Narcistická matka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
424
11.12.23 17:04

@BeaL ano, ano, to mi pomohlo hodně. Vlastně jsem přečetla a poslechla snad vše, co bylo dostupné. Nejbolestivější bylo smíření, že mě vlastně nemá, neměla a nebude mít nikdy ráda, že vlastně od ní nikdy nedostanu ani kapičku lásky.
Ona mi dost vyhrožovala soudem o malou, takže na doporučení právníka jsme udržovali občasný styk, domlouvání psanou formou(důkazy, že nebráním ve styku). Vím, že by soudu byla schopna a nehodlala jsem riskovat.
Popravdě jsem jen čekala na záminku, abych ji odřízla úplně. Nechci tu vysvětlovat všechny okolnosti, to bych tu totiž psala ještě týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
11.12.23 17:10

@pozitivnispirala
Je strašně těžký držet na uzdě tu vnitřní bestii. Někdy ji tak moc chci pustit. Dost mi pomáhá z té situace odejít a počkat. Malá většinou přijde a říká:„Maminko, mám tě ráda! A ty?"
No co se asi v takové chvíli dá dělat? 8o takže se hodně objimame, spíme spolu, straaaaasne dlouho jsem kojila. Pořád se mazlime a asi tak 30×denne si říkáme, jak moc se máme rády.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
11.12.23 18:47

@pozitivnispirala pokud má mamka opravdu poruchu osobnosti, tak tam není žádná sebereflexe, pokud něco dělá, vždy je to účelové (aby si získala soucit, abyste ji nechali být…). Je tam narcistické zranění, a její obrana je popření, útok… Pokud by měla jsen narcistické rysy, a má nějakou sebereflexi, tak by ona musela sama chtít s tím pracovat…Dobrá jsou videa na youtube Jan Dvořák, poznejte svého psychopata, Evoluce vztahu -manželé Sázovští popřípadě Antonia Morganová ve slovenštině. V těch videích je i jak na narcise reagovat, pokud ho nemůžeš úplně odříznout…Kdo je připraven, není překvapen. https://psycholozkazpatehopatra.cz/…ticky-vztek/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17960
11.12.23 20:05

@pozitivnispirala
Ja nemam narcistickou mamu, u nas je despotismus a agresivita vazana na alkohol u jednoho rodice a druhy to psychicky nezvladal, ale jako dite jsem mela oporu a lasku jednoho rodice.

Mela jsem vztah s muzem, ktery ma poruchu osobnosti. Pokud je tvoje matka skutecne narcis, tve pokusy ji pomoct nebudou fungovat, funguje jen utek, unik, preruseni kontaktu, ja si myslim, ze si jdes pro dalsi ublizovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1844
11.12.23 20:40
@annasmyc píše:
@pozitivnispirala pokud má mamka opravdu poruchu osobnosti, tak tam není žádná sebereflexe, pokud něco dělá, vždy je to účelové (aby si získala soucit, abyste ji nechali být…). Je tam narcistické zranění, a její obrana je popření, útok… Pokud by měla jsen narcistické rysy, a má nějakou sebereflexi, tak by ona musela sama chtít s tím pracovat…Dobrá jsou videa na youtube Jan Dvořák, poznejte svého psychopata, Evoluce vztahu -manželé Sázovští popřípadě Antonia Morganová ve slovenštině. V těch videích je i jak na narcise reagovat, pokud ho nemůžeš úplně odříznout…Kdo je připraven, není překvapen. https://psycholozkazpatehopatra.cz/…ticky-vztek/

Souhlas se vším, až na: manželé Sázavští jsou hrozní, je nad slunce jasné, že na tom chtějí vydělat, protože o tom vědí prd - jejich informace si navzájem odporují a častou doslova lžou - pro neinformované oběti N je až nebezpečné je poslouchat!!!. Antonie Morgan se taky poslouchat nedá, místo vysvětlování se zaplétá do slov a vět a vůbec neumí mluvit (kde je důraz, zpomalím atd.), tedy vlastně číst to - a má to hrozně napsané, nemá to ani hlavu ani patu. Ještě je super Petr Kinkor - má sice jen pár videí, ale jsou přímo skvostné!!
Jen to jsem chtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
11.12.23 22:30

@BeaL jo Kinkor je dobrý. Mě teda něco dala i ta tebou haněná videa, ale každý ať si hledá, co mu bude pasovat. Nezmínila jsem Jako fénix nebo Elianto, ale to mi osobně nesedělo. Pak je i něco v angličtině, ale na seznámení s tématem narcismu tohle stačí. Vlastně na tohle téma jsem jako první věc četla knížku Budu vůbec někdy dost dobrá, to mě popostrčilo, abych hledala články a videa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
12.12.23 00:02
@My Melody píše:
@pozitivnispirala
Ja nemam narcistickou mamu, u nas je despotismus a agresivita vazana na alkohol u jednoho rodice a druhy to psychicky nezvladal, ale jako dite jsem mela oporu a lasku jednoho rodice.Mela jsem vztah s muzem, ktery ma poruchu osobnosti. Pokud je tvoje matka skutecne narcis, tve pokusy ji pomoct nebudou fungovat, funguje jen utek, unik, preruseni kontaktu, ja si myslim, ze si jdes pro dalsi ublizovani.

