Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Mám něco podobného. Autosedačku nesnáší pořád. V hlubokém kočárku jsem ho vozila spícího, jinak řval. Ve sporťáku je to lepší, kouká. Ale nechce dlouho sedět, pořád se hrabe ven, tak čekám až začne chodit.
V noci se budí po 3 - 4 hodinách.
Asi 3× spal s jedním probuzením. S příkrmy bych začala až v 6ti měsících. Zkoušela jsem od pátého, ale moc mu to nešlo, pak to bylo lepší. Kojeního se neboj. Já ho ve 4 měsících kojila po 2 hodinách.
Je s ním teď velká sranda, ale pořád mi visí na noze. Takže něco za něco. Ale postupam času je to fakt lepší!
Našeho jsem přivezla z porodnice bud byl u prsa aby nebrecel nebo jsem s nim musela jezdit kočárem dubak nechtěl a v noci porat vzhůru a u kozy tak jsem to vydržela 12mesicu jinak porat rval nosila jsem uz špunty do usi to bylo peklo každý den už mi bylo zle únavou. Pak treba kamaradky chodily do hernicek deti si hraly holky popijely kafe a ja naseho mamanka na kline a ode me se nehnul.je hodne citlivej kluk a ze je nae vauanej me nevadi.ale ten jeho rev po probuzeni okamzite plac nechapu jak jsem ten roka pul vydrzela. prostě začal byt spokojeny a pohodovy dítě kolem 2 roku. a celou noc SPI az ted poslední týden je mu 2,6.roku.ted je hodný nezlobi moc spis je klidnější povahy a zatím si rad hraje sam. výdrž zlomí se to nebude to trvat věcně.
Taky bych nenechala vyřvat, budiž ti útěchou, že dnes mi ostatní maminky závidí
. Pokaždé mi říkaly, že by se mnou fakt nikdy neměnily, že mě litují. Oni měly usměvavé dětičky. Párkrát jsme zkusily cvičení pro ročňátka, peklo. Dcerka ještě alt hlasitosti sirény.
Ta extrémní trpělivost se vyplatila, tak 95% věcí si opravdu nechá vysvětli a jen 5% je u nás kámen úrazu
. Tam, kde se vrstevníci vzteky válejí po zemi, já v její výšce vysvětluju, a skoro vždy to klapne. Válela se jen jednou a to proto, že se v obchoďáku chtěla koukat na závěsná světýlka u stropu, tak jsem jí řekla, ať si lehne a kouká ![]()
Ba právě naopak, naše dítě nevyhledává televizi, počítač, mobil mi bere, aby zavolala babičkám, nemá ho náhradu za hraní. O všechno se zajímá, ráda vykládá. Naše pediatrička se vždycky „koulí smíchy“, když tam s dcerkou přijdeme.
Ano, měla neuro diagnózu a a my s tím bojovali tak, jak pro nás bylo nejlepší. Věnovali jsme péči, naši pozornost. Ano, bylo to extrémní a občas, když přijdu s problémem, tak mě tady maminky pošlou pomalu do horoucích pekel. Třeba si to zasloužím, co já vím, ale ten srdceryvný pláč až do afektu. Tomu já říkám peklo…
Naše byla taky uřvaná, taky už jsem byla unavená, ale vždy se najde způsob…Když by si v noci povídala nechala bych jí, celou noc vzhůru určitě nevydrží. Autosedačku opravdu ničím nenahradíš, zkus jezdit busem, tam bude v kočáru a pokud opravdu muset do auta, holt se to musí nějak vydržet. Dej jí hračky na vajíčko, mluv na ní, nebo dudílka, plínku na mazlení..cokoli..Pro mě bylo nejklidnější období od 6měsíců do roka. Jak začala chodit je to na palici, nemluvím o tom když začala mluvit
jako joo je s ní legrace, řekne si potřebuje. Ale ono když chce mnami, ty jí ukážeš veškeré jídlo co máš a ona stejně ječí MNAMI MNAMI, pak si ve vzteku lehne na zem a vzteká se, tak je to taky něco
I když ted se madam naučela urážet se, takže když jí něčím naštvu, nafoukne pusinku a zavře se do pokojíčku a to jí je prosím pěkně rok a půl ![]()
@Silky123 No tenhle plac se ozyval kdyz sme jeli na chatu… Vystoupila sem, dite dala do satku a jela vlakem. Rozbrecela sem se, ze neni kde zastavit, a ze ten rev nepreziju. Jako nechat ji takhle jecet ve vedlejsim pokoji a cekat az sama prestane…to bych nezvladla.
Taky si porad rikam, ze to je snad vklad do budoucna ale ted mi najednou prislo, ze se fakt zhroutim jestli se nevyspim… Hlavne kdyz mi kamaradky rikaj jak jejich podobne stary deti spi celou noc a usinaj jen co je polozej do kocaru.
@Bibi11 @Lidym holky dekuju za podporu ![]()
Takova byla i ma dcera. akorat mela rada koupani.se spankem ma porad problem.spi hodne malo a ted ji je 11 mesicu.ale muzu rict, ze kocar a autosedacka se zlepsi.jak si umela sednout, dala jsem ji do sportaku a byla celkem ok od 6. mesice, ted pokud je vyradena tak taky hodku vydrzi:)v autosedacce se to podobne zlepsuje. drzim palce.
Jednou to přejde. Naše první dcerka byla taky taková - jsem byla na zhroucení, prso nebo řev, mezi tím nic - vůbec nic. Trochu se to zlepšilo s prvními příkrmy, ty jsem zaváděla kolem osmého měsíce, abych jí nevyrobila nějakou alergii (váhově byla asi jako Tvá). Dnes je jí třináct, je to úžasné a nadané dítě, všestranně, umí uvařit oběd pro celou rodinu (je nás osm), krásně fotí, od září bude studovat na gymnáziu. Nikdy jsem ji nenechala vyřvat, nedostala nikdy dudlík, umělinu jen na rozkojení, naopak byla hýčkaná, nošená, mazlená, myslím, že o to více je teď samostatná a šikovná.
Jo a pomohlo zrcadlo na zadni sedacce.mas?ona me tam vidi a ja na ni mluvim
@Lili5 to se hezky cte.to je moc fajn.taky neverim na vyrvavani, tak snad bude ta ma taky takova sikovna:)
Víš, teď nevím, ve které knížce to bylo, ale dětská psycholožka tam píše, že některé děti prostě brečí. Takže to přijmout jako fakt, nestresovat se, nic jim nechybí (to já řešila furt, ale je fakt, že dcerka měla blbé zažívání a všechno blila, a to i nosánkem). Ve většině případů, když to maminky vezmou jako fakt, tak sice dítko brečí, ale uvolněně a rychleji přestanou.
Já pak už jen chovala, pohladila, protože už mi došla slova. Dnes bobulka brečí minimálně, snaží se už i vyjednávat
, zahrát věci do autu.
Proto se říká, že výchova je to nejtěžší. Je to spoustu energie a času a teprve za dlouhou dobu vidíš výsledek.
Me taky tehdy všichni nechej ho vybrecet nekoj ho v noci už musí vydržet. nebo ze si musí vydržet sám. ne blbost a jsem ráda ze jsem dala podle sebe kluk není uknučeny poslechne nevzteka se vysvetlim mu dost věci. nebo ze ve 2 letech nechtěl nanocnik prostě dělal do pleny. nenutila jsem ho on semnou chodil i na záchod tak to okoukal a je to týden a z ničeho nic si sundal oblečení a najdu ho jak si sam dal prkynko nahoru a čura jak dospělý…my prostě kluka nikam netlacime nebuzerujem věnujem se mu. žádný krouzky a sedanky po herničkach od narození nevedem. jasně ke to náročný a bylo ale opravdu se vyplatilo. dítě potrebuje mámu do těch 3 let intenzivně…
Holky dik, ste skvely
Moc mi to pomohlo.Asi clovek jen obcas potrebuje dodat energii. Mala je uzasna, jen je to proste sila ustat. Dneska sotva lezu a ona ma nasazenej obrovskej rohlik a chechta se na cely kolo… No aspon, ze tak
Teda brala bych kdyby se mi mala vyvinula jako vam @Lili5 ![]()
@Bibi11 ja si taky myslim, ze je potreba se starat. Od toho sem mama… Zas jako neporizovala sem si ji, aby byla roztomila a mela sem od ni pokoj…to bych si poridila kote…
@drevokocurr Taky doufam v to, ze sportak a sedacka otocena po smeru jizdy pomuzou…zrcatko nemam ale nepomaha ani kdyz sedim vedle ni, tak je to asi stejne ztraceny ![]()
@Silky123 je fakt, ze to uz sem taky slysela a obcas fakt nepomaha nic jinyho nez jen chovat. A kdyz nejde o jednu z krizovych situaci (kocar/auto) tak v podstate neplace. Lidi se casto divi jak to… Tak aspon nejaka odmena ![]()
No vidíš, máš tu odměnu, naše malá se nesmála vůbec
. A rady typu, že by se vykašlali na kojení jsem nenáviděla, to bych si nemusela pořizovat dítě, ale mohla si pořídit kotě - přesně jak píšeš, holt jsem se trochu méně vyspala, než matky sunaráků, ale taky jsem si to mateřství krásně užila a bylo to moc fajn!
@Silky123 Ty brdo do 18mesicu nepreziju
Jdu si precist denicky… Dekuju moc

@Danitschka hele atsi je mamanek a introvert, to mne je koneckoncu sympaticky…hlavne at uz se nejak adaptuje na svet