Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@radkka nic proti ale přečetla sis muj první příspěvek pořádně??
tak to zkus znova. Napsala jsem že než myslet na nejhorší tak si RADŠI ZAJDI PRO POMOC. Nechapu co je na tom tak strašnyho
určite lepsi nez to tvoje Jdi do prace…
@Anonymní píše:
Děkuju za podporu.To s tim, že si pujdu hodit mašli-samozřejme to neudelám, sve deti miluju a nenechala bych je tady.Jen proste situace je taková, že to na mašli je..Jak jsem psala v prvnim prispevku, že jsem neodešla z bytu když me vyhodil, protože jsem mu řekla, že na to nemá právo-to mi poradila známá, nicmene vyznáte se v tom nekdo? Má právo me jen tak vyhodit? Manželé nejsme, o deti se starám vzorne a v podstate celá vychova je jen na me.@miri31 Držím pesti!..A jak to zvládas, jsi také na RD nebo už chodiš do práce? A co bydleni…?
zakladatelka
Pokud je byt jeho, nejste manželé a máš tam jen trv. pobyt, tak tě vystěhovat může. Přesnou citaci ti snad najde někdo jiný, já jsem líná jako veš ![]()
@Anna766 píše:
@radkka nic proti ale přečetla sis muj první příspěvek pořádně??tak to zkus znova. Napsala jsem že než myslet na nejhorší tak si RADŠI ZAJDI PRO POMOC. Nechapu co je na tom tak strašnyho
určite lepsi nez to tvoje Jdi do prace…
To s tou mašlí zakladatelka nemyslela vážně a vyznělo to tak už z úvodního příspěvku. Kdyby na psychiatrii chodila každá opuštěná matka, tak potěš koště. Ať si pro pomoc klidně zajde, pokud to nezvládá, ale neradila bych antidepresiva, tečka. Nevím, co na tom víc rozebírat.
Podle me, když už jsi jednou odešla, si partner mysli, jak to nebude mít jednoduchy- ze si prostě sbalis věci, vyresis tenhle problém sama a on bude mít klid. TUDLE NUDLE!
Nemá právo tě vyhodit na dlažbu. Zůstaň tam a připrav si pudu pod nohama: poradna, socialka, pracak, práce, byt.
Unahleny kroky vedou k chybám. A tady jde o děti, takže chyby jsou nežádoucí.
Chápu, že společný bydlení bude chvíli peklo, ale jiný řešení nevidím. Vyřeší se to rychle, neboj.
Jinak zhroucení počká! Ted mas práci, depka až pak - hraješ o hodně, hodnot situaci až po ty první bitvě.
@QueenOfSmallTalk píše:
Podle me, když už jsi jednou odešla, si partner mysli, jak to nebude mít jednoduchy- ze si prostě sbalis věci, vyresis tenhle problém sama a on bude mít klid.
Takhle si to pán představoval. Ona vypadne, on jí odhlásí z trvalého pobytu, ona se bude starat, ona bude hledat bydlení, ona vychová děti, ona ho nebude otravovat. On jednou za měsíc pošle pár šupů a může si žít nový bezstarostný život třeba s novou partnerkou.
Za mě - zůstat v bytě, dostat tě z trvalého bydliště lze, ale půjde to pomalu. Navíc, ty máš s ním nějakou podnájemní smlouvu, že u něj bydlíš?
Navíc, jak to máte s financemi? Máš ulito něco bokem?
@radkka píše:
Pokud je byt jeho, nejste manželé a máš tam jen trv. pobyt, tak tě vystěhovat může. Přesnou citaci ti snad najde někdo jiný, já jsem líná jako veš
Asi určitě může, ale nějakou právní cestou. Nemůže jí znepřístupnit byt např. tím, že jí vymění vložku zámku. Protože tam má trvalý pobyt, protože tam bydlí už nějakou dobu, protože tam má své osobní věci, protože za bydlení platí. A vystěhování právní cestou je nadlouho. Nemůže jí dát ani kufr za dveře a zamknout. Prostě žijeme v právním státě. Svá práva si zjistíš v organizacích, je jich víc, mají tam právní služby pro základní orientaci pro potřebné zdarma. Prošlapej si tam cestu. Ke mě se tam chovaly vždycky velmi slušně. Když bylo nejhůř, sama ředitelka sociálního odboru mi řekla, ať zavolám policii 158. Prostě buď sama aktivní. nenech to na tom, co „jedna paní povídala“.