Přesně, podas prst a utrhnou ti ruku a nakonec ještě budeš zla, jelikož když ti trhala ruku, tak si natáhla sval na zádech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
12.12.23 01:02
@Tonka83 píše:
Přesně, podas prst a utrhnou ti ruku a nakonec ještě budeš zla, jelikož když ti trhala ruku, tak si natáhla sval na zádech

:lol: :lol: :lol: Pardon za smích, ale je to fakt až směšné. Sedí to do puntíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
12.12.23 07:51
@Martina713 píše: :lol: :lol: :lol: Pardon za smích, ale je to fakt až směšné. Sedí to do puntíku.

Ale ono to jejich blábolení a argumenty sebeobhajoby jsou směšné. Já jsem se včera nechala strhnout a šla s matkou do malé Messenger valky a nakonec jsem se musela smát taky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
12.12.23 09:14
@Tonka83 píše:
Ale ono to jejich blábolení a argumenty sebeobhajoby jsou směšné. Já jsem se včera nechala strhnout a šla s matkou do malé Messenger valky a nakonec jsem se musela smát taky.

Mě vlastně docela pomohlo utnout mluvící bůjky, ale nechat to písemně, písemně to totiž vypadá jako válka s uvztekaným děckem ze školky.
Mě by jen zajímalo, jestli, když si to po sobě přečetla, tak se chytla za nos, nebo ne.
Asi ne.
Ale pro případné soudní tahanice o jejích nesmyslech tyhle konverzace stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
12.12.23 11:18

@Tonka83 narcisti žijou z té tvé energie, i kdyby byla negativní. Takže hádkou se pěkně „nakrmila“. Nejvíc ji „vyhladovíš“, když nebudou žádné emoce. Ani negativní ani pozitivní. Říká se tomu metoda šedé skály. Konverzace jen úsečná, věcná, bez emocí a výčitek…pokud s ní musíš komunikovat. Někdy je lepší a ozdravné úplně utnout kontakt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
874
12.12.23 11:40
@annasmyc píše:
@Tonka83 narcisti žijou z té tvé energie, i kdyby byla negativní. Takže hádkou se pěkně „nakrmila“. Nejvíc ji „vyhladovíš“, když nebudou žádné emoce. Ani negativní ani pozitivní. Říká se tomu metoda šedé skály. Konverzace jen úsečná, věcná, bez emocí a výčitek…pokud s ní musíš komunikovat. Někdy je lepší a ozdravné úplně utnout kontakt

U mne třeba metoda šedé skály vyvolávala sílící agresivitu, rýpání, až vyústila v dost ošklivou z její strany uvztekanou hádku, to bylo jak do učebnice, slovo od slova.
Takže šedá skála ano, ale je třeba počítat, že pokud ji ten člověk prokoukne, tak se z něj stane do budoucna papiňák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1026
12.12.23 12:13

@SaxaL jo, to určitě může vyvolat vztek, ale mám zkušenost, že je to za čas přestane bavit, když z nás tu emoci nedostanou. Prostě jako se vzteklýma dětma. Nenechat se vtáhnout do té hry. Ale samozřejmě, každý člověk je jiný, pokud víš, že pak bude hledat nože v šuplíku a mohlo by se stát neštěstí, tak bych taky radši komunikovala jinak. Skrytý narcis, kterého jsem poznala zase provozoval pasivní agresi -vymlčování. Mnoho dní třeba. To ve mně taky vzbuzovalo taky vztek, že nekomunikuje (to jsem ještě nevěděla, o koho jde…). Že je to manipulace. Takže si taky dávám pozor, aby to nebylo pasivně agresívní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17960
12.12.23 12:21
@Tonka83 píše:
Přesně, podas prst a utrhnou ti ruku a nakonec ještě budeš zla, jelikož když ti trhala ruku, tak si natáhla sval na zádech

Vystihlas to.
A pokud ji podekuje, tak to byva kalkul, protoze ji to dava nejakou vyhodu, napriklad to bude moct pouzit jako argument priste, protoze ji tim manipuluje, aby pokracovala v kontaktu a v pomoci, nebo podekuje, aby vypadala jako slusny clovek, ktery umi ocenit pomoc, atd..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
424
12.12.23 13:16
@SaxaL píše:
Mě vlastně docela pomohlo utnout mluvící bůjky, ale nechat to písemně, písemně to totiž vypadá jako válka s uvztekaným děckem ze školky.
Mě by jen zajímalo, jestli, když si to po sobě přečetla, tak se chytla za nos, nebo ne.
Asi ne.
Ale pro případné soudní tahanice o jejích nesmyslech tyhle konverzace stačí.

Přesně p tom jsem se včera bavila se ségrou, že to je jak když se Hadaš s dítětem a ne starou ženskou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová