Naše jméno

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
8
29.7.22 22:23

Jako první jsme měli vybrané Zorka, jen mi nějak vadí oslovení Zoro :think:
A bohužel u každého jména máme nějaké ALE :? U Stely oslovení Stelča, u Beáty Betyna. Amálka me odrazuje prave proto že už jich je hrozně moc a taky oslovení pro dospělou ženu. My teda v našem okolí nemáme tak časté tyto jména. Manžel by chtěl Rozalií ale opět se mi moc nelíbí oslovení Rózo :,( asi budeme muset hledat dál. Mám 10 týdnu do porodu a už bychom měli něco vybrat :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
29.7.22 22:23
@Digi.10 píše:
Dobrý den, maminky Čekáme třetí dítko a nevíme si rady se jménem. Doma už máme Matěje a Vítka. Teď budeme mít holčičku. Variant už bylo hodně ale na každém jméně mi něco „nevoní“ :(
Chceme nějaké méně časté jméno. Vybíráme že jmen Zorka, Beáta, Stela, Amélie, Rozálie, Ema, Edita, Sabina, Sára a Lily.
Jen by mě zajímal názor ostatních.

Pokud chceš neobvyklé, tak dej třeba jméno Mercedes.

• Citovat
  • Upravit
6942
29.7.22 22:24

Méně časté fakt nejsou (aspoň většina), ale líbí se mi Rózka nebo Zorka. Jinak by se mi líbila třeba Nora nebo Nina… sami máme Hermínu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5935
29.7.22 22:27

Polovina z těch jmen je dost davaných, ale mně to vůbec ne.ere, hlavně, že se mi to jméno líbí. Konkrétně jen u nás je Ema, Rozálie a Stella. Ještě byla ve hře Julie :srdce:
Tak třeba někdy ještě bude :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.7.22 22:28

@fenny Hermína je taky moc pěkný. Můžu se zeptat jak jí říkáte? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1902
29.7.22 22:42

My máme doma Sáru 🙂A Zorka je taky hezké :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.22 22:42

Dej Jasmína nebo Malvína.
To jsou krásná jména a nikdy jich nebude všude moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
29.7.22 22:55
@Digi.10 píše:
Dobrý den, maminky Čekáme třetí dítko a nevíme si rady se jménem. Doma už máme Matěje a Vítka. Teď budeme mít holčičku. Variant už bylo hodně ale na každém jméně mi něco „nevoní“ :(
Chceme nějaké méně časté jméno. Vybíráme že jmen Zorka, Beáta, Stela, Amélie, Rozálie, Ema, Edita, Sabina, Sára a Lily.
Jen by mě zajímal názor ostatních.

Tak zrovna Ema, Stela, Lily a Zorka má dneska kde kdo :mrgreen: Sabinu jsem neslyšela už hodně dlouho..záleží také na příjmení..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrg
545
29.7.22 22:56

Z těch jmen co jsi vypsala, bych nedala ani jedno. Momentálně nepatří mezi méně používané, spíš naopak. Hodně z nich mám spojené s určitou osobou a né zrovna v dobrém. Pouze Zorka, to byl pes. A Lily se mi jako jediná líbí, ale jak už tady někdo podotkl, co když to k holce nebude absolutně sedět. Jeden čas se mi hrozně líbila Elen, ale teď se tak jmenuje každá druhá :roll:
V okolí máme Ninu, moc hezké. Zajímavá je i Noemi. Neznám snad žádnou malou Gabrielu, Magdalénu, Adélu, Elišku (to je jen samá Elen(a), Elizabet, Eleonora a tak podobně)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1567
29.7.22 22:56

Ema, Sára a Lily jsou hodně častá jméno. Z tvého výběru se mi moc líbí Edita :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.7.22 22:59

Že někdo nezná malou Elišku? Vždyť jsou všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
29.7.22 23:06

Z uvedených bych vybrala Zoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
29.7.22 23:07

Méně se teď dávají jména, co byla populární za mě: Petra, Jana, Lenka, Pavla, Markéta, Martina, Marcela, Kateřina, Zuzana, Blanka, Eva, Zdena, Jitka, Jiřina…

@Digi.10 píše:
Jako první jsme měli vybrané Zorka, jen mi nějak vadí oslovení Zoro :think:
A bohužel u každého jména máme nějaké ALE :? U Stely oslovení Stelča, u Beáty Betyna. Amálka me odrazuje prave proto že už jich je hrozně moc a taky oslovení pro dospělou ženu. My teda v našem okolí nemáme tak časté tyto jména. Manžel by chtěl Rozalií ale opět se mi moc nelíbí oslovení Rózo :,( asi budeme muset hledat dál. Mám 10 týdnu do porodu a už bychom měli něco vybrat :zed:

U každého jména něco najdeš, to tak přece nelze brát…

Líbí se mi Beáta, nebo Bea…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11152
29.7.22 23:08
@Mrg píše:
Z těch jmen co jsi vypsala, bych nedala ani jedno. Momentálně nepatří mezi méně používané, spíš naopak. Hodně z nich mám spojené s určitou osobou a né zrovna v dobrém. Pouze Zorka, to byl pes. A Lily se mi jako jediná líbí, ale jak už tady někdo podotkl, co když to k holce nebude absolutně sedět. Jeden čas se mi hrozně líbila Elen, ale teď se tak jmenuje každá druhá :roll:
V okolí máme Ninu, moc hezké. Zajímavá je i Noemi. Neznám snad žádnou malou Gabrielu, Magdalénu, Adélu, Elišku (to je jen samá Elen(a), Elizabet, Eleonora a tak podobně)

Tak Adélka a Eliška jsou celkem časté. Ale Gabriela a Magdalena, to jsou krásná jména… Ty už se moc nedávají, to je fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
29.7.22 23:14

My máme v okolí právě samé Terezky, Elišky, Aničky, Adélky, Natálky a proto jsem psala méně časté. Asi jsou ale hodně oblíbené, jen ne v mém okolí :D
Každopádně už jsem z toho výběru taková otravená. Na každém jméně vidím něco špatně :( asi se v tom zbytečně plácám.

MAMINKY, NAPÍŠETE MI PROSÍM JMÉNA VAŠICH HOLČIČEK CO MÁTE DOMA? Já už jsem fakt marná :zed: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze