Následky po porodu

Napsat příspěvek
Velikost písma:
749
1.10.20 22:35

Rodila jsem prvni dite ve 29 letech a bohuzel s trvalymi nasledky. Dlouho jsem tlacila, siti bylo hodinove a hojeni nejhorsi v zivote. Prvni styk se povedl az po sedmi mesicich od porodu. Vse mi spadlo, utrhaly se vazy, cipek mi vytlacuje kalisek ven, je hned za posevnim vchodem. Druhe uz musim cisarem. Vim ze bych netlacila jako u prvniho. Hlava by to nedovolila. Inkontinence je u me to nejmensi. Po druhem jdu na operaci a muzu jen doufat, ze se povede.

Edit: Nyní jsem po porodu dva roky. Zkousela jsem vse mozné, jen se zhorsenim diky noseni syna, kychani, kasli, zacpe..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
12.10.20 10:42

Tři porody, dva z toho klešťové s nástřihem, od posledního jsou to tři roky. Následky na „spodku“ nemám krom jizev žádné. Nástřihy se zhojily dobře, nic mě nebolí, sex si užívám.
Hůř to všechno odneslo a odnáší břicho, ale to by sekce nezachránila, spíš naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
12.10.20 10:53

Já si dovolím jen podotknout, že spousta následků porodu na spodku se projeví po menopauze, viz prolaps apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
12.10.20 11:31

@Prosteja144 Tak prolaps se může v menopauze projevit i když žena rodila císařem (moje teta) nebo nerodila vůbec (manželova teta) :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21681
12.10.20 12:04
@Anonymní píše:
Moje kamarádka rodila 3 deti vaginálně. Od posledního porodu jí není přijemný sex, bolí jí to a vyhýbá se mu. Manžel je z toho špatnej. Ona taky. Druhá (nejlepší) kamaradka mela pri prvnim porodu rupturu az vč. konecniku. Nikdy nezazila takovou bolest (rodila druhé císarem). Neudržela stolici ani moč. Chteli jí udělat vývod, to odmítla. Ted to s močí neni na 100%. Stolice se do půl roku upravila. Ale ten první půlrok nemohla nikam z domu, až po stolici, protože kdyby to na ní přišlo, okamzite by se po…*Jinak si myslím, že tahle rizika se dají snížit epinem nebo anibalem. Ale nevím. Ja rodila císarem. Od té doby cítím nekdy dělohu - tu jizvu nebo srůsty…A jeste jeden příbeh. Moje náhradní babicka rodila 2× normálně. Po druhém porodu mela problémy s tím, že jí lezl čípek ven z pochvy. Musela na plastiku a ted po mnoha letech musela na plastiku znovu. Behem let jí to zase všechno povolilo. Operace prý hrozný. Řekla mi, že i kdyby ten spodek měla tahat až u kolen, tak že už na to znovu nejde. A to není stěžovací typ.

ano, Aniball hodně pomůže…
Rodila jsem přirozeně tři velké děti a jsem bez poranění ;)
4170g, hlava37cm
3590g, 36cm
4055g, 36cm
Nepocituju žádnou bolest, všechno funguje jak má, před porodem. ;)

Hemeroidy jsou následkem těhotenství…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
12.10.20 15:16

Ohledně toho prolapsu je to pravda, že jej mohou mít i nerodičky a ženy po císaři, ale u vaginálně porodivších, respektive opakovaně vaginálně porodivších je tenhle problém násobně častější, to je prostě fakt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
12.10.20 23:46

@amalka3455 musím říct, že mně ho ta pinda na sále udělala taky a díky tomu jsem asi měsíc měla naběhlý a citlivý klitoris. Občas se to ještě vrátí. A ne, není mi to příjemné.
Jinak inkontinence moči se upravila cvičením asi po dvou týdnech, horší byly hemoroidy a nekontrolovatelné prdění, to trvalo tak 8-9 týdnů. Diastáza zmizela po 3 měsících skoro sama.
Císaře jsem nechtěla - jizvu po slepáku cítím i po 17 letech. Nechtěla jsem ani nástřih, ale nikdo se mě neptal a udělali mi ho preventivně. Ten cítím při změně tlaku také, ale je to lepší.
Prosím anonym, mám profláknutý nick.

