Nastoupit do práce, nebo zůstat s dcerou?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@kacz píše:
No právě. Děcka celý den u televize, cpou se sladkým… nedávno jsem viděla, jak takovému dvouletému capartovi nejspíš jeho babička vlepila takovýho facana, že chytlo druhý o tyč. A maminka nemůže říct nic, protože musí být vděčná
to věřím, že nehrozí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
No právě. Děcka celý den u televize, cpou se sladkým… nedávno jsem viděla, jak takovému dvouletému capartovi nejspíš jeho babička vlepila takovýho facana, že chytlo druhý o tyč. A maminka nemůže říct nic, protože musí být vděčná
Vsechny nejsou stejne ![]()
- Citovat
- Upravit
@Krasavicaa neznám, jenom znám podobné případy ze svého okolí a pro zakladatelku zmiňuji určitá úskalí. Osobně bych nedala hlídat dítě ani svojí mámě, ani tchýni (rozhodně ne každý den nebo na delší dobu), ale co nejdřív bych řešila kolektivní zařízení, kde má dítě aspoň trochu režim a vyžití.
Dřív taky babičky hlídaly, ale ne celodenně, protože byly jesle.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
@Krasavicaa neznám, jenom znám podobné případy ze svého okolí a pro zakladatelku zmiňuji určitá úskalí. Osobně bych nedala hlídat dítě ani svojí mámě, ani tchýni (rozhodně ne každý den nebo na delší dobu), ale co nejdřív bych řešila kolektivní zařízení, kde má dítě aspoň trochu režim a vyžití.Dřív taky babičky hlídaly, ale ne celodenně, protože byly jesle.
Asi tak
![]()
- Citovat
- Upravit
@kacz píše:
@Krasavicaa neznám, jenom znám podobné případy ze svého okolí a pro zakladatelku zmiňuji určitá úskalí. Osobně bych nedala hlídat dítě ani svojí mámě, ani tchýni (rozhodně ne každý den nebo na delší dobu), ale co nejdřív bych řešila kolektivní zařízení, kde má dítě aspoň trochu režim a vyžití.Dřív taky babičky hlídaly, ale ne celodenně, protože byly jesle.
A uz deti mas?
- Citovat
- Upravit
@dendule4 píše:
Díky všemasi to zkusím, jsou to 4hodiny denně, tak snad se to společnými silami zvládne
Jen 4 hodiny denně a hlídací tchýně které je jen 52 a sama se nabídla? Ideální situace, už zítra bych začala zařizovat!!
JÁ osobně mohu jen a jen gratulovat!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz píše:
Zakladatelka píše o 4 hodinách denně.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nataša píše:
Jen 4 hodiny denně a hlídací tchýně které je jen 52 a sama se nabídla? Ideální situace, už zítra bych začala zařizovat!!JÁ osobně mohu jen a jen gratulovat!
děkuju ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@blecha72 ale ano, v případě zakladatelky pravděpodobně problém nebude, jen jsem chtěla poradit, aby byla ostražitá ohledně výchovných metod, protože pohlídat občas a hlídat denně je něco úplně jiného.
Já jsem na to sama nepřišla, vidím to kolem sebe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@dendule4 píše:
Díky všemasi to zkusím, jsou to 4hodiny denně, tak snad se to společnými silami zvládne
nemůžeš to rozložit třeba do 3 dnů? Babička by tak měla čas na sebe a ty i čas na to být s dítětem. Ono to sice jsou jenom 4 hodiny denně. Ale třeba v létě už to na celý den v zoo, u vody, na výletě nebude. A to je podle mýho celkem škoda.
- Citovat
- Upravit
@kacz píše:
@blecha72 ale ano, v případě zakladatelky pravděpodobně problém nebude, jen jsem chtěla poradit, aby byla ostražitá ohledně výchovných metod, protože pohlídat občas a hlídat denně je něco úplně jiného.Já jsem na to sama nepřišla, vidím to kolem sebe.
Já tomu rozumím, zítra si s ní jdu o tom promluvit..Co se výchovy týče, nějaké extra výhrady jsem nikdy neměla..režim dcerky vždy dodržovala. A jak jsem psala, bude se střídat s manželem, jak jen to bude možné.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucenka píše:
nemůžeš to rozložit třeba do 3 dnů? Babička by tak měla čas na sebe a ty i čas na to být s dítětem. Ono to sice jsou jenom 4 hodiny denně. Ale třeba v létě už to na celý den v zoo, u vody, na výletě nebude. A to je podle mýho celkem škoda.
tak třeba zrovna do zoo jsem z finančních důvodů jet s dcerkou ani nemohla ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ono výchovné metody jsou jiné i ve školce, kde se s nimi člověk tolik neztotožní a to dítě tam chodit „musí“ to bych až tolik neřešila, pokud nemají zásadní rozpory.
Jinak zakladatelko já bych do toho šla, pokud je to na částečný úvazek tak to bude v pohodě. Spíš je to tvůj psychický blok malá to zvládne v pohodě. Já budu muset jít taky do práce, respektive už hledám, synovi jsou 2 roky a 3 měsíce a poputuje do soukromé miniškolky na celý den. Jsem na děti sama a nemůžu si dovolit čekat do konce rodičáku, kdy mi skončí i další peníze od ex. A věřím, že to zvládneme všichni v klidu a bez nějakých vypjatých situací. Ba naopak myslím, že to má i svoje pozitiva. Samozřejmě pokud bych si mohla vybrat půjdu jen na částečný úvazek a nebo budu doma se synem, ale to je jiná situace.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kacz Moje babičky občas taky šláply podle mne vedle, byla to daň za hlídání zadarmo. Šlo třeba o chyby v dietě, ale fakt nemůžu dát ruku do ohně za to, že by to podobné nebylo v předškolním zařízení.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit