Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Jo, hoď si mašli, tak to jako matka dvou dětí vyřešíš nejlíp. Jak je nejmladší stará? Jesle, školka, brigáda, práce?
@radkka píše:
Jo, hoď si mašli, tak to jako matka dvou dětí vyřešíš nejlíp. Jak je nejmladší stará? Jesle, školka, brigáda, práce?
jo jo tyhle citlivý rdy vždycky dotyčnýmu zvednou náladu!
Lidi, co vydírají sebevraždou, považuji za hloupé dramatické slabochy ať je jejich situace jakkoli složitá. Zpravidla si za své průšvihy stejně mohou sami. Bylo by dobré přestat myslet na sebe a zamyslet se nad tím, že máš dvě bezbranné děti.
@Pettcherry píše:
jo jo tyhle citlivý rdy vždycky dotyčnýmu zvednou náladu!
Co je necitlivého na tom poradit jít do práce? ![]()
Heled v nejhorším případě zkus azylový dům, ale nejdřív si vyřeš s otcem dětí výživné na děti a do konce rodičáku i na sebe a netrápila bych se kvůli člověku co se neštítí vyhodit matku s dvěma dětmi defakto na ulici
Budeš muset hledat práci, popřípadě brigádu. Nejsi první ani poslední, komu se něco podobného stalo.
Tou mašlí by jsi nic nevyřešila. Nechala by jsi tu dvě nezaopatřené děti. Tak mysli především na ně a ne na kraviny. Každá situace má své řešení.
Další možnost je azylák, popřípadě nějaké spolubydlení s maminkou ve stejné situaci.
To jsi ty s tim partnerem hypochondrem? Domluv se s rodici a na cas (byt kratky) jdi k nim, to je nejjistejsi reseni. Pak navrh o svereni ditete do pece, stanoveni alimentu, zadost o socialni davky… Ono to pujde, stat je v tomto stedry.
A ze zivot skoncil, protoze si myslis, ze uz nenajdes muze? No a i kdybys nenasla, co by se asi tak delo? Mas dve male deti, zivot teprve zacal.
Prosím tě, vezmi rozum do hrsti!
Panika není k ničemu.
Ze zákona pokud sdílíš stejnou domácnost a tvoříte rodinu (společná péče o dítě) tak i když nejste manželé, nemůže t vyhodit na ulici.
Doporučuju zajít do občanské poradny (pokud jsi z velkého města, vždy tam nějaká je), tam ti zdarma poradí, jaké kroky udělat. Nebo najít právníka, který by mohl poradit za nižší sazbu (když mu vysvětlíš svoji svízelnou situaci).
Případně si zadej na internetu ve vyhledávači heslo „poradna pro ženy“ Vždycky ve větším městě nějaká je a tam si zavolej. Poradí ti, jaké máš možnosti.
Nebo vyhledej nejbližší azylový dům a opět tam zavolej a zeptej se. Tím tě neposílám do azylového domu, ale všichni tihle lid vědí o neziskových organizacích, kde ti zdarma poradí a pomohou situaci řešit. Dá se uplatnit u soudu předběžné opatření, dá se zajistit pomoc v nouzi, nic není ztracené a rozhodně se nemusíš nikde věšet ani odkládat děti. Nepíšeš z jakého jsi města, to se těžko směruje.
neboj, to zvládneš. Kvůli dětem zvládneš přece cokoliv, ne?
![]()
@radkka píše:
Co je necitlivého na tom poradit jít do práce?
Všechno
Práce… Kdyby jsi poradila ať si jde zažádat o dávky, tak to by bylo milejší ![]()
Zkusit najít bydllení, ale něco menšího.1+1 a pod.Tam by jste se na chvíli vešli a pak hledat dál. Práce domu nebo tak něco, nebylo by??Hlavně něco dělat a nezůstávat a dětmi v prostředí kde je zle a dusno.Na soc. poradí jaké dávky a tak. Hmotna nouze hned a příspěvek na bydlení po 3 měs. bydlení si myslim že bys na to dosáhla. Hlavně żádný poraženecký ůmysly. To si radši zajdi pro pomoc a nech si napsat antidepresiva. Musíš fungovat pro děti uvědom si to.
a partner by ti měl platit alim.na dceru, takže návrh k soudu.
A náhodou o moji sousedku zakopnul bezvadný chlap půl roku potom, co ji manžel hodil přes palubu a nevadilo mu, že má dvě děti, psa, nezaměstnaného bráchu na krku a mámu za zadkem ![]()
@Krasavicaa píše:
VšechnoPráce… Kdyby jsi poradila ať si jde zažádat o dávky, tak to by bylo milejší
Já vim, když mě to hned nenapadne, já jsem zvyklá se o sebe starat sama i kdybych měla padnout na hubu ![]()
@Anna766 píše:
Zkusit najít bydllení, ale něco menšího.1+1 a pod.Tam by jste se na chvíli vešli a pak hledat dál. Práce domu nebo tak něco, nebylo by??Hlavně něco dělat a nezůstávat a dětmi v prostředí kde je zle a dusno.Na soc. poradí jaké dávky a tak. Hmotna nouze hned a příspěvek na bydlení po 3 měs. bydlení si myslim že bys na to dosáhla. Hlavně żádný poraženecký ůmysly. To si radši zajdi pro pomoc a nech si napsat antidepresiva. Musíš fungovat pro děti uvědom si to.a partner by ti měl platit alim.na dceru, takže návrh k soudu.
To je rada nad zlato, antidepresiva nejsou vitaminy proboha.
@radkka píše:
To je rada nad zlato, antidepresiva nejsou vitaminy proboha.
To přece doktor nemůže napsat jen tak, ne?
![]()
Ahoj maminky, vím, že mi nikdo nepomuže, jen se chci vypovídat a pripadne-pokud jste byla nekterá v teto situaci nekdy, tak jak jste to zvládli a nezbláznily se.
..Do práce se vracim až za rok, do te doby daleko…
Mám dve deti a pred mesicem jsme se rozešly s partnerem. Vztah už dlouho nefungoval a vyvrcholilo to hádkou, kdy partner odmítl ráno hlidat dve hodiny dceru, která mela v noci vysoké horečky. Já potrebovala nutne do mesta. No-nebudu to rozebírat, dohádali jsme se a on me nakonec řekl, at se odstehuju.Je to jeho byt, plati hypoteku. Udelal to už podruhé, poprvé nekdy v unoru opet po hádce. Já tenkrát ihned odešla k rodičum, pak jsem se k sobe vrátili, že to zkusime.„Klapalo“ to asi mesic.Ted me opet vyhodil. Já ale neodešla, řekla jsem mu, že odejdu, až si neco najdu. Že na to nemá právno me vyhazovat se dvcema detmi na ulici, když jsme tady nahlášení, nic jsem mu neudelala a navic mám omezené přijmy, jelikož jsem na RD s jeho dcerou.
No a ted tu už mesic žiju s tim, že jsem s nervama v prd…, zhubla jsem a jsem na pokraji zhroucení. K nasim už se stehovat nebudu, nejde to. A kam jinam nemám jit.Tak hledám podnájmy, ovsem s prijmem na RD jsem v háji. Vše je okolo 8,9tisic a na to proste nemám. Takže hlavou mi už koluji myšlenky, že si pujdu hodit mašli na nejbližší strom, že jsem opravdu v bezvýchodné situaci. Nehlede když si predstavim, kdo o me kdy zakopne se dvema detma, že už muj zivot asi timto skoncil