Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, jak kdyby jsi psala o mém synovi, bylo to úplně stejné, spravilo se to v půl roce, když dostal příkrmy a když se začal víc hýbat a pozorovat svět. Doktorka nám sice pořád tvrdila, že ho bolí bříško, ale podle mě měl spíš trochu hlad, jak pořád kakal a přes den nespal a taky se prostě jen nudil
.
Dnes jsou mu dva roky a je neustále dráždivější a akčnější než jeho vrstevníci
,je to hodně v povaze. Teď mám druhé miminko a to se zatím nedá vůbec srovnat, ta snad ani brečet neumí ![]()
Přeju ti pevné nervy ![]()
@Lizzi @Danitschka vliv očkování je mi jasný…mail pro dr. Petráše už mám rozepsaný, bude třeba schéma upravit
@avm3 nosila jsem ve vaku Haipa Daipa v kolébce, zpočátku jediný způsob, jak ho uspat, měla jsem ho od narození…teď večer usíná sám a parádně, pusinku, krátké povídání místo pohádky a jdu, ťuk ťuk ![]()
Mám to štěstí, že bydlím „na samotě u lesa“, sice mi díky tomu asi občas trochu víc hrabe, ale zase jdu přes les vyvenčit, podívám se do dáli na hory a jedu zpátky, malého postavím pod okno a on si tam za každého počasí spinká…doma neusne ani náhodou, jen se mnou v posteli po kojení a to tak max. 20 minut
Výlety do města jsou zatím trochu psycho, dokáźe prořvat celý nákup, kafe, cokoliv. Když se probudí, není cesty zpět ![]()
Jdu upéct housky (bez mléka), dokud chrní ![]()
Když se člověk vykecá, je mu hned líp, kamarádky už prudím a manžel má samý přiblblý rady
jako dát do na celý den do kočárku, ať ho neslyším a nenervuje mě, no jo no…
Ještě doplním, aby to nevypadalo, že si stěžuju, když mám tak spavé dítě ![]()
Mě nemrzí, že nic nestihnu nebo že nemám čas na něco jiného, s tím jsem smířená, domácnost udržuju ve stavu tak nějak únosném a psi to zvládají s námi, ale jsem špatná z toho, že ač se mu věnuju a pečuju o něj, tak asi není spokojený. Když se na mě občas usmívá a žvatlá, tak mi jdou do očí slzy a moc bych si přála, aby to bylo častěji.
@kaca68 nejsi v tom sama
nasi male je ted 10.mesicu a prevazne ji take furt nosim aby nebrecela, nevztekala se atd furt doufam ze to casem odezni ale chapu je to narez. bud rada ze ti spinka maly tak pekne v noci, u nas to taktez je stejne - pres den certik a v noci andilek. snad te trochu ukonejsi ze si casem zvyknes ale narocne to je hodne. ja nejsem dosud schopna zajistit bezny chod domacnosti, vse delam ve spechu kdyz si vemou malou babicky a nebo hojne vyuzivam manducu a delam s malou na zadech. jeste navic nase princezna mela cca od 2 do 5 mesicu nelibost v kocarku a doma take spat nechtela tak jsem nachodila 1000 kilomentru s mimcem na brisku
urcite nasad probiotika, na to brisko by to melo zabrat a koj dle potreby, take myslim ze vubec nevadi ze kojis 10×
a s tim spanim, jak uz nekdo tady psal - ukladej po dvou hodkach bdelosti i kdyz se ti treba maly unaveny nezda - pro me byla tadle rada k nezaplaceni ale bohuzel jsem se ji dozvedela az v pul roce nasi male ![]()
na manducu si urcite zvykne, jen s ni budes muset nejpravdepodobneji byt v pohybu, zkus houpavou chuzi
a jeste jednou preju hodne zdaru a ver tomu ze bude lip, ja jsem odhodlana do roka princezne vychazet maximalne vstric (zaplat panu bohu uz to mam skoro za sebou ) a pak zacnu byt raznejsi - jsem na sebe zvedava ![]()
@kaca68 těch chvílí bude víc a více s věkem, neboj, máš krásný přístup, vycházíš miminku vstříc, kéž by takových maminek bylo co nejvíce!!!
Ahojky, zkusim poradit, co vim od laktacni poradkyne: jak tu holky pisou, ze caste kojeni nevadi - muze vadit a dost, kdyz pije casto, dostava mnohem vic predniho mlika, ktery je bohatsi na cukry a ma tendenci v brisku vic kvasit a deti pak to brisko boli a maji zelenou stolicku, zvlast pokud jsou to na brisko citlivky, coz pri ABKM byva. zkusila bych protahnout ty intervaly aspon na 1,5h, at stiha travit a kojeni mu vynahradit nosenim (a samozrejme davat probiotika, pak si i lip poradi s tuhou stravou). vim, ze kojeni je nejjednodussi zpusob, jak mimco uklidnit, ale prilis casty kojeni dokaze i poradne potrapit. chce to trpelivost, ale neboj, driv nebo pozdej z nej bude vysmatej pohodar ![]()
Děkuji všem ![]()
Dobu mezi kojením se snažím protahovat, co to jde, bohužel nošení často nezabírá…někdy pomůže rozbalit a nejlepší je, když pod ním ždímá pračka
. Kolikrát ho za ten kritický hlavně podvečer přebalím třeba pětkrát za sebou
i koupání většinou kvituje…
V Manduce většinou až tak neřve, jen vzdychá a cucá si ručičky, ale všeho dočasu a pohyb je nutný, vyrazila jsem zkusmo na poštu a pořád dobrý až do doby, než jsem se zastavila u přepážky, to začal ječet, jak když ho řežou…v životě jsem neviděla nikoho na poště tak rychle pracovat ![]()
Je to můj satanáš ![]()
Ahoj holky, obnovuju diskuzi protoze uz sem s nervama v koncich. Mame skoro ctyrmesicni holcicku a je to to nejmin mainstreamovy dite co znam… Kocarek nesnasi, jizdu autem nesnasi, nespi v noci ani pres den vic jak dve hodiny v kuse, nechce dudlik a donedavna nesnasela koupani. To se snad trochu zlepsuje a aspon to toleruje kdyz nic jinyho… Uz sem z ni na prasky. Neplace, je krasna, usmevava a akcni. Zacina se pretacet a vsechno kolem ji zajima. Posledni dobou ji muzu i na chvili polozit pod hrazdicku a treba vedle ni zehlit. Od ukoncenyho 4mesice mame zacit s prikrmama, mala me skoro 7kilo a je plne kojena, tak aby me uplne nevycucla…Porad doufam, ze se tim spravi aspon ten spanek ale uz tomu prestavam verit.Sem fakt na pokraji sil a nevim co delat. Asi potrebuju slyset, ze nekdo z vas ma podobny dite, a ze se to rapidne zlepsilo… Jinak nevim.
Dekuju moc. Omlouvam se za anonymitu ale par lidi me tu zna a uz tak mi vycitaj, ze malou nenecham vyrvat, ze si na me jen vymysli, tak jim rikam, ze mala spinka a je hodna, jen aby me do toho neuvrtavali…
Pardon za litanie ale sem fakt unavena a nejak to nedokazu zkratit ![]()
Dekuju za rady a sdileni trablu ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuju diskuzi protoze uz sem s nervama v koncich. Mame skoro ctyrmesicni holcicku a je to to nejmin mainstreamovy dite co znam… Kocarek nesnasi, jizdu autem nesnasi, nespi v noci ani pres den vic jak dve hodiny v kuse, nechce dudlik a donedavna nesnasela koupani. To se snad trochu zlepsuje a aspon to toleruje kdyz nic jinyho… Uz sem z ni na prasky. Neplace, je krasna, usmevava a akcni. Zacina se pretacet a vsechno kolem ji zajima. Posledni dobou ji muzu i na chvili polozit pod hrazdicku a treba vedle ni zehlit. Od ukoncenyho 4mesice mame zacit s prikrmama, mala me skoro 7kilo a je plne kojena, tak aby me uplne nevycucla…Porad doufam, ze se tim spravi aspon ten spanek ale uz tomu prestavam verit.Sem fakt na pokraji sil a nevim co delat. Asi potrebuju slyset, ze nekdo z vas ma podobny dite, a ze se to rapidne zlepsilo… Jinak nevim.Dekuju moc. Omlouvam se za anonymitu ale par lidi me tu zna a uz tak mi vycitaj, ze malou nenecham vyrvat, ze si na me jen vymysli, tak jim rikam, ze mala spinka a je hodna, jen aby me do toho neuvrtavali…
Pardon za litanie ale sem fakt unavena a nejak to nedokazu zkratit
Dekuju za rady a sdileni trablu
bohužel to bude opravdu možná tím, že je tak naučená že jí pořád věnuješ pozornost
a jak dává najevo že nesnáší kočárek, auto, noc, den když nepláče,? ![]()
Kamarádka má taky takového malého satana..
malému jsou dva roky a je to už lepší, ale akční je teda furt a moc toho taky nenaspí..ale uvidíš, je malá, třeba se to ještě změní..
Tohle bylo moje dítě! Teda kočárek byl OK, v noci spala, ale přes den jsme buď hopsali na míči nebo nosili. Do půl roku… Teď je to ovšem nejhodnější dítě, co v okolí je - beru to opravdu objektivně. Poslouchá, nevzteká se, hraje si sama, ale je to mamánek, je spíš stranou kolektivu, introvert. Ale je chytrá, šikovná a milá. Plně mi vynahrazuje ten začátek
Jo a spí od 8 večer do 8 - 9 ráno, přes den hodinu a půl
Fakt se to zlepší, u nás byly na vině nemoci. Jak se vše vyřešilo a malá začala plazit, lézt, chodit, bylo hned líp.
@Anonymní píše:
Ahoj holky, obnovuju diskuzi protoze uz sem s nervama v koncich. Mame skoro ctyrmesicni holcicku a je to to nejmin mainstreamovy dite co znam… Kocarek nesnasi, jizdu autem nesnasi, nespi v noci ani pres den vic jak dve hodiny v kuse, nechce dudlik a donedavna nesnasela koupani. To se snad trochu zlepsuje a aspon to toleruje kdyz nic jinyho… Uz sem z ni na prasky. Neplace, je krasna, usmevava a akcni. Zacina se pretacet a vsechno kolem ji zajima. Posledni dobou ji muzu i na chvili polozit pod hrazdicku a treba vedle ni zehlit. Od ukoncenyho 4mesice mame zacit s prikrmama, mala me skoro 7kilo a je plne kojena, tak aby me uplne nevycucla…Porad doufam, ze se tim spravi aspon ten spanek ale uz tomu prestavam verit.Sem fakt na pokraji sil a nevim co delat. Asi potrebuju slyset, ze nekdo z vas ma podobny dite, a ze se to rapidne zlepsilo… Jinak nevim.Dekuju moc. Omlouvam se za anonymitu ale par lidi me tu zna a uz tak mi vycitaj, ze malou nenecham vyrvat, ze si na me jen vymysli, tak jim rikam, ze mala spinka a je hodna, jen aby me do toho neuvrtavali…
Pardon za litanie ale sem fakt unavena a nejak to nedokazu zkratit
Dekuju za rady a sdileni trablu
Děvče zlatý, jak moc ti rozumím, kolikrát já tady dostala po svých ústech
…
Co se týče času, tak dcerka řvala 10 měsíců 20 hodin denně, a do 16 - 18 měsíců vstávala 11 - 23× za noc. Spala čtyři hodiny po dvacetiminutovkách. Trošku se to zlepšilo až právě po tom 18. měsíci.
Mé trampoty jsou v deníčcích… Chce to svatou trpělivost. Drž se!!! ![]()
@LuMiTa píše:
bohužel to bude opravdu možná tím, že je tak naučená že jí pořád věnuješ pozornosta jak dává najevo že nesnáší kočárek, auto, noc, den když nepláče,?
Píšeš o mé malé
ale nám už bude 8 měsíců a je to lepší a lepší
koupání ale miluje od začátku ![]()
@LuMiTa No v aute a kocaru chyta hysterak. Tak, ze se az dusi. Kocar mi tolik neva, nosim v satku a to je mala klidna…ale s autosedackou to nahradit neumim ![]()
V noci je proste jen vzhuru a povida si pro sebe.Coz je ale dost nahlas…nechat ji at sama usne nejde protoze to ma spojeny s kojenim a je schopna byt proste vzhuru celou noc az se pretahne.
Neni to tak, ze bych se ji venovala porad. Musim zvladat este domacnost a praci.Ale nenechala bych ji vyrvat, to se popravde radsi zcvoknu. Staci mi ty studie co to s detma dela ani nemusim davat na instinkt ![]()