Jak poznám zlomený nos

190
29.6.13 10:38

zlomený nos

Ahoj, nevíte, jak poznám zlomený nos. Nepříjde mi, že by byl oteklý, mamka tvrdí, že trochu jo, nekrvácelo mi to, jen trochu z té oděrky, co se mi udělala, ale ne zevnitř. Nepříjde mi nijak zvlášť křivý…Nebolí mě to moc jen trochu nebo i když třeba skloním hlavu nebo se toho dotknu.Jde mi o to, jestli s tím jít na rentgen nebo to nechat takhle, protože nechci otravovat, když na pohled vypadá normálně, ale zase se bojím, kdyby mi to špatně srostlo, abych no neměla křivý. Nevíte, jestli se to zakřivení může objevit až později? Nebo by to bylo hned? Děkuju :)

Příspěvek upraven 29.06.13 v 10:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31333
29.6.13 10:39

Zlomený nos bolí jak sviňa ;) slzela bys tak, že bys skoro neviděla a nejspíš by se ti i „spouštěla rýma“. Taky by se ti do stran (jakoby pod oči) nejspíš rozlívala modřina
Pár zlomených nosů jsem viděla a věř, že to bys poznala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12692
29.6.13 10:45

Jak píše @Mar__tanka1983, zlomený nos bys rozhodně poznala. Bolí to jako kráva. Přes slzy nevidíš, nos je oteklý, pod oči se ti vlévá modřina, nemůžeš si na něj ani sáhnout a většinou jde opravdu do strany a hlavně krvácí. Jak sis ho „zlomila“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
29.6.13 10:52

Aha, děkuju. Já jenom, že tak přibližně před třema rokama jsem omdlela a spadla právě taky na nos a na rentgenu mi tvrdili, že je to nalomené, taky mě to skoro nebolelo, vlastně asi úplně stejne jako teď, tak nevím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
29.6.13 11:09

Tak nalomené a zlomené je přecijen rozdíl.
Jinak opravdu, zlomenina nosu se projevuje velkým otokem, zvenku i zevnitř, modřinami, slzením, atd.
Pokud můžeš normálně dýchat, není to viditelně oteklé ani ohnuté, tak bych to neřešila.
Ale záleží na tobě ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
29.6.13 11:43

Asi to nebudu resit. Presto, kdyby to opravdu bylo zlomené a potrebovalo narovnat už by bylo videt, ze je ten nos krivy, ze? Asi by se zkrivil hned a ne az po nekolik dnech, ze?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31333
29.6.13 11:46

@sabuskasabka u rovnání je spíš než tvar zvenku problém případné posunuté přepážky vevnitř. Vidět to být nemusí, ale nejspíš by se ti blbě dýchalo.

Ale pokud by si ty přepážky měla špatně poskládané, tak by to fakt bolelo. A s tím, kdyby si nic nedělala, tak by si potíže dobudoucna mít mohla, zhoršené dýchání, ucpávání nosu, častá rýma, častější problémy např. s dutinami atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10351
29.6.13 18:43

Při zlomenym nose vpodstatě vždycky teče krev, dost krve, ze mě to kapalo jak z kohoutku. Na rovnání jsem šla až druhý den (a to prý nevypadal moc dobře, musela jsem pod narkózu a museli mít u sebe mojí fotku:), takže to asi až tak žhavý není-okamžitě rovnat. Můžeš zkusit pro jistotu orl, jestli je uvnitř vše ok.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.8.15 23:18

Zlomený nos

Zdravím chtěl bych se zeptat nebo spíš poradit nevim jestli mám zlomený nos či ne žádná krev mi netekla slzení bylo minimální modřiny ještě nejsou a bolest byla jen pár minut ale nebyla to extrémní bolest a když na to šáhnu tak to malinko zabolí ale v pohodě akorát se občas ucpává a bolí jen minimálně. Kdyžtak Děkuji za každou odpověď

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4804
3.9.15 15:36

Ahoj ted asi pul hodinou me pritel omylem uhodil hlavou do nosu, takove krupnuti jsem v zivote neslysela..krve teklo trochu ale hlavne me boli strasne hlava a porad slzim a citim jakoby tlak do oci a do dolniho patra pusy a strasne me boli zuby, nemuzu moc mluvit a i to jak ted pisu a tlucu do klavesnice tak citim kazde pismenko, oteklz neni nebo aspon ne zatim a krivi taky neni tece mi z nosu strasne ryma a nemuzu se vysmrkat. Zkusila jsem to jednou a bolest me skolila na kolena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.9.15 15:49

@karkulka1283 kdyz te to boli necekala bych na odpovedi na emiminu a sla bych na pohotovost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102851
3.9.15 16:01

@karkulka1283 A co od nás čekáš za reakci?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4804
3.9.15 16:32

@Neff nejblizzi pohotovost je 40km daleko a bez auta se tam tezko dostanu :cert:
@j.a.n.i1 mela si zlomeny nos?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15450
3.9.15 16:42

Tak sousedi, taxík, cokoli, ale určitě k doktorovi. Nevím, jestli je to zlomený nos, ale každopádně Tě musí vidět doktor. Tohle nejsou normální následky bouchnutí do nosu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
758
3.9.15 16:44

@karkulka1283 jestli chces radu tak ledovat, ale na tu pohotovost stejne musis, jestlize je zlomeny i kdyby byla 200km pokud nechces mit treba nejake nasledky. A nerikej mi, ze neni nic bliz (ja jsem docela z prdelakova a okresni mesto je nejdale 20km s nejakou pohotovosti a i kdyby jsi ho mela 40km jak pises a nemela si auto, urcite nejaky znamy s autem se najde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák