třeba mohla koupit a využila jí?!
![]()
nejsi švohlá
já nakupovala sice až od 3 měsíce to už je to největší riziko potratu pryč ale doporučím ti CaA tam maj levný krásný věci nebo tesco CHEROKEE taky moc hezký levný bitelný věci
ty 2 body za 179 je podle mě i moc korunek ![]()
Ty jo to seš odvážná ![]()
Já měla nejdřív teda postýlku, páč byla za výbornou cenu, kterou už bych nikde nenašla..ale i ta byla někdy kolem 18.týdne a to jsem měla nervák jak sviňa, že tím něco po…
Pořádný nakupování začlo u mě až teď po velkým ultrazvuku ve 21.týdnu. A i tak nervuju ![]()
Ale švihlá nejsi, já měla chuť nakupovat věcičky už předtím než jsem byla těhotná
![]()
Příspěvek upraven 25.01.10 v 14:37
kup si těhu vitamíny ty určitě využiješ ![]()
Ne nakupuj si co ti udělá radost, na pořizování výbavičky je teda fakt hodně brzo,ale i kdyby to nedej bože teď nevyšlo tak miminko jistě chcete a věcičky co si pro radost koupíš jistě využiješ kdyžtak později. Na slevy moc nekoukej ať tě to moc neláká a neboj však ony budou slevy i za půl roku. Kup si třeba za každou úspěšnou KO jednu věcičku a těš se na krásné a zdravé miminko. Pozitivní mylšení je hooodně důležitý…
ani jedno u nás není
ale o tescu mi taky někdo říkal asi se tam vydám
do sousedního města
jj nebo ještě globus ale tam toho moc nemají… a dej si bacha aby si nenakoupila moc malé věci třeba budeš mít obříka jako kamarádka ta nakupovala vel 56 a narodilo se jí 4 kg dítě a 56 mu je malá a musí mu dávat hned 62 tak pokud můžu radit nakupuj raději větší a až budeš v pokročilejším stádiu těhotenství a budeš přibližně vědět jak bude dítě veliké kupuj ty menší popř větší věci…
vitámínky koupený hend první den kdy na testu //
těhu kalhoty mám protože normální nesnesu… no já se tam šla dneska jen tak podívat něco na sebe( maj tam dobrý slevy) no a když jen už am rovnou viděla ty bodýčka
![]()
no,ale zařekla jsem se,že jen malý věci co se dají zamknout do skříně kdyby něco
aby nebyly na očích
nejmenší bodýčko mám 62 ,protože já jsem měla 60 cm když jsem se narodila a přítel dokonce 63 cm takže počítám,že to u nás bude mazec
![]()
Tak v Tescu teď zrovna mají slevy na dětské oblečení, takže vyjde fakt levně (třeba troje froté overalky za 175Kč nebo body 3ks pod 100Kč). Globus mi moc levný v tomhle nepřijde, ale je fakt, že tam nejsem moc často.
Jinak já takhle dopředu nic nekupovala, začala jsem až po velkém UZ kolem 20.tt a stejně i tak hodně opatrně. Ale ono to bylo i tím, že jsem věděla, že spoustu věcí zdědíme, takže jsem kupovala jen to, co se mi opravdu líbilo, ne že jsme to potřebovali (a všechno v cenových kategoriích jak jsem psala - bodyčka 50Kč za ks, overalky 60Kč za ks atp. A rozhodně ne u vietnamců nebo tak. A taky dej pozor na barevné oblečení - bohužel i pro takhle malá miminka často barví, a to i značkové oblečení, u kterého bych to fakt nečekala - co jsme dostali
.
Tesco je super
Nakupuju tam oblečky pro obě děti za rozumné ceny,v akcích..
Podle mě nemá smysl kupovat drahé body,dupačky ani oblečení,protože bavlněná body se často perou a „sperou“,prostě už jsou takové tvrdé,nepoddajné,žmolkované,to i přes to,že používám kvalitní prášek,aviváž i změkčovač vody.
Z toho důvodů nenakupuju v sekáči ani použité věci přes MMB.Prostě mám ráda nové a za rozumnou cenu.
A taky malé mimi ze všeho rychle vyroste…
Je těžké poradit.Pokud dobře počítám,mimi přijde na svět někdy v září..Já osobně jsem měla ráda body,dupačky a celkové overálky s ťapičkami,pod něj podle teploty v bytě ještě body.Nemám ráda na novorozencích nepraktické a podle mého nepříjemné polodupačky s gumou - s pružným nápletem nám moc nedržely..Různé kalhoty,rifličky,menšestráčky..Tak jsem začala oblékat děti až hodně později a jen při výjimečných příležitostech..Na body pro miminko si dávej pozor,aby mělo široký otvor na hlavičku nebo bylo rozepínací,v žádném případě roláček..
Overálky na podzim pro novorozence,aby byl celorozepínací,i u noh..V overalech a kombinézkách Tesco nedoporučuju.Koupili jsme levnou kombinézu malé na zimu a mohli jsme ji rovnou vyhodit,pokrčeného a neforemného novorozence jsme do ni nedostali ![]()
Taky jsem jednou koupila v nějaké akci v hypermarketu body v balíčku,nemohla jsem se podívat.Přestože velikost byla OK,neoblékla jsem je ani jednomu dítěti přes hlavu-úzké
Michaelakkk píše:
tak to jste byli dlouháni
To se jen tak asi nevidí
![]()
Jé, tak já jsem začala s nákupy v 7. měsící - tedy teprve nedávno a to jsem na počátku neměla vůbec nic a nic nezdědíme a myslím si, že to v pohodě zvládnu nakoupit vše. Akorát mám i teď chvílema takový blbý pocit, když se na ty věcičky dívám, aby bylo vše OK.
JJ to je mi jasný..jen co jde rozbalit to zkouším jestli je to dost pružné a jestli jestli jsou tam cvočky na rozepnutí
![]()
Jinak teda po každý kontrole od 12tt si budu dělat větší radost…trpím totiž sociální fobií tak když nemusím tak do města a mezi lidi vůbec nechodím,tak všechno důležité musíme koupit když tam jdeme…pak mě tam už nikdo nedostane
Mufina píše:
Jé, tak já jsem začala s nákupy v 7. měsící - tedy teprve nedávno a to jsem na počátku neměla vůbec nic a nic nezdědíme a myslím si, že to v pohodě zvládnu nakoupit vše. Akorát mám i teď chvílema takový blbý pocit, když se na ty věcičky dívám, aby bylo vše OK.
Já mám taky blbej pocit,ale když si něco koupím tak se pak tak pěkně těším..
Já jsem totiž ze začátku těhu měla problém se s tím srovnat,jako že jsem těhu a měla jsem takový ty návaly,že fazolu vůbec nechci..nevím z čeho to bylo mimi jsme chtěli
a chceme
![]()