Abych to upřesnila, on splácí hypoteku na tento byt a má splacenou tak ctvrtku.Pak nevim, jaká jsou jeho práva v tomto případe-mluvit o JEHO bytu, když ho teprve splácí??
Jinak já nejaké penize bokem mám, ale ty plánuju použit na koupi nábytku, spotrebiču, atd…až najdu vhodný podnájem pro me cenově přijatelný…
zakladatelka
@poučená Stačí žaloba na vyklizení bytu. Chvíli to trvat bude, ale třeba já bych se po soudech tahat nenechala, takže bych radši vypadla co nejdřív pryč. Byt je jeho, proč tam otravovat život nám všem, jen po nezbytně dlouhou dobu.
@Anonymní píše:
Abych to upřesnila, on splácí hypoteku na tento byt a má splacenou tak ctvrtku.Pak nevim, jaká jsou jeho práva v tomto případe-mluvit o JEHO bytu, když ho teprve splácí??
Jinak já nejaké penize bokem mám, ale ty plánuju použit na koupi nábytku, spotrebiču, atd…až najdu vhodný podnájem pro me cenově přijatelný…zakladatelka
Je to jeho byt, nebo si myslíš, že tě má jít vystěhovat banka?
@RadkaCh píše:
To radši ani nechtěj vědět.
Tak tak. Segra když studovala gympl, tak už pár spolužaček antidepresiva užívalo. Prý aby zvládly ten stres
. Někteří doktoři to často píšou, dneska stres nezvládá kde kdo. Snadné, i když často krátkozraké „řešení“.
Nábytek lze sehnat zdarma-a slušný, byt lze sehnat i celkem zařízený. Peníze bokem použij na zajištění kauce a prvních nájmů, hledej byt, kde budeš moci mít trvalé bydliště, a pak si zažádej a příspěvek na bydlení.
napřed zažádej s svěření do péče a alimenty, to je potřeba kvůli dávkám.
Je to krátkodobě u malých dětí rozumnější, než je cpát do jeslí, kde budou mít horší vývoj, který je do tří let nejdůležitější.
U větších dětí je třeba více peněz, ale malé děti potřebují zejména individuální péči, co jim jesle při nejlepší vůli nezajistí.
@pe-terka píše:
Tak tak. Segra když studovala gympl, tak už pár spolužaček antidepresiva užívalo. Prý aby zvládly ten stres. Někteří doktoři to často píšou, dneska stres nezvládá kde kdo. Snadné, i když často krátkozraké „řešení“.
Tak to si myslím že je už extrém. To bych se musela uzobat.Pro nechápavè nebrala sem je nikdy. ![]()
Byt je v tomto případě jeho. Vystěhovat vás může, ale jenom soudně - nemůže vám žitra postavit kufry na chodník. Tedy může, ale potom můžete na oplátku podat TO.
Nejsem právník, ale opravdu doporučuji se na nějakou poradnu obrátit!! Co nejdřív!
Jasne- vypadnout co nejdřív, ale NEKAM! Ne v afektu do azylovyho domu.
@Anonymní píše:
Jinak já nejaké penize bokem mám, ale ty plánuju použit na koupi nábytku, spotrebiču, atd…až najdu vhodný podnájem pro me cenově přijatelný…zakladatelka
Teď jsme si byli s přítelem měnit trvale pobyty. Je to jeho barák, ale paní na úřadě řekla jasně, pokud zde budu mít hlášeny trvalý pobyt i s dětmi, NEMŮŽE mě vyhodit… Tak myslím, že ani on vás nemůže… ![]()
@radkka píše:
Tak není vyloučené, že jí někde zaměstnavatel drží místo, navíc brigáda se dá sehnat VŽDY. Žiji sice v Praze ale mamka žije v malém městě, kde je celkem vysoká nezaměstnanost, ale na každé výloze visí sháňka po brigádnících. Dost zaměstnavatelů tam znám, vím, jaká to je práce, často časově flexibilní, ale holt se musí makat, což se nikomu nechce. Já bez praxe, jako puberťačka tam práci našla vždy a nechápala, proč jsou tak u vytržení z toho, že jsem tam vydržela celé prázdniny… teď už to chápu.
To je pravda, nabídka brigády je dnes v převisu. Jenže jako pubertačka jsi neřešila hlídání. Na školku je mladší dítě ještě malé, jesle jsou dost drahé, soukromé hlídání taky. A hlídat si na oplátku s jinou mámou? To bych ji musela safra znát, než jí svěřím své dítě (děti).
Ta situace není snadná, minimálně do doby, než bude mít mladší nárok na školku.