Nárok na měsíční příspěvky?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Nárok na měsíční příspěvky?
Zdravím všechny…
dostali jsme se do těžké finanční situace, přítel přišel o práci (hledá si novou, ale nikde ho nechtějí, respektive chtějí ho pouze pojišťováci, makléři atd kteří nabízejí plat pouze na základě provize), já jsem na rodičáku za 7000,– měsíčně…přítel dostane 13 tisíc od ÚP…měsíčně máme výdaje kolem 23 tisíc - 7000,– hypo, 2260,– buřinka, 5700,– měsíční poplatky za byt, 800,– elektrika, jednou za 3 měsíce 1000,– za plyn, UPC 800,–, telefony za 1300,–, důchodové pojištění za oba 1200,– dohromady, životko 1200,– spoření pro malého 570,– spoření liška 1500,– (končí v prosince), konzervativní fond 500,– a poplatky za tv+radio 180,–…no sumasumárum 23 tisíc…
to znamená že stím vším jsme mínus 3000,–..pokud vynechám to vše co není nutné jsme na částce 20080…telefony musíme nechat na stejných tarifech kvůli „mobilům“, lišku taktéž když končí v prosinci, bylo by nevýhodné to rušit…nechceme rušit ani důchodka (máme 3 roky), spoření prckovi a životko - tyto dvě máme od dubna hlavně kvůli prckovi…
no a teď k dotazu…chci se zeptat jestli bychom měli nárok na příspěvek na bydlení (bydlíme ve vlastním) - z čeho všeho se to počítá, a zda bychom měli nárok i na příspěvek na dítě? napsala jsem to sem všechno, abych to pak nepsala jednotlivě na „zeptání“…máme šanci nebo jsme prostě v pr***i?
![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Reakce:
Jste v prd… na bydlení by se vám počítalo jen ty poplatky, 6500, na to s 20000 nedosáhnete, a hypo je nezajímá, a přídavek na dítě se počítá z příjmu v minulém kalendářním roce.
Chtěli byste příspěvek na bydlení abyste mohli 5 litrů měsíčně spořit? ![]()
V pr.deli s příjmem 20 000,–- rozhodně nejste. Ač se vám do toho nechce, tak na určitou dobu životka, spoření apod. stopněte a až bude zase líp, tak můžete začít spořit znovu. Teď je to pro vás zbytečný luxus. Na žádný příspěvky nárok nebudete mít, váš příjem je moc vysoký.
@slavuska1 děkuji za odpověď, já jsem si to myslela, ale radši jsem se zeptala…
@aleba jestli dobře počítáš tak spoříme 3700,–…
Co kdyby sis našla práci ty a otec hlídal? ty si jako matka můžeš přivydělat a najít si práci, úklid, za kasou, výpomoc v kuchyni, určitě někde mají místo. Pochybuji, že máte nárok ještě na nějaké příspěvky, je bohužel žádné spoření nezajímá.
@cecil7 píše:
„@aleba“: jestli dobře počítáš tak spoříme 3700,–…
Dobře, počítala jsem i životko…, ale bohudík účty za telefony, stavebka a hypotéky sociálku nezajímaj
Nejde mi o to, jestli je zajímá spoření, spíš mě zajímalo jestli se do toho náhodou nepočítá i hypo když se to týká bydlení…ale teď už vím že ne, děkuji za příspěvky ![]()
@cecil7 píše:
Nejde mi o to, jestli je zajímá spoření, spíš mě zajímalo jestli se do toho náhodou nepočítá i hypo když se to týká bydlení…ale teď už vím že ne, děkuji za příspěvky
Hypotéka se do nákladů za byt pro sociální dávky nepočítá. Ve vaší situaci bych přestala spořit, obstarala si levnější tarify na mobil, zrušila UPC…
To je neuvěřitelné. Tady někdo měsíčně „vyhodí“ přes dva tisíce jen za mobily a UPC a chtěl by měsíčně příspěvky, protože je v „nouzi“, nemluvě o tisících na spořeních a pojistkách, protože jsou „výhodné“. Nouze - tak ta vypadá jinak.
Já neřekla, že jsme v nouzi, jen že jsme se teď dostali do finanční tísně… :-/ a tarif na mobilu srazit nemůžu, jak jsem psala výše - kvůli tomu, že jsem si koupila od vodafonu mobil a jsme oba vázáni smluvně…tímto bych tuto diskuzi uzavřela, zajímalo mne pouze jestli se do příspěvku na bydlení náhodou nepočítá i hypo, jak už psalo víc lidí tak nepočítá…tímto děkuji za reakce…
@cecil7 Aha - takže víš sama, že v nouzi nejste, jen byste si rádi zachovali svůj poměrně vysoký životní standard, i když na něj nemáte. Tak jestli by to náhodou nemohl stát dorovnat. Vtipné. (Jinak i smlouvu o Vodafonu lze vypovědět, i když si člověk koupí nový telefon. Nový telefon? Panejo!)
@hanka.br. píše:
@cecil7 Aha - takže víš sama, že v nouzi nejste, jen byste si rádi zachovali svůj poměrně vysoký životní standard, i když na něj nemáte. Tak jestli by to náhodou nemohl stát dorovnat. Vtipné. (Jinak i smlouvu o Vodafonu lze vypovědět, i když si člověk koupí nový telefon. Nový telefon? Panejo!)
@hanka.br „nový telefon“ - kupovaný loni v červenci…ale pořád ho beru jako nový…a ano zajímalo mě jestli náhodou stát nepřispívá lidem co poctivě platí daně, když můžou mít dávky i jiní - nepřizpůsobivý…
prostá otázka…a nejsem si jistá jestli nutné platby 17000,– bez telefonů, upc, spoření je vysoký životní standart…když nám zbydou 3 tisíce na jídlo, UM a pleny
docela jste mě pobavila ![]()
@cecil7 píše: @hanka.br „nový telefon“ - kupovaný loni v červenci…ale pořád ho beru jako nový…a ano zajímalo mě jestli náhodou stát nepřispívá lidem co poctivě platí daně, když můžou mít dávky i jiní - nepřizpůsobivý…prostá otázka…a nejsem si jistá jestli nutné platby 17000,– bez telefonů, upc, spoření je vysoký životní standart…když nám zbydou 3 tisíce na jídlo, UM a pleny
docela jste mě pobavila
Myslím, že ty jsi tady pobavila víc lidí, než si myslíš
.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat