Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Jako první jsme měli vybrané Zorka, jen mi nějak vadí oslovení Zoro ![]()
A bohužel u každého jména máme nějaké ALE
U Stely oslovení Stelča, u Beáty Betyna. Amálka me odrazuje prave proto že už jich je hrozně moc a taky oslovení pro dospělou ženu. My teda v našem okolí nemáme tak časté tyto jména. Manžel by chtěl Rozalií ale opět se mi moc nelíbí oslovení Rózo
asi budeme muset hledat dál. Mám 10 týdnu do porodu a už bychom měli něco vybrat ![]()
@Digi.10 píše:
Dobrý den, maminky Čekáme třetí dítko a nevíme si rady se jménem. Doma už máme Matěje a Vítka. Teď budeme mít holčičku. Variant už bylo hodně ale na každém jméně mi něco „nevoní“
Chceme nějaké méně časté jméno. Vybíráme že jmen Zorka, Beáta, Stela, Amélie, Rozálie, Ema, Edita, Sabina, Sára a Lily.
Jen by mě zajímal názor ostatních.
Pokud chceš neobvyklé, tak dej třeba jméno Mercedes.
Méně časté fakt nejsou (aspoň většina), ale líbí se mi Rózka nebo Zorka. Jinak by se mi líbila třeba Nora nebo Nina… sami máme Hermínu.
Polovina z těch jmen je dost davaných, ale mně to vůbec ne.ere, hlavně, že se mi to jméno líbí. Konkrétně jen u nás je Ema, Rozálie a Stella. Ještě byla ve hře Julie ![]()
Tak třeba někdy ještě bude ![]()
@fenny Hermína je taky moc pěkný. Můžu se zeptat jak jí říkáte? ![]()
Dej Jasmína nebo Malvína.
To jsou krásná jména a nikdy jich nebude všude moc.
@Digi.10 píše:
Dobrý den, maminky Čekáme třetí dítko a nevíme si rady se jménem. Doma už máme Matěje a Vítka. Teď budeme mít holčičku. Variant už bylo hodně ale na každém jméně mi něco „nevoní“
Chceme nějaké méně časté jméno. Vybíráme že jmen Zorka, Beáta, Stela, Amélie, Rozálie, Ema, Edita, Sabina, Sára a Lily.
Jen by mě zajímal názor ostatních.
Tak zrovna Ema, Stela, Lily a Zorka má dneska kde kdo
Sabinu jsem neslyšela už hodně dlouho..záleží také na příjmení..
Z těch jmen co jsi vypsala, bych nedala ani jedno. Momentálně nepatří mezi méně používané, spíš naopak. Hodně z nich mám spojené s určitou osobou a né zrovna v dobrém. Pouze Zorka, to byl pes. A Lily se mi jako jediná líbí, ale jak už tady někdo podotkl, co když to k holce nebude absolutně sedět. Jeden čas se mi hrozně líbila Elen, ale teď se tak jmenuje každá druhá ![]()
V okolí máme Ninu, moc hezké. Zajímavá je i Noemi. Neznám snad žádnou malou Gabrielu, Magdalénu, Adélu, Elišku (to je jen samá Elen(a), Elizabet, Eleonora a tak podobně)
Ema, Sára a Lily jsou hodně častá jméno. Z tvého výběru se mi moc líbí Edita ![]()
Méně se teď dávají jména, co byla populární za mě: Petra, Jana, Lenka, Pavla, Markéta, Martina, Marcela, Kateřina, Zuzana, Blanka, Eva, Zdena, Jitka, Jiřina…
@Digi.10 píše:
Jako první jsme měli vybrané Zorka, jen mi nějak vadí oslovení Zoro
A bohužel u každého jména máme nějaké ALEU Stely oslovení Stelča, u Beáty Betyna. Amálka me odrazuje prave proto že už jich je hrozně moc a taky oslovení pro dospělou ženu. My teda v našem okolí nemáme tak časté tyto jména. Manžel by chtěl Rozalií ale opět se mi moc nelíbí oslovení Rózo
asi budeme muset hledat dál. Mám 10 týdnu do porodu a už bychom měli něco vybrat
U každého jména něco najdeš, to tak přece nelze brát…
Líbí se mi Beáta, nebo Bea…
@Mrg píše:
Z těch jmen co jsi vypsala, bych nedala ani jedno. Momentálně nepatří mezi méně používané, spíš naopak. Hodně z nich mám spojené s určitou osobou a né zrovna v dobrém. Pouze Zorka, to byl pes. A Lily se mi jako jediná líbí, ale jak už tady někdo podotkl, co když to k holce nebude absolutně sedět. Jeden čas se mi hrozně líbila Elen, ale teď se tak jmenuje každá druhá
V okolí máme Ninu, moc hezké. Zajímavá je i Noemi. Neznám snad žádnou malou Gabrielu, Magdalénu, Adélu, Elišku (to je jen samá Elen(a), Elizabet, Eleonora a tak podobně)
Tak Adélka a Eliška jsou celkem časté. Ale Gabriela a Magdalena, to jsou krásná jména… Ty už se moc nedávají, to je fakt.
My máme v okolí právě samé Terezky, Elišky, Aničky, Adélky, Natálky a proto jsem psala méně časté. Asi jsou ale hodně oblíbené, jen ne v mém okolí ![]()
Každopádně už jsem z toho výběru taková otravená. Na každém jméně vidím něco špatně
asi se v tom zbytečně plácám.
MAMINKY, NAPÍŠETE MI PROSÍM JMÉNA VAŠICH HOLČIČEK CO MÁTE DOMA? Já už jsem fakt marná
![]()