Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@kaca68 píše:
Já mám 4 psy
No vida. Jestli ti to vadí tak pardon, mě jen zarazila jejich podoba. Jinak s mimčem neporadím, ale držím palce, ať se to zpraví ![]()
@kaca68 Jakobych četla o tom našem.
V noci parádička přes den peklo, nevydržel ležet, kolikrát se nechtěl nosit, v kočárku trvalo než usnul a když usnul spal celou dobu co se jezdilo, jakmile jsem zastavila byl do 2 minut vzhůru. Kojila jsem taky často, mám pocit, že furt.
Přes den snad co hodinu až hodina a půl… někdy se jen uklidnil a trošičku napil. Usinal jen u prsa a přes den jsem musela ležet s ním v manželské posteli jinak spal jen 10 minut. Pak se to zlepšila jak začal lézt, ale nikdo se nesměl vzdálit dále jak na metr, jinak plakal. ![]()
A ted má přes rok a je naprosto úžasný, sám si hraje, když se potřebuje potulit příjde a mazlíme se, když si s ním chci hrát tak mě někdy odstrkuje nebo odejde… samorost.
Neboj ono to opravdu přejde. ![]()
@zlobikbobik píše:
@radkka ta holčička mě dostala, no v mým věku obzvlášť
Však potěší, ne?
![]()
@Lizzi jojo, hexa + prevenar
, horečky 2dny, dráždivost a možná manifestace ABKM, co s tím očkováním dál provedu nemám ještě rozmyšleno…
Probiotika bere malý, teď mám objednaná silnější pro nás pro oba
pozn. Swiss při reakci na kravské mléko nelze (mám hold nastudováno) ![]()
Nic, je na chvíli ukojen a razíme venčit, moc děkuji za vaše podněty.
Příspěvek upraven 25.04.14 v 11:42
@kaca68 tak bych to přičítala i té vakcinaci. Nenechávej očkovat více vakcín naráz, názor: „však to bude mít všechno v jednom a rychle za sebou“ je na hlavu
chudák dítě.. Ta probiotika zkus BioGaia, u nás fungovalo bezvadně.
@kaca68 píše:
Kapičky mám za sebou všechny
Obávám se, že opravdu reaguje na to mléko plus je ještě takový dráždivec a citlivka…
Hlad se, domnívám, nemá, to by nespal tak dlouho v kuse, nepřibíral, už jsem kvůli tomu byla i navíc na převáženi, tchýně mě vyprudila s hladem
UM teď nepřicházi v úvahu kvůli té možné reakci na kravské mléko, jen ty speciální, ale kojit mi nevadí. Má mě jako dudlíka (toho normálního totiž zásadně odmítá)
Když spinká, tak to asi fakt nebude hlad
No, pak jedině vydržet:) Ale chápu tě, jak je to náročné na nervy, taky jsem si něčím podobným prošla a někdy to bylo fakt psycho ![]()
Kojit a kojit a ono to přejde ![]()
@zlobikbobik @radkka
Nevím, co se čílíte..:-) Psala jsem, že nechci být rýpalka, tudíž to tak i myslím, tak proč tak útočně..:-) Co se týče holčiček, tak v našem okolí se to používá zcela běžně v přátelském rozhovoru a je naprosto fuk, kolik daným dámám je let:-) Toť vše OT - jen jsem to chtěla uvést na pravou míru:)
Něco veselejšího - fotka z tábora
a z naší kuchyně ![]()
Jdu ho uvozit v kočárku, ještě jednou díky, je mi trochu líp ![]()
Ahojky! Děláš vše dobře, taky bych kojila dle potřeby (kojení má analgetický účinek), odložila další očko na někdy příště (sama jsem první očko svolila až v deseti měsících, navíc jsem odmítla hexu a koupila pediacel) a snažila se přežít. Pláče a bříško se zklidní většinou po prvních příkrmech - což vzhledem k příznakům ABKM by chtělo co nejpozději, neboj, jednou to bude pohodový občan!!! ![]()
Jako bych si četla o naší dceři… Naprosto, ale naprosto totožný průběh. Samá kolika, přes den nespavec, v noci spala krásně, přes den jsem kojila co hodinu a půl. U nás ABKM prokázána, byla jsem do jejích 7 měsíců na dietě (rozuměj rýže a mrkev), pak už jsem to nezvládala se svou váhou a obvodní mi dala vybrat - buď přestanu kojit, nebo půjdu do nemocnice na kapačky. Dcera přesla na NADC mléko a pomalu se začala zlepšovat. Po prvním očkování děs a hrůza - noční děsy, atopický ekzém a regres v hrubé motorice. Od 7 měsíců jsme cvičily Vojtovku, všechno se spravilo po 8 týdnech cvičení. Malá se rozlezla a mohli jsme léčit další neduhy…
Ale jestli Tě můžu uklidnit, časem se ABKM lepší, malá zvládá v omezeném množství jogurty, smetanu v omáčce, sýr. Už je jen na HA mléku. Od té doby, co leze, je skvělá. Jak začala chodit, máme doma úplně jiné dítě. Osud mi to asi vrací. Je úžasně hodná, poslouchá na slovo, pořád se směje, je bystrá a už i celkem hezky mluví… Kolikrát, když vidím nějaké děti v jejím věku, jak se vztekají, neposlouchají, říkám si, že máme tu naši cácoru teď jako odměnu za ten pekelný začátek
No a stal se z ní spáč - usíná v 8 večer a před 9. ráno vstane málokdy
Přes den si dá dvě hodinky a je spokojená.
Takže hlavu vzhůru - opravdu bude líp! Já už si to teď fakt jen a jen užívám
. Jo a co se očkování týče, dál jsme očkovali podle doporučení dr. Petráše v jiném schématu a MMR máme odloženo na neurčito.
@kaca68 Naše druhá byla extrém a jedinné, co pomohlo, bylo nošení v šátku… celé šestinedělí, po tom se neskutečně zklidnila. Škoda, že jsi to nezkusila, když byl novoeozeně.
Zkus homeopatika, kontaktuj nějakého dobrého homeopata a uvidíš. Určitě to neublíží, když nepomůže.