Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Já tě uklidnim, mě vyvolávali týden po termínu, dopoledne v 11hod jsem dostala tabletu, v 13hod jsem měla slabé menstruační bolesti a říkala jsem si, proč ta ženská tak vyšiluje
Od 15hod to začlo bejt horší ale dalo se(jakoby křeče při průjmu
)V 19hod jsem psala manželovi, že ať je ready, že jestli to není tohle, tak pak chcípnu
V 21:00 mě doktorka prohlídla a byla jsem otevřená na 4cm a přeposlána na sál.Přijali mě v 21:15, dostala jsem klistýr a začlo peklíčko
ve 22:55 mi praskli vodu a to nastalo peklo
bolest jako kráva, ale uklidňovalo mě, že už to bude brzo-načež mi PA řekla, že sme v půlce-to sem se skoro rozbrečela…byla jsem na 7cm a donutili mě ležet na boku, aby malej dorotoval, což bylo asi nejhorší na celém porodu..
Nicméně v 2:30 mi řekli, že můžu tlačit a 2:54 byl prcek s náma. Měl velkou hlavu, zasekl se a museli mě nastřihnout, což jsem vůbec necítila, ani pak šití-měla jsem bobka na prsou a kochali jsme se
Všecko jsem si nicméně zaznamenávala do mobilu, chlácholila jsem manžela, nadávala si, nabízela jsem manželovi jídlo a popisovala mu, co se mi děje…takže to asi nebylo tak děsivý…vyvolávanej porod prý bolí víc, nemám srovnání…Jsem 5měsíců po porodu a dokážu si představit další miminko
Drž se!!! ![]()
![]()
druhý porod jsem měla vyvolávaný z důvodů těhotenské cukrovky. První tabletu jsem dostala ve čt.18.11 v 8:00.
Do oběda jsem byla na porodním boxu a neotevřela jsem se. Poslali mne na pokoj s tím, že tableta by měla působit do půlnoci. Večer jsem začla mít křízové bolesti, které byly k ránu už docela pravidelné. Na KTG,ale žádné stahy nebyly. Takže se PA divila, že už mi je tak bídně a prodýchávám každou bolest do zad. Takže mi v 7:00 dali další tabletu. Anička se narodila v 11:00. Takže to byl pak už docela fičák.
Kdybych to měla porovnat s prvním porodem, tak tento byl intenzivnější, co se bolestí týče. Ale opět jsem šla bez nástřihu a s minimem šití.
ahojky ![]()
Tak mě se porod sice rozjel sám, ale nikam to nevedlo, takže jsem byla vyvolávaná..
Oxytocin žilou, ale žádná změna, takže nakonec akutní císař..
Jen asi řeknu že kontrakce s oxytocinem a pak i píchlou vodou jsou fakt masakr
![]()
Hodně štěstí ![]()
Já jsem rodila vyvolávaně a nemůžu si stěžovat. Měla jsem nastoupit na preindukci, protože jsem byla nepřipravená, porodní cesty neotevřené, čípek nespotřebovaný, prostupný pouze na špičku prstu. Zkrátka jsem nastupovala v úterý v jednu odpoledne a malej se měl narodit až ve středu. Udělali mi odpoledne zátěžák, o půl šesté zavedli první tabletu, o půl osmé měli zavést další a ve středu ráno třetí. No stihla se jen ta první. Do hodiny a půl jsem měla kontrakce jak prase, za dvě a půl hodiny úplně otevřená a malej se narodil před půl devátou. Jo bolelo to hrozně, ale neměnila bych. Taťka to málem ani nestihnul. Taky mám o porodu deníček.
AHoj,
já měla 6. porod vyvolávaný a že by to byla nějaká hrůza oproti těm předešlým, které se rozjely samy, to se říct nedá ![]()
V sobotu ráno jsem nastoupila do porodnice, po příjmu jsem se v 10 hod dostala na sál, píchli mi vodu a dali oxytocin. Voda by se nepíchala hned, ale malá měla při příjmu špatné ozvy, tak proto. Bolesti byly celem slabé, ale otevírala jsem se. Kolem poledního začalo přituhovat a ve 13.26 se K. narodila. jediný problém byl, že vážila skoro 5kg. Jinak si na porod nemůžu stěžovat ![]()
Ahoj první porod mi vyvolávali ve 42týdnu. No, ten den co jsem nastoupila jsem dostala kapačku aby se ujistili, že nejsem alergická na ten medikament. V noci jsem měla dost poslíčky a všichni si myselli, že do rána porodím. No, usla jsem a ráno jsem dostala čípek. 3la jsem si ještě do automatu na kávinku a jak jsem byla nervózní tak čudnout(v těhu jsem jen omezila) Dole mě to před nemocnicí chytlo a to docela dost. Zrovna přijel se sanitkou kamarád, tak mě vytáhl výtahem na porodnici. No, ještě jsem se došla umýt ruce a vyčistit zub a už lítala sestra, že jdem na sál atd… Bylo to v pohodě(i když jsem jim říkala ať mě raděj zastřelej) na sál potom přišel i manžel,teda spíš přilít, jelikož k porodu nechtěl ale sestra ho donutila on stál mezi dveřma a sestra běžela tak do něj strčila, on spadl, povalil mi kyslík a rozsypal poslední ster. nástroje (rodilo nás v jednu chvilku 5) od té doby jsem se musela jen smát a ta paní co byla na stejným sále se mnou(jen za plentou) taky ![]()
