Nastoupit do práce, nebo zůstat s dcerou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@dendule4 já bych to zkusil, zatím na zkoušku protože třeba to po týdnu bude na tchyňku už moc. Přeci jen je to jiné než když hlídá den a pak má veget.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Urcite to chce se s tchyni promluvit a shodnout se na principech vychovy a stanovit jasna pravidla (moje matka ma napr. velmi odlisne predstavy o vychove, strave, spanku…).
Ziji uz 12 let v cizine a vsude spis hledi, ze byt 3 roky s ditetem neni normalni a lide nejsou na toto vubec zvykli.
Kazdopadne bych ale resila co nejdrive skolku, i kdybych mela dat uplatek.
jenze tezko rict, chce to popremyslet. Kazdy je individualni. Kdyz ale vidim babicky jak nezvladaji deti, je to spis smutne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
@sissi79 já mám rodinu úplně normální, ale prostě nepovažuju za samozřejmost někomu, navíc v důchodovém věku, dát dítě a ať se stará…No to je jedno, zakladatelce doporučuju hlavně důkladně zvážit, jestli to tchýně zvládne a jestli to nepoškodí vaše vztahy. Protože povinnost hlídat určitě nemá.
Když babička chce cestovat, studovat, má svůj program, tak podle vás není normální, jo? Celý život pracovala, konečně se dožila důchodu a teď se zcela nenormálně třeba chce starat taky o sebe…
Příspěvek upraven 07.01.15 v 21:33
Pise ze hlida rada apod.. mozna staci rict jednou ![]()
- Citovat
- Upravit
Moje „babičky“ jsou s dětmi rády. Když jsou nějak podezřele dlouho zdravé, volají, ptají se, kdy se stavíme. Moje děti jsou hlídané babičkami od nižšího věku, než uvádí zakladatelka, mají se rádi.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
tchýně jí miluje, už několikrát mi říkala, at si najdu přivýdělek, že s malou bude ráda…aby nedošlo k omylu, babička je v invalidním důchodu
(má operované rameno)..ale je jí 52let, je hodně vitálníono jde asi spíš o mou psychiku no
Tak super
Ber to všema 10ti
Vždyť tam nebude od rána do večera
A co by za to některé maminy daly
![]()
- Citovat
- Upravit
@dendule4 klidne to zkus, vetsinou mamy lpi na „pupecni snure“ vic jak deti. Drzim pesti ![]()
- Citovat
- Upravit
Vlastní zkušenost nemám, ale znám pár maminek, které od dvou let věku dítěte normálně chodily do práce a zvládaly to. Moje kamarádka teď zrovna začala pracovat na tři hodiny denně, a to má dokonce sedmiměsíční holčičku. Zkusit to můžeš a kdyby jsi to ty nebo dcerka nezvládala, tak můžeš skončit, ne? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Ivca80 píše:
Urcite to chce se s tchyni promluvit a shodnout se na principech vychovy a stanovit jasna pravidla (moje matka ma napr. velmi odlisne predstavy o vychove, strave, spanku…).
Ziji uz 12 let v cizine a vsude spis hledi, ze byt 3 roky s ditetem neni normalni a lide nejsou na toto vubec zvykli.
Kazdopadne bych ale resila co nejdrive skolku, i kdybych mela dat uplatek.
jenze tezko rict, chce to popremyslet. Kazdy je individualni. Kdyz ale vidim babicky jak nezvladaji deti, je to spis smutne.
No právě. Děcka celý den u televize, cpou se sladkým… nedávno jsem viděla, jak takovému dvouletému capartovi nejspíš jeho babička vlepila takovýho facana, že chytlo druhý o tyč. A maminka nemůže říct nic, protože musí být vděčná ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4
Ve 2letech jsem dala mladší dítě N 4dopoledne do jeslí a pátý den jsem měla výjezdní, to mi pravidelně hlidaly babičky, i předtim.
Naopak. Byla jsem najednou natesena na odpoledne. Bylo to to nejlepší co jsem mohla udělat..
Možná je to trochu jiné, já totiž pracuju doma nepřetržitě s různou intenzitou podle věku děti. A už jsem to jen večer /v noci nedávala.. Býka jsem unavená..
Kazdopadne práce je skvělý relax, když tě baví. A podle mého je to taky důležité..
Pokud se tchýně sama nabídla, jeste bych to s ní probrala podrobně ale v zásadě bych byla dost ráda..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky všem
asi to zkusím, jsou to 4hodiny denně, tak snad se to společnými silami zvládne
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
No právě. Děcka celý den u televize, cpou se sladkým… nedávno jsem viděla, jak takovému dvouletému capartovi nejspíš jeho babička vlepila takovýho facana, že chytlo druhý o tyč. A maminka nemůže říct nic, protože musí být vděčná
Aha, téma neschopné tchyně, jak originální
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
No právě. Děcka celý den u televize, cpou se sladkým… nedávno jsem viděla, jak takovému dvouletému capartovi nejspíš jeho babička vlepila takovýho facana, že chytlo druhý o tyč. A maminka nemůže říct nic, protože musí být vděčná
Ty tu matku znáš?
![]()
- Citovat
- Upravit
@dendule4 píše:
Díky všemasi to zkusím, jsou to 4hodiny denně, tak snad se to společnými silami zvládne
To je super startovací situace. Půldne s dítětem, paráda.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jsem šla po dvou letech do práce na zkrácený úvazek a rozhodně toho nelituju! Odpočinuli jsme si od sebe oba dva a nebylo to na celé dny, takže super. Pokud by to šlo, půjdu do toho každopádně znovu. Malého mi hlídala v tu dobu mamka.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit