Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já měla nástřih a zahojil se bez problémů, skoro jsem o tom nevěděla, teď po 10 měsících bych tu jizvu asi už ani nenašla. U nás doktorka zase říkala: Lepší malý nástřih než roztržená pr*** . Tím se nechci nijak dotknout žen, které měly nějaké poranění. Ale já nástrihu nelituju i když jsem ho původně taky nechtěla ale prostě to bylo třeba.
Mam tri deti, jedno 4kilove. Nikdy jsem nastrizena nebyla a ani natrzena. Je dulezite nespechat, tlacit az je telo pripravene a jen kdyz mas tlacit…
malej nástřih asi an jeden steh, žádná tragedie.. ne, že by to nebolelo, ale fungovala jsem normálně
Já jsem v porodnici řekla, že bych byla ráda, kdyby mi udělali nástřih jedině, když to bude nutné. Nakonec nástřih byl, protože dcera měla porodní váhu přes 4 kg
Jizvu jsem každý den aspoň 2 týdny dezinfikovala Ajatinem - ten jsem dávala i na pupík. A obojí se zhojilo dobře. Jinak v porodnici jsem u jídla kecala s mamkou, která mi tvrdila, že už nikdy nechce rodit, protože ji dcera při porodu potrhala… Asi ty zážitky byly ještě hodně čerstvé no. Myslím si, že nástřih asi není úplně špatná věc - zvlášť když je dítě větších rozměrů.
Asi bych ti doporučovala soukromou porodní asistentku, dulu, pokud máš teď strach z nastrihu, můžeš se u porodu zablokovat a budeš mít problémy. PA tě provede porodem, připraví tě na spousty variant a možností, kamarádka rodila s Janou Curdovou a já když kouknu občas na její FB stránky, tak je to velmi zajímavé a říkám si jak bych dopaladopala já kdybych měla u sebe někoho podobného.
@Nigerin znama se natrhla a to dost, litovala, ze se nedala strihnout…slo to i spatne sesit, ma velkou jizvu, hojilo se to dlouho…u druheho se nechala nastrihnout a ma mini jizvicku, za par dni o tom nevedela
ale kazdy ma jinou zkusenost…ja bych si nechala poradit…byla jsem v porodnici, kde nestrihaji predem jen tak ![]()
Ja se toho taky bala, nejvic z celeho porodu
nakonec jsem byla na cisari a mam fiknuty bricho…takze si predem nic neplanuj ![]()
@tininas píše:
Ahoj.Nechci se hádat, ale to Tvé přirovnání trošku pokulhává. Zatím jsem se nesetkala s ženou, která by byla nastřižená a zároveň i potrhaná.
Tady jsem.
Jestli nechcete byt nastřižená nebo potrhana, kupte si EPI-NO nebo Ani-ball. Funguje to…
@Nigerin jo jinak po tom nástřihu se mi sice blbě sedělo. Ale když si vezmu celý porod a co se při něm dělo… Tak to byla fakt maličkost.
Rodila jsem dvakrat v zahranici a tady davaji prednost natrzeni, protoze spontanni natrzeni jde po prirozene strukture kuze/podkozi a lip se pak hoji, nez nastrih delany nazdarbuh sikmo. Taky jsem se toho STRASNE bala, ale po pravde receno jsem si toho okamziku ani nevsimla, kdyz se rodi hlavicka, mas jiny starosti. Chodila a sedela jsem hned ten den. Sita jsem byla zvenku i vevnitr, tak 6 stehu. Po prvnim porodu me zasili moc tesne a sex byl problematicky, po druhem to porodni asistentka nechala volnejsi a v pohode uz po dvou mesicich.
Byla jsem po porodu potrhaná, hodně i vevnitř (mám prý vysokou a křehkou hráz), šili mně asi hodinu. Ale zahojilo se mi to úplně v pohodě, za pár dní už jsem seděla, sice bokem, ale seděla
. Jakmile se to zahojilo, tak už o ničem nevím, nemám s jizvou problémy.
Za mě je nástřih katastrofa a už nikdy si ho udělat nenechám. Jizvu mám i po skoro dvou letech citlivou a bolestivou. Hojení bylo příšerné, víc jak měsíc jsem si nemohla sednout, o bolesti při sexu ani nemluvím. Doktorka mě šmikla proti mé vůli a ještě k tomu mimo kontrakci pěkně do svalu
Byla jsem potrhaná i ve vnitř a to se zahojilo rychle a bez problémů.
To stejné předem nevymýšlíš. Sestřenice porodila bez nástřihu, jenže ji dítě před posledním zatlačením zůstalo těsně u hráze a čekalo se docela dlouho na další kontrakci. Takže je tam i dva roky po porodu prý fakt ošklivé vytahaná. Kdyby jí nastřílí, tak je dítě už venku a problém by nebyl. A nakonec se teda i natrhala a blbě to srostlo. Já mám nástřih a jizva nebolí a ani není vidět. Doktor to sešil luxusně.