Nárok na podporu v nezaměstnanosti

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
romana l
26.3.10 21:16

narok na podporu

chci se zeptat , zda mam narok na podporu.pobirala jsem podporu necelych 5 mesicu a pak jsem nastoupila na materskou a rodicovskou dovolenou celkem 3 roky.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
26.3.10 22:58

vzhledem k tomu,že jsi byla před mateřskou na pracáku,tak by ti měli rovnou vypočítat rodičovský příspěvek na sociálce.Ted je totiž zase novinka a pokud je člověk před mateřskou na pracáku,tak mu nevzniká nárok na peněžitou pomoc v mateřství,ale dostává hned ten rodičovský příspěvek(v tvém případě 3 roky)Mě se malej narodil 30.11.2009 a taky mi rovnou dali těch 7600,– :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.9.13 14:04

Dobrý den, chtěla bych Vás pomoc poprosit, zda se tady najde nějaká hodná dušička, co rozumí nynějším podmínkám pro nárok na podporu při ztrátě zaměstnání. Mé osobní údaje bych napsala do zprávy, od kdy do kdy jsem kde pracovala a vše co je potřeba. Vůbec se v tom nevyznám a zajímalo by mně, zda mám na podporu nárok. Moc Vás prosím. Děkuji :mavam:

• Citovat
  • Upravit
2
2.5.14 10:30

Nárok na podporu

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, od roku 2007 jsem byla zaměstnaná, v roce 2010 se mi narodil syn a nastoupila jsem na mateřskou a rodičák, ten ni skončil 30.03 2013 a hned den na to jsem podepsala v práci výpověď. Další den jsem nastoupila na neschopenku, teda v ochranné lhůtě. Na neschopence jsem byla rok, než mi jí OSSZ ukončila. Budu mít nárok na podporu? Poradí někdo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
2.5.14 10:40

Máš pocit, že si ze státu vycucala ještě málo? Nenapadlo tě jít třeba do práce? 8o Očividně ti nic neni, když si nedostala po vyčerpání max. délky nemocenské invalidní důchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35323
2.5.14 10:54

Hele fakt, tak jsi tedy nemocna, nebo ne?
Protoze jestli ne, tak mas asi jedinou moznost - nastoupit konecne do prace.
Pokud ano, tak bys mela mit invalidni duchod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2111
2.5.14 10:55
@sonik785 píše:
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, od roku 2007 jsem byla zaměstnaná, v roce 2010 se mi narodil syn a nastoupila jsem na mateřskou a rodičák, ten ni skončil 30.03 2013 a hned den na to jsem podepsala v práci výpověď. Další den jsem nastoupila na neschopenku, teda v ochranné lhůtě. Na neschopence jsem byla rok, než mi jí OSSZ ukončila. Budu mít nárok na podporu? Poradí někdo?

Možná příspěvek na bydlení, ale to ti nemohu s jistotou říct :-) Začni pracovat, čím dřív, tím líp pro tebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
2.5.14 15:17

Já bych ráda pracovala, ale jsem po operci kolene a chodim jen za pomocí francouzských holí, to se potom práce blbě shání :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
16.2.15 13:02

Dobrý den,
můžu se zeptat…po RD jsem pobírala podporu v nezaměstnanosti, pak jsme byla 9 měsíců zaměstnaná, ale k 1.3 mám vypověd. Takže jsem neodpracovala 12 měsíců. Kamarádka mi ale tvrdí, že když už jsem jednou na podpoře byla, měla bych na podporu nárok mít :nevim:
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.2.15 13:03

@SlecnaSally pokud se to nezměnilo, tak když prac. poměr trval víc, jak půl roku, máš nárok na podporu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6388
16.2.15 13:05
@martina.se píše:
@SlecnaSally pokud se to nezměnilo, tak když prac. poměr trval víc, jak půl roku, máš nárok na podporu.

Děkuji :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
16.2.15 13:07

@SlecnaSally ještě počkám, zda to někdo potvrdí :oops: :mrgreen: ještě na to koukám a je tam podmínka v posledních 2 letech být 12 měsíců nemocensky pojištěn - takže pokud je toto splněno, tak ok, nárok na podporu je po těch minimálně 6 m trvání prac. poměru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
494
16.2.15 13:55

Nechci kecat, ale já myslím, že musí být odpracováno 12 měsíců, u OSVČ je to 6 měsíců…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1350
17.2.15 07:23

Taky si myslím, že tam jsou dvě podmínky, před pracákem musíš být půl roku v kuse zaměstnaná a za poslední dva roky zaměstnaná celkem 12 měsíců, jinak nárok nemáš :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat