Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj, rada bych poprosila o radu. Syn ma jiz 5.den narazene dva mlecne zuby, hned jsme byli na pohotovosti a pry budem jen cekat, jestli prezijou. Dnes jsem si ale vsimla, ze se mu stale zvetsuje otok dasne a kouka uz jen pulka zubu. Zitra se pujdem ukazat zubari, ale nevim, jestli jeste dnes radeji nejet na pohotovost? Mate nekdo zkusenosti s urazy zubu, jak probiha hojeni? Synovi jsou 3 roky, chvili pisti, ze ho to boli, pak zas tvrdi, ze ne, tak se jeho slovem moc ridit nemuzu…
@Medena A proc jste nesli behem dne?? No asi bych se poradila s manzelem a pak se rozhodli
ja kolikrat plasim jet na pohotovost, muj muz spis vyckava a kolikrat to vyjde lip..
Tak to mame taky, usetrilo nam to spoustu navstev pohotovosti
. Me to prastilo do oka az kolem poledne, a to pak chodi spat
. Navic jsem zubari volala a rikal, ze teda mame prijit zitra. Ono, kdyz to ma uz takhle dyl, se to asi do rana nezblazni :-/
@Medena píše:
Tak to mame taky, usetrilo nam to spoustu navstev pohotovosti. Me to prastilo do oka az kolem poledne, a to pak chodi spat
. Navic jsem zubari volala a rikal, ze teda mame prijit zitra. Ono, kdyz to ma uz takhle dyl, se to asi do rana nezblazni :-/
Vyčkej do rána, ono už se to vážně nezblázní, navíc budete mít lepší péči než na pohotovosti. Jestli mu kouká už jen půlka zubu může to být tím otokem, chvilku trvá než se to sklidní, já jsem zrovna 5 den po operací moudráku a první 3 dny mi otok rostl a teprve ted to opadává. Jinak že zub umírá poznáš tak, že šedne, ale to taky asi trvá déle. Tak přeji hodně štěstí a neboj je to jen mlíčnák, naštěstí máme ty zuby dvoje.
![]()
Ahoj, syn měl zaražené obě horní jedničky do dásní, první 4 dny se skoro nenajedl, pak se to pomalu zlepšovalo, ale co si tak pamatuju, tak otok se začal zmírňovat tak po týdnu…
No, v nasem pripade je fakt stesti, ze jsou dvoje. Uz je to treti uraz zubu, zrovna nedavno mu zbelal jeden, co zacinal sednout, a ted tohle :-/ Je mozne, ze je to normalni, ale fakt to vypada, jako by v te dasni mel nejaky vacek. Je to vybehle dolu, jako pres zub a take dost dopredu… Ale pujdem zitra, teplotu nema, tak budu doufat… Dekuju.
@Kallistó
Jenze nam se ten otok stale zhorsuje, kdyby byl od zacatku takhle velky, tak bych se tak nedivila…
@Medena nám se otok v průběhu taky zhoršil. První den bylo vidět část zubů a další dny ani kousek.
Těžko posoudit, když to nevidíme…
Tak nakonec jsem vymekla a jeli jsme. Byl to absces, zub uz vubec nedrzel, takze trhani… ale uz snad bude po bolesti.