Celej porod netrval ani 2 hod.Druhý porod byl malinko víc v poklidu. Do porodnice jsem nastoupila v 37týdnu s odtékající plodovkou. Čekalo se 3dny až se rozrodím,ale se mi prostě nějak nechtělo a tak se přistoupilo opět k vyvolávání. Ráno jsem dostala čípek a cosi do žíly - nic se nedělo, tak všichni trochu divně koukali a já si šla na kávu. Odpoledne jsem dostala znovu jen čípek a taky nic-takže znovu kávinka a večer už to vyšlo.No, porod opět netrval dýl jak 2hod. Takže já sice nemohu srovnat s normálním porodem,ale u mne to žádná hrůza nebyla ![]()
BabyNicole píše:
pikesova.lucie: Četla jsem,zvládla si to bravurně a já ti ještě jednou gratuluji… císař by mi nevadil … tak snad to nebude tak dlouhé
I když při mým štěstí
Moc děkuju ![]()
Tak jsem si neuvědomila,že hospitalizace nutně neznamená prý vyvolávání,takže budu jen tak ležet v porodnici, i přes to že nemám nic rizikové ? Nějak nechápu,ležet můžu přece doma a to už je moc na mě ![]()
BabyNicole píše:
Tak jsem si neuvědomila,že hospitalizace nutně neznamená prý vyvolávání,takže budu jen tak ležet v porodnici, i přes to že nemám nic rizikové ? Nějak nechápu,ležet můžu přece doma a to už je moc na mě
A proč by jsi tam jinak ležela? Jak říkáš, ležet můžeš doma. Mě říkali, že mě klidně přijmout mohou, ale proč, když tam budu prý třeba tři dny ležet a čekat až se otevřu aspoň tak, aby mi mohli zavést první tabletu na vyvolání. Že to můžu být radši doma. A taky jsem doma byla. ![]()
gabi.design píše:BabyNicole píše:A proč by jsi tam jinak ležela? Jak říkáš, ležet můžeš doma. Mě říkali, že mě klidně přijmout mohou, ale proč, když tam budu prý třeba tři dny ležet a čekat až se otevřu aspoň tak, aby mi mohli zavést první tabletu na vyvolání. Že to můžu být radši doma. A taky jsem doma byla.
Tak jsem si neuvědomila,že hospitalizace nutně neznamená prý vyvolávání,takže budu jen tak ležet v porodnici, i přes to že nemám nic rizikové ? Nějak nechápu,ležet můžu přece doma a to už je moc na mě
No právě jsem si řikala to zase me nekdo straší kravinama … ![]()
BabyNicole píše:
Jestli to není rizikové? Nebo jestli ti nebudou dělat zátěžový test… ![]()
já tě možná trošku uklidním, rodila sem ve 37 týdnu, otevřená na špičku prstu, porodní cesty nezralé a ráno sem dostala polovinu prostinu na dozrávání porodních cest, po 2 hodinách další a víc nic protože se šlo na sál ![]()
tam už to bylo jen třikrát uf a byl venku ![]()
Někde sem četla že vyvolávanej porod víc bolí, ale nemůžu posoudit a doufám že delší dobu nebudu moct ![]()
Ahoj tak ja mela taky vyvolavany a nic moc teda nastoupila sem ve stredu vecer a zacli s tabletkama bylo jich asi 7 porodila sem v sobotu v 19:27 kontrakce sem mela od soboty osmi rana ale jak se tady uz zminilo kazdy to ma jinak
Uvidim u druheho treba to bude rychleji
![]()
Ahoj, já měla vyvolávaný porod 9.9.2011. V osm ráno mi dali tabletu, asi do půl hoďky mi začali slabší kontrakce a potom se to rozjelo. Ve 12.14 byla malá na světě na dvě zatlačení. Kontrakce byli silné, ale prostě se to nějak dalo vydržet. První porod mi nevyvolávali, byl taky docela rychlý, jediný rozdíl vidím v tom, že kontrakce nejsou v kuse, ale máš tam čas na oddych, což jsem při tabletě teda moc neměla. Ale bolí to oboje a opravdu na to rychle zapomeneš. Tak přeji hodně štěstí a ať to máš rychle za sebou ![]()
Ahoj,tak ja jsem mela termín 6.9 a 14.9 jsem rano nastoupila do porodky na vyvolani.Hned v 7 rano jsem dostala tabletu,nic se ale nedelo,tak me dali kolem poledne jeste jednu a zase nic.
15.9. rano opet tableta,po te jsem zacala mit spise takove menstruacni bolesti,ale dalo se to snest.V 10 me zavedli dalsi tabletu a po te uz se me skoro hned rozbehli kontrakce po 8 minutach.V 11 me praskla voda a od te doby byli kontrakce uz po 4 min.
Sla jsem na porodni sal na pripravu,klystýr,vana…od 14 hodin jsem mela kontrakce po 2 minutach ale stale jsem se neotvirala ![]()
prcek byl hodne vysoko,nechtelo se mu dolu,ke konci zacal mit uz spatne ozvy,takze jsem v 17:00 jela na sal,kde udelali sekci a v 18:00 se prcek narodil.
Jasne,v tu chvili,kdy jsou bolesti me to prislo strasny,ale postupem casu jsem si rikala,ze to vlastne bylo celkem v pohode ![]()
Preju rychly a pohodovy porod ![]()