Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Krasavicaa píše:
Já taky. Mám pohotovostní sadu, která obsahuje adrenalin. Když by mě štípl třeba sršeň. To by totiž nejspíš ani ta sanitka nestihla dojet.
Mívám ty průběhy po bodnutí taky dost drsný. Moje okolí to chápe, hodně lidí už mě vidělo po bodnutí, takže srandu z toho nemá nikdo.![]()
![]()
nesnáším tady ten sajrajt hmyzí
![]()
![]()
![]()
Mně dneska nesl přítel domu do schodů (4. patro bez výtahu), noha jak slon, fakt černá a sousedky dole neměly na práci nic lepšího, než řešit, že jsem zhejčkaná
![]()
No, letos na mě zaútočili dva sršáni, jednoho přítel utopil, před druhým jsem utekla, ale to by mě asi fakt zabilo. Doma nemám takového nic, jen klasik prášky na alergii ![]()
@radkka píše:
Mně dneska nesl přítel domu do schodů (4. patro bez výtahu), noha jak slon, fakt černá a sousedky dole neměly na práci nic lepšího, než řešit, že jsem zhejčkaná![]()
No, letos na mě zaútočili dva sršáni, jednoho přítel utopil, před druhým jsem utekla, ale to by mě asi fakt zabilo. Doma nemám takového nic, jen klasik prášky na alergii
Lidi jsou… Mě třeba dnes nějakej závistivec poškrábal nové auto
Mám ho od dubna ![]()
@radkka píše:
@poučená Stačí žaloba na vyklizení bytu. Chvíli to trvat bude, ale třeba já bych se po soudech tahat nenechala, takže bych radši vypadla co nejdřív pryč. Byt je jeho, proč tam otravovat život nám všem, jen po nezbytně dlouhou dobu.
Ano, chvíli to trvat bude. A mezitím si jde zjistit všechna ta práva. Práva ženy, matky, dětí. Tak proč se hned pos*rat a sama odejít! „Seber se a vypadni.“ Tak na to já jsem pak už neslyšela. Nevím, proč to tedy radit zakladatelce, když nemá kam odejít.
@Krasavicaa píše:
Lidi jsou… Mě třeba dnes nějakej závistivec poškrábal nové autoMám ho od dubna
Teda, to je mi líto. Nám takhle před lety nějaký idiot nalil lepidlo do zámků u nového auta ![]()
@poučená píše:
Ano, chvíli to trvat bude. A mezitím si jde zjistit všechna ta práva. Práva ženy, matky, dětí. Tak proč se hned pos*rat a sama odejít! „Seber se a vypadni.“ Tak na to já jsem pak už neslyšela. Nevím, proč to tedy radit zakladatelce, když nemá kam odejít.
Já jí neradim, aby se sebrala a šla pod most. Jen říkám, že právo tam takhle žít ještě deset let nemá, respektive on má právo ji vystěhovat. Samozřejmě, ať tam zůstane, než si něco najde, ale upřímně mám z ní spíš pocit, že moc nechvátá (ale to může být subjektivní).
@poučená píše:
Vždycky je kam… Pokaždé je nějaká možnost, ale mě trochu přijde, že je zakladatelka ublížená a chce se, možná ne pomstít, ale minimálně udělat i partnerovi zle… Jako ono to tady vyznívá dost jednoznačně, ale většinou, když to v partnerství/manželství neklape, tak to není vina jen jedné strany…
@Krasavicaa píše:
Vždycky je kam… Pokaždé je nějaká možnost, ale mě trochu přijde, že je zakladatelka ublížená a chce se, možná ne pomstít, ale minimálně udělat i partnerovi zle… Jako ono to tady vyznívá dost jednoznačně, ale většinou, když to v partnerství/manželství neklape, tak to není vina jen jedné strany…
Emocí je vždycky mnoho. A není na nás, abychom je posuzovaly. Zakladatelka nás o to nežádala. Je zoufalá, hubne, neví kudy kam. A říkat jí: „ty ty ty, ty za to také můžeš“, to jí v tento moment rozhodně nepomůže. Pomůže jí, když sama za sebe zabojuje. Když sama sebe nevzdá. A je na nás, které jsme již v nadhledu, protože jsme si také něčím v bleděmodrém prošly, abychom ji uklidnily, obejmuly a posílily. A řekly jí: DÁ SE TO ZVLÁDNOUT. DÁ. ![]()
Nechci se tady rozepisovat, tak, kdybys chtěla můžem pokecat v SZ
@Blekota píše:
Držím palečky a posílám hodně síly, vím jaké to je, když mámu opustil táta kvůli jiné mrše. Taky byla na vše sama a jediné, co jí zajímalo byly děti - na tátu vůbec nemyslela, ten byl vždy až poslední!
Děkuji za podporu, naši se také rozvedli, tak vím jaké to je, až na to, že matka měla na prvním místě, vždy chlapy. Já to vydržím, jen mi láme srdce, jak tím trpí děti.
@pe-terka píše:
Nemyslela jsme to na tebe. Jen jsem chtěla doložit, že mnohdy antidepresivy lidi „řeší“ i situace, které by se daly překonat jinak. Ony Tě ty léky celkově utlumí, citově oploští, ty lidi jsou emočně takoví neslaní nemastní. Jasně, necítí tolik bolest na duši, ale neprožijí si ani radost. Aspoň co jsme tak pozorovala známé, když to brali…Osobní poznatek - naštěstí - nemám.
Mám kamarádku, které po rozchodu s manželem hned doktorka napsala antidepresiva… byla po nich tak vyřízená, že měla problém zvládat práci. Tak je přestala brát s tím, že když už jí to nejde v milostném životě, nemusí si pokazit ještě ten pracovní.
Jinak si obecně myslím, že často berou antidepresiva ti, kteří by spíš potřebovali povzbudit, sebrat síly a poskládat si život. Takže celkem medvědí služba.
Holky, holky…vaše prispevky me uvadeji v podiv…vite kolik chlapů je single a byli by stastni kdyby meli nejakou spriznenpu duši…kamošku nebo partnerku s detmi o kterou by se mohli statat nebo ji pomahat a citir se potrebni? Nesmite vzdy za vsim hledat postel…nejsou vsichni stejne nastaveni…ani chlapi ani zeny…vy mate ale tu vyhodu ze deti jsou to nejkrasnejsi stesti a motivace na svete co muze cloveka potkat…tak nezoufejte..prestante se litovat a radujte se ze zivota a z deti.,,, kdyby tento muj prispevek cetla i nejaka mamina co se jen nelituje, jen ji chybi podpora, tak klido pisni..773 555 331…a vam ostatnim preji at si co nejdrive uvedomit
e co je v zivote stesti a priority
@ursusursus píše:
Holky, holky…vaše prispevky me uvadeji v podiv…vite kolik chlapů je single a byli by stastni kdyby meli nejakou spriznenpu duši…kamošku nebo partnerku s detmi o kterou by se mohli statat nebo ji pomahat a citir se potrebni? Nesmite vzdy za vsim hledat postel…nejsou vsichni stejne nastaveni…ani chlapi ani zeny…vy mate ale tu vyhodu ze deti jsou to nejkrasnejsi stesti a motivace na svete co muze cloveka potkat…tak nezoufejte..prestante se litovat a radujte se ze zivota a z deti.,,, kdyby tento muj prispevek cetla i nejaka mamina co se jen nelituje, jen ji chybi podpora, tak klido pisni..773 555 331…a vam ostatnim preji at si co nejdrive uvedomite co je v zivote stesti a priority
Máš 7 let zpoždění. ![]()