Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
@zuzikka píše:
Zgůňat. Tak schválně
a to máme jako stejnou národnost, jo?
netuším.
@pajaxy píše:
S'c'agel, tusite co by to mohlo byt? (' napsano misto hacku nad pismenem), diakritiku tu nemam.
Sčagel- u nás je to holá větev nebo proutky?
@Fíková píše:
Haha, můj muž je Gorol, takže je bohatá studnice té jejich polské hatmatilky.teď mně tak narychlo napadá ščur, zynzgruba nebo lajbik.
Zyngruba je žumpa.
To náhodou vím. Jsem z jižních Čech, ale tchán pochází z Horní Suché
![]()
@mamoch píše:
@zuzikka hajsovat je pálit, přeneseně mít velkou horečku
u nás ne, když někdo řekne nehajsuj, znamená to, že nemá dělat binec na gauči. Rozhajsovaný gauč vypadá jak pelech.
@alisekR píše:
Zyngruba je žumpa.To náhodou vím. Jsem z jižních Čech, ale tchán pochází z Horní Suché
![]()
Jojo. A ščur je potkan.
@Fíková píše:Ščura (spíš šťura) jsem občas potkala, když jsem byla vyslána s blicku ku kuram pochranit.
Haha, můj muž je Gorol, takže je bohatá studnice té jejich polské hatmatilky.teď mně tak narychlo napadá ščur, zynzgruba nebo lajbik.
@Fíková u nás sengrubna. Chadrabélí je takový to plevelisko na kraji pole nebo podrost v lese - křoví, vysoké plevele, prostě chadrabélí. Jinak též chábí - ale to je víc plevele, potom jsou křáky - to jsou velké keře třeba černého bezu, a šáší - to je rákosí na vlhké půdě. Jo a ščagél je u nás klacek.
@zuzikka aháá, tak vida, to jsem neslyšela, babička používala hajs, - že to pálí a hajsuje, že má velkou horečku
Jo a jednou švagrová, že prej jim visí ze střechy obrovské sople. Myslela jsem, že blbě slyším a ony to rampouchy.
![]()
@inkakřivák píše:
@Fíková u nás sengrubna.Chadrabélí je takový to plevelisko na kraji pole nebo podrost v lese - křoví, vysoké plevele, prostě chadrabélí. Jinak též chábí - ale to je víc plevele, potom jsou křáky - to jsou velké keře třeba černého bezu, a šáší - to je rákosí na vlhké půdě. Jo a ščagél je u nás klacek.
Tak tomu se u nás říká chabáždí, nebo chábí.