• Citovat
  • Upravit
1694
17.10.20 21:19

Nemám žadné následky po vaginálním porodu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
7.11.20 22:04

Ahoj zakladatelko, jestli jsi ta stejna osoba, ktera psala, ze prvni porod byl cisarem, sla bych opet do sekce. Ja to vidim tak, ze cisarsky rez „poskodi“ telo jednim zpusobem a vaginalni porod ho „poskodi“ zase jinym zpusobem. Proto bych nekombinovala oba zpusoby. Rodila jsem vaginalne a doufam, ze podruhe se podari zase vaginalne. Pokud jde o nasledky - po porodu mi hodne klesla deloha, bude to vyzadovat operaci, az uz nebudu chtit dalsi deti. Kdybych mela poprve cisarsky rez, prislo by mi zbytecne vystavovat se moznym nasledkum po vaginalnim porodu. Kdyz jsem rodila prirozene, mrzelo by me, pokud bych se podruhe musela vystavovat rizikum spojenym s cisarskym rezem (brisni operace, nekdy uplna narkoza, jizva na brise, pripadne spatne hojeni, delsi rekonvalescence)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1288
8.11.20 08:58

@p.Zv. já souhlasím, každý porod nese určitá rizika, stejně jako možné následky. Je to individuální. Ale ztotožňuji se s tímto názorem. Lepe rodit stejným způsobem. ja osobně jsem po prvním porodu byla zašita az někde u konečníku, 14 dnů jsem nemohla sedět. Ale pak vše OK po zhojeni. Druhý porod s úžasnou asistentkou proběhl na boku a poranění poloviční..Za týden jsem seděla úplně normálně. Ono i na tomhle záleží..Ale císaře jsem nechtěla ani za nic, věděla jsem, že poprvé to bylo bez komplikací a zvládla jsem to, tak jsem chtěla přirozeně i podruhé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6051
8.11.20 09:08

Měla jsem inkontinenci po každém porodu. A cvičením jsem zpevnila pánevní dno a zabralo to. Můžu kýchat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5598
8.11.20 09:45
@Anonymní píše: Říkám si, proč ženy i přes možné následky, co tu některé popisujete (ta inkon. mě teda děsí, kdybych se počůrávala, tak bych asi ani nebyla schopna sexu už psychicky…), chtějí za každou cenu přirozený porod. nebo třeba VBAC, jsem v takové skupině na fb a ženy jsou tím přirozeným porodem až posedlé. Mám totiž za sebou jednoho císaře tak teď zvažuji do čeho jít.

Rodila jsem 6×. Poprvé císařem. Půlroční bolest podbřišku. Hrůza.
Pět porodů přirozeně bez nástřihu. Při prvním přirozeném porodu dva stehy uvnitř a trochu bolestivý styk, do čtvrt roku bez bolesti. O dalších ani nemluvím, po přirozeném porodu v gravitačně výhodné poloze, jsem hned po porodu mohla sedět, inkontinence žádná. Sex naprosto bezbolestný.
Ale já jsem aktivní tip, celkem pravidelně cvičím a tancuju, takže celý život posiluju i ty vaginální svaly a jsem zvědavá, jak dopadne zdejší strašení prolapsem dělohy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80
8.11.20 20:11

Rodila jsem před 7 mesici, přirozeně, dlouhý porod, ruptura 3.stupne + nástřih, tlačení přes hodinu, šití trvalo taky přes hodinu. Syn měl téměř 4 kila.
Následky po porodu? No, občas cítím pánevní dno/podbřišek při stoupání, drepeni atd. Při sexu nepříjemná bolest v místě nastrihu, chvíli trvá, než se to uklidní. Sex byl reálný az asi 4 měsíce po porodu, do té doby velký blok + bolest při pokusech o styk.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
580
8.11.20 23:10
@p.Zv. píše:
Ahoj zakladatelko, jestli jsi ta stejna osoba, ktera psala, ze prvni porod byl cisarem, sla bych opet do sekce. Ja to vidim tak, ze cisarsky rez „poskodi“ telo jednim zpusobem a vaginalni porod ho „poskodi“ zase jinym zpusobem. Proto bych nekombinovala oba zpusoby. Rodila jsem vaginalne a doufam, ze podruhe se podari zase vaginalne. Pokud jde o nasledky - po porodu mi hodne klesla deloha, bude to vyzadovat operaci, az uz nebudu chtit dalsi deti. Kdybych mela poprve cisarsky rez, prislo by mi zbytecne vystavovat se moznym nasledkum po vaginalnim porodu. Kdyz jsem rodila prirozene, mrzelo by me, pokud bych se podruhe musela vystavovat rizikum spojenym s cisarskym rezem (brisni operace, nekdy uplna narkoza, jizva na brise, pripadne spatne hojeni, delsi rekonvalescence)

Tady zakladatelka.. mas pravdu :) uz jsem po porodu a nakonec jsem mela planovany cisar. Bez problemu, opet rychla rekonvalescence, dokonce ani pooperacni bolest se diky lekum nedostavila. Takze jsem rada ze jsem se rozhodla takto. Vaginalni porod ma sve vyhody ale nemusim zazit vsechno :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1214
11.11.20 11:36

@eva.pass moc gratuluju! :palec: :srdce: myslim, ze ses rozhodla spravne. I kdyby vsechno bylo bez komplikaci, tak na co mit 2 jizvy